REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Rezervările la bilete de avion pentru vacanţe cuprinse între Crăciun şi după Revelion vor creşte cu 20%

Rezervările la bilete de avion pentru vacanţe cuprinse între Crăciun şi după Revelion vor creşte cu 20%

Replica API 19 decembrie 2019 | 00:00 349

Numărul rezervărilor realizate de către români la biletele de avion cu dată de plecare în preajma Crăciunului şi retur după Anul Nou va creşte cu până la 20% faţă de datele din anul anterior, potrivit unei analize realizată de un tur-operator online.

Oraşe precum Londra, Milano şi Bruxelles se află în topul preferinţelor românilor pentru vacanţă de Revelion, urmate de Roma şi Paris, arată datele centralizate publicate Vola.ro.

Conform cercetării, preţul unui bilet de avion la Londra începe de la 70 euro, pentru perioada 29 decembrie - 6 ianuarie, iar la Milano românii pot ajunge cu 50 euro dacă aleg dată de plecare 27 decembrie şi întoarcerea pe 4 ianuarie. Totodată, tarifele pentru zboruri cu destinaţia Roma se menţin sub 100 de euro, un bilet dus-întors Bucureşti-Roma fiind de 73 euro/persoană.

Cât priveşte rezervările pentru vacanţe de Revelion în afara Europei, acestea sunt în creştere. Astfel, românii aleg Turcia, Dubai sau Israel, iar pe destinaţii intercontinentale, optează pentru Asia şi SUA.

Studiul Vola.ro relevă faptul că românii care aleg să petreacă noaptea dintre ani în Bangkok vor plăti pentru un zbor cu plecare în dată de 30 decembrie şi întoarcere în 15 ianuarie tarife începând cu 990 de euro. De asemenea, o alegere exotică, foarte populară, pentru perioada de Revelion este Singapore, unde biletele de avion costă aproximativ 1.100 de euro pentru o călătorie ce începe în 28 decembrie şi se termină chiar înainte de Sfântul Ion, pe 6 ianuarie 2020.

"(...) preţurile medii plătite de români pentru biletele de avion cu destinaţii atât din Europa, cât şi din afară continentului au crescut în ultimul an şi se preconizează în continuare creşteri, dată fiind cererea din ce în ce mai mare de vacanţe pe final de an. Astfel, dacă în 2018 turiştii au plătit, în medie, pentru un bilet de avion cu plecare în decembrie, în preajma Revelionului şi întoarcere la începutul lunii ianuarie, 141 euro, anul acesta pentru acelaşi serviciu costul este de 163 euro pentru destinaţiile europene, o creştere de 16%. În 2019 majorarea pentru zborurile intercontinentale este de doar 3% în medie, comparativ cu 2018, de la 474 euro la 487 euro", se precizează în analiza citată.

Pe de altă parte, românii care aleg să petreacă Revelionul în ţară, aleg Timişoara, Cluj-Napoca şi Oradea, iar pentru preţurile biletelor de avion pe zboruri interne se observă un trend descendent comparativ cu cele pe destinaţii externe.

Vola.ro deserveşte persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie şi low-cost, opţiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanţe, asigurări medicale de călătorie şi servicii de rent-a-car.

În 2019, compania a fost desemnată, printr-un studiu Mercury Research, cea mai de încredere şi cea mai recomandată agenţie de turism online din România. De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală.

Anul trecut, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9,2 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de 2017. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce greu e la privat, fraierii muncesc si patronii cu familiile se plimba!!! @Contel sa-ti dea si tie privatul voucere ca legea e si pentru el dar dupa cum vezi el se plimba cu familia in strainatate, tie iti da o prima la negru si tai porcul!!!?
0
0
Cat exista vouchere mergem la noi in tara. E moca de la stat
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272