REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

România sprijină al șaselea pachet de sancțiuni UE la adresa Rusiei, dar vrea o „clauză de solidaritate”

România sprijină al șaselea pachet de sancțiuni UE la adresa Rusiei, dar vrea o „clauză de solidaritate”

Replica API 1 iunie 2022 | 22:21 1015

România sprijină un nou pachet de sancţiuni pe gaz şi petrol împotriva Rusiei, dar este favorabilă includerii unei „clauze de solidaritate”, în cazul în care „se întâmplă ceva”, a declarat luni președintele Klaus Iohannis, explicând că asta ar însemna ca statele membre şi Comisia Europeană să ia de urgenţă măsuri pentru veni, de exemplu, în sprijinul României, în cazul în care s-ar întrerupe alimentarea pe calea Mării Negre.

El a mai spus că textul de concluzii care este acum pe masa liderilor europeni este un text la care România a contribuit semnificativ.

Președintele Klaus Iohannis recunoaște că discuțiile de la acest consiliu european special, care ar trebui să adopte un nou pachet de sancțiuni la adresa Rusiei, sunt „complicate”, pentru că multe economii europene depind de materii prime importate din Rusia.

„Avem în această seară o temă foarte complicată, evident legată de războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Discutăm Ucraina din mai multe puncte de vedere. (...) Este vorba însă și de deja aproape renumitul al șaselea pachet de sancțiuni, pachet de sancțiuni care aici la Bruxelles se discută deja de câteva săptămâni, este vorba de un pachet de sancțiuni pe gaz și petrol. Este foarte complicat, pentru că multe economii europene depind de aceste materii prime. Aceste teme vor fi discutate în prima parte a sesiunii din această seară”, a arătat șeful statului.

„Noi suntem de acord să promovăm acest nou pachet de sancțiuni, dar pentru a nu fi surprinși de evoluții, am insistat să fie cuprinsă o așa-numită clauză de solidaritate în text și voi insista ca această clauză să rămână, însemnând că, în cazul în care se întâmplă ceva, statele membre și Comisia să ia de urgență măsuri pentru a veni, de exemplu în sprijinul nostru în cazul în care se întrerupe alimentarea pe calea Mării Negre”, a anunțat președintele Iohannis, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lingeti c--uru la UE adica westul.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272