REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Rețeta de cozonac mai sănătos, cu mai puține calorii

Rețeta de cozonac mai sănătos, cu mai puține calorii

Replica API 30 aprilie 2021 | 00:00 961

Dacă ești în plină dietă de slăbire, recomandată și supravegheată de medicul nutriționist, cozonacul de Paște și alte dulciuri similare concentrate sunt unele dintre cele mai periculoase pentru silueta nou dobândită.

Amestecul de făină albă, foarte multe gălbenușuri, zahăr, drojdie, prafuri de copt, rahat, miere, nuci și stafide, lapte, unt face din cozonac o adevărată bombă calorică, care poate depăși și 500 Kcal pe 100 grame. Cum facem însă, că în zilele de Paște să ne putem bucură de bunătăți, fără a face rabat de la regulile dietei pe care încercăm să o urmăm?

În primul rând, ar fi de preferat să consumi cozonacul în prima parte a zilei, alături de un ceai verde călduț, și să te limitezi, pe cât posibil, la doar 1-2 felii pe zi. Există, de asemenea, modalități prin care poți schimbă rețeta cozonacului, astfel încât să îi reduci aportul caloric, scrie doc.ro.

Cum poți face un cozonac dietetic

Dacă te pricepi puțin la gătit și ai posibilitatea de a-ți pregăti propriul cozonac, înlocuiește făină albă cu cea integrală sau cu anumite tipuri de făină funcțională, preferabil față gluten, de la raionul de diete speciale, existent în mai toate magazinele mari.

Înlocuiește zahărul alb cu îndulcitori, de la ștevie, agave, zahăr din flori de cocoș, Yukon, sau alți îndulcitori cu zero calorii, folosiți la gătit și care nu își pierd proprietățile la temperaturi mari și nu devin amari.

De asemenea, umpluturile hipercalorice pe baza de miere, nuca, stafide, rahat, jeleuri și cacao transformă-le într-unele mai ușoare, pe baza de cacao, dar cu îndulcitori puțini, adăugând eventual coajă de portocale sau alte arome puternic parfumate, și mai puțin periculoși pentru siluetă.

Nu face abuz nici de untul gras cu care se unge tradițională tavă, ci folosește-te de tăvi speciale și folosește puțin ulei. Folosește un spray special care distribuie uleiul uniform.

Mai poți renunța și la gălbenușuri, folosind mai mult albușul, care este hipocaloric, și da un luciu frumos și apetisant cozonacului.

Deși se poate că rezultatul să nu semene nici că aspect și nici ca gust cu ce te-ai obișnuit să vezi de la un cozonac de Paște, este singurul compromis pe care îl poți face pentru a te bucură, totuși, de un astfel de preparat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272