REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

REVOLTĂTOR! Locuitorii unei străzi din Valu aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la gaze!

REVOLTĂTOR! Locuitorii unei străzi din Valu aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la gaze!

Replica API 27 iunie 2019 | 02:54 1941

În atenţia Engie: se implică cineva să "dreagă busuiocul" sau e nevoie de proteste în stradă?!

În atenţia Engie: se implică cineva să "dreagă busuiocul" sau e nevoie de proteste în stradă?!

Cine nu a trecut prin experienţa branşării la o reţea de utilităţi se poate considera fericit! Documentaţia necesară este echivalentă cu cea pentru construirea unei case, timpul de aşteptare...enorm de mult, iar cei care încep un astfel de demers trebuie să se înarmeze cu răbdare. Numai că, şi răbdarea are o limită, spun mai mulţi locuitori din localitatea Valu lui Traian care aşteaptă de un an de zile avizul tehnic de racordare la reţeaua de gaze. Locuitorii de pe strada Negip Fazal au o mulţime de întrebări, însă nu primesc de nicăieri răspunsuri. Firma care a efectuat lucrări la conducta de gaze de pe strada amintită spune că aşteaptă avizul de la Distrigaz pentru continuarea lucrărilor, în timp ce reprezentanţii Engie ridică din umeri.

Anul trecut, locuitorii de pe strada Negip Fazal din Valu lui Traian au demarat procedurile pentru racordul la reţeaua de gaze naturale. Unul dintre vecini a apelat la firma SC Călin Service Total SRL din Călăraşi, care s-a deplasat la faţa locului. Ulterior, reprezentantul societăţii, Puiu Cezar, a bătut la porţile celorlalţi vecini pe care i-a întrebat dacă sunt interesaţi să se racordeze la reţea. Oamenii au acceptat, aşa că au plătit 1500 de lei pentru conducta ce avea să treacă pe strada lor, până în faţa porţii. Lucrarea la conducta de gaze s-a efectuat, lunile au trecut, la fel şi iarna, oamenii au îndurat cu greu frigul din case, a venit şi vara şi nu s-a întâmplat nimic. Oamenii se tem că va veni sezonul rece şi nu vor mai avea timp să-și realizeze instalația termică și să o pună în funcțiune. „De anul trecut s-au tras gaze pe strada noastră. La vecina mea din spatele casei a executat lucrările firma SC Călin Service Total din Călăraşi. Reprezentanţii societăţii au venit la poartă şi ne-au întrebat dacă suntem interesaţi, trebuia să treacă ţeavă de la strada principală şi costa mulţi bani, iar omul nu avea. Atunci, ne-a convins şi am dat 1500 de lei pentru ţeava aia, vecina se foloseşte de gaze pe banii noştri, iar noi ... A instalat conducta pe stradă, ne-a adus-o în faţa casei şi de atunci nimic. Nu ne răspunde la telefon sau ne spune că nu sunt soluţii”, a spus Neti Matache.

click pe imagine!

Reprezentantul societăţii SC Canal Service Total SRL explică: „Contractul este de execuţie dar, ca să executăm lucrarea avem nevoie de un aviz tehnic de racordare de la Engie. Avem tot, suntem în faza de proiectare, dar nu putem să intervenim din lipsa avizului tehnic. S-a depus documentaţia, i-am ajutat pe proprietari care au depus actele. Primul număr de înregistrare este din martie anul trecut. Durează până la trei ani să elibereze avizul. În momentul când depun documentaţia, după avizul tehnic se contractează o firmă agreată. În baza documentaţiei se încheie contractul cu specificaţia realizării lucrării în termen de de 30 de zile de la obţinerea vaizelor. Noi nu avem avizul”, a explicat Puiu Cezar. „Conducta care s-a tras pentru a alimenta ceilalţi proprietari a fost dată în custodie la Distrigaz ca să de avizul mai repede. A trecut un an, niciun răspuns. Mă duc săptămânal la ei nu fac altceva decât să spună că actele sunt la Bucureşti şi aşteaptă avizul. Cei de la Bucureşti înregistrează documente. Nu ştiu de ce durează aşa mult. Se îngrădeşte totul acolo, la Bucureşti e sediul central, iar jumătate de ţară ajunge acolo. Chiar şi cu avizul, noi nu avem siguranţa că vom executa lucrarea. Poate fi o altă firmă agreată de Distrigaz”, a conchis Puiu Cezar.

Locuitorii de pe strada Negip Fazal spun că s-au săturat de minciuni. „Ne minte de anul trecut cu chestia asta. Aşa ne-a păcălit atâta vreme. Da, documentaţia este depusă, ne-am interesat. Dar, ca să stai aşa, să dai din umeri...N-am avut căldură iarna trecută, sunt oameni cu copii mici, iarna au fost la rude că nu puteau sta în frig”,a mai spus Neti Matache.

Am încercat să obţinem şi noi un punct de vedere de la Engie, însă fără rezultat. Nu există o persoană disponibilă în relaţia cu presa, nici la Bucureşti şi nici la Constanţa, iar pe fix, la Distrigaz, nu răspunde nimeni.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
M.A.I ascultator de telefoane de natie tigan de Fetesti mama vanzatoare de seminte tata maturator in gara sug piticul ca voinicul in valu lui traian si doresc racordarea la gaze.poate mai ma ajuta vasea din navodari sa am caldura langa patriciu la cca 2 m adancime.
2
0
si locatarii blocului din str.d7 mamaia nord navodari asteapta de 3 ani bransarea blocului la reteaua de gaze.speram ca viaconsavis prin reprezentantul ei domnul tavi sa ia cunostinta de acest lucru si sa faca demersurile necesare in acesta privinta.cu toti neam saturat de indiferenta si dispretul acestui dezvoltator drept pentru care vom protesta in strada la primarie si in cele din urma ne vom adresa instantei
3
0
folositi lemne si cocs energetic casnic in continuare face bine pentru comunitatea din valu lasati gazele in pace sunt mai nocive
0
1
Va candida Catalin Zugravu la Murfatlar la alegerile din 2020 . Daca Saghiu a facut nimic , Zugravu va face cacatu praf . Sunt curios daca la alegerile din 2020 prostimea a invatat ceva cum sta traeaba cu PSD si cu Mocofanu de la ALDE care este si le la numaratoare mare vice primar . Daca locuitori din Murfatlar vor alege cum au ales pana acum , sa nu se mai planga .
0
1
ce va mai vaitati mai saracilor ! Prima doamna de Murfatlar, doamna Yvonne va trece pe la voi toti si o sa va faca un tzubuchi ! E profesoara la asa ceva ! A rupt multe avioane pe cand locuia in faleza nord in Constanta !
1
3
nu vreti sa va bransam ? e foarte avantajos
2
1
Pentru cei din Murfatlar , vindeti-va baracile si veniti la Valu daca va place .
1
0
SUNTETI CAZ FERICIT CEI DIN VALUL LUI TRAIAN!!DOMNUL NOSTRU PRIMAR DIN MURFATLAR ARE 2 MANDATE LA ACTIV SI NIMIC NU A FACUT.NU AVEM GAZE SI TROTUARELE ARATA JALNIC....PIETRIS .PROSTIMEA SA-L MAI VOTEZE!!!
4
0
Incercati sa vorbiti cu cei de la Engie sau Distrigaz-sud sa vedeti cat de batuti in cap sunt!
6
0
Mitroi un jeg de om calic dupa bani! Nu a invatat nimic de la prietenii lui primari in alte comune .Nu dai ,nu ai ! El vrea doar sa primeasca !
3
5
Pe bune, mos mincinos? Dar pana acum cu ce se incalzeau oamenii? Sau au mirosit gazele si s-au pus cu barosul pe sobele de teracota?
3
6
O fi mai la deal...strada
1
1
Si voi mai vreti gaze ,aveti rabdare ca si noi din cei din Murfatlar asteptam de vre-o 5 ani si nu miroase a gaze decat de la basini !
4
0
Depinde pe cine sustii la primarie ? Daca il sustii pe mizerai de Mitroi , ai gaze si strazi bune . Daca ai sustinut alt candidat ai belit caru , numai vine nimeni la tine sa te racordeze , poti sa te muti la cumpana .
7
4
Pe strada decebal la nr 2d ...aceasi situatie...de doi ani...nu se stie nimic...si nu face nimeni nimic
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218