REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Rudi Stănescu şi George Buricea, cei mai iubiţi dintre constănţeni: pentru clubul de handbal există bani la rectificarea bugetară

Rudi Stănescu şi George Buricea, cei mai iubiţi dintre constănţeni: pentru clubul de handbal există bani la rectificarea bugetară

Replica API 22 mai 2019 | 21:34 461

Consilierii municipali vor fi convocaţi în şedinţă

Consilierii municipali vor fi convocaţi în şedinţă

sursa foto: GSP

La şedinţa aferentă lunii aprilie, consilierii locali municipali constănţeni au asistat la o scenă interesantă: primarul Decebal Făgădău a ţinut să sublinieze că „până una-alta, eu sunt primarul, generez proiecte şi îmi asum”. Ieşirea edilului venise ca replică la speculaţiile cum că bugetul municipiului ar fi „la discreţia şi după bunul plac” al Marcelei Frigioiu, şefa Direcţiei Financiare.

Click pe imagine!

Se pusese în discuţie, la momentul respectiv, că este necesară reabilitarea clădirilor ce aparţin Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, însă – ca să vezi! – urbea nu a dispus de fonduri. Că nu prea sunt bani la buget i-a explicat Marcela Frigioiu directorului RAEDPP, Florin Gheorghe, şi înainte de şedinţă.

Una peste alta, s-a ajuns la un „compromis”, mai exact la o promisiune că RAEDPP va primi bani atunci când va avea gata toată documentaţia şi licitaţiile aferente reabilitării clădirilor. Adică, praf în ochi şi o tărăgănare, poate-poate se întâmplă o minune, iar la bugetul local mai apar nişte bani „din cer”.

Florin Gheorghe, “păcălit” să mai aştepte cu banii pentru clădirile RAEDPP!

„Nu, la şedinţa de acum (cea care va fi convocată la sfârşitul lunii mai – n.r.) nu ni se alocă bani. Dar, am convenit că atunci când vom avea şi licitaţia pentru reabilitarea clădirilor şi va fi desemnat câştigătorul, se face imediat o şedinţă şi se face o rectificare bugetară, să ni se aloce fonduri. În momentul de faţă avem expertizele, iar în cazul anumitor clădiri avem şi autorizaţii.

Posibil într-o săptămână sau două să fie organizate şi licitaţiile. Imediat cum avem şi licitaţiile, se face rectificarea. Însă, din 1 milion de euro cât avem promisiune că ni se va aloca, s-ar putea să ne trebuiască mai mult, peste 2 milioane”, a declarat Florin Gheorghe, directorul RAEDPP.

Liberalii sunt însă neîncrezători, la fel şi reprezentanţii PMP, care au declarat, încă de la şedinţa de luna trecută, că, dacă existau bani, nu era nici un motiv ca ei să nu fie prinşi la buget în dreptul RAEDPP. „Promisiuni. Nu cred că se va face ceva. De ce nu au alocat de atunci bani?”, se întreabă consiliera PNL Mihaela Andrei.

De remarcat că, în cazul cetăţenilor care îşi lasă imobilele în paragină, administraţia locală promovează majorarea taxelor şi impozitelor. Cu alte cuvinte, cetăţenii sunt forţaţi să îşi menţină clădirile într-un stadiu adecvat, altminteri plătesc dări mai mari, în schimb, clădirile primăriei (ale RAEDPP) nu primesc fonduri pentru reabilitare. În condiţiile acestea, aşteptăm şi o suprataxare a acestora, aşa încât administraţia locală să nu rişte acuzaţii de discriminare.

Dacă e handbal, se găsesc bani la buget! Dar.... restul?!

Trecând peste povestea acestor clădiri, de remarcat că, în ciuda condiţiilor de austeritate, bugetul va fi rectificat în sensul alocării unei tranşe de bani pentru susţinerea activităţii Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa.

Facem menţiunea că, în 2018, consilierii puterii au aprobat alocarea unei sume totale de 10.000.000 de lei pentru această asociaţie, pentru susţinerea activităţii în intervalul 2018-2019. Hotărârea de consiliu mai prevede că banii vor fi alocaţi în tranşe, 5 milioane în 2018, iar restul de 5 milioane, în tranşe, în 2019.

Iată că Handbal Club urmează să primească în şedinţa de la sfârşitul acestei luni o tranşă, în sumă de 1 milion de lei. Până la sfârşitul anului, asociaţia preferată a consilierilor PSD va primi şi restul de bani până la 5 milioane, în timp ce alte sporturi primesc, cel puţin în şedinţa aferentă acestei luni, ZERO lei.

Asta în ciuda faptului că şi asociaţia Pheonix (baschet) solicitase să i se aloce o sumă de bani, de 10 ori mai mică în comparaţie cu banii alocaţi pentru handbal în doar o tranşă. La fel, nu primesc bani nici juniorii de la Farul, însă consilierii locali ai opoziţiei au şi o explicaţie: „La Handbal Club sunt domnii Rudi Stănescu şi domnul George Buricea, acesta fiind ginerele doamnei Marcela Frigioiu de la Direcţia Financiară”.

Aşa o fi? Şi dacă da, acestea sunt criteriile după care se tranşează rectificările bugetare? Dacă nu, înseamnă că se urmăresc criteriile de performanţă ale cluburilor sportive, dar, ce să vezi? – descoperim şi aici un minus: echipa de handbal îşi propusese câştigarea primului loc în clasament. N-a fost să fie, iar constănţenii îi apreciază oricum pe handbaliştii echipei, cu o menţiune: administraţia locală să arate acelaşi interes şi susţinere pentru toate sporturile.

„Nu am nimic împotriva alocării de bani pentru echipa de handbal, dar am atras atenţia şi data trecută: când oraşul nu are străzi, trotuare, spaţii verzi, locuri de joacă, e cârpit în fund, noi asta găsim ca prioritate?! Şi de ce numai pentru acea echipă?”, a comentat consiliera Mihaela Andrei.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/fagadau-ii-cearta-pe-cei-care-il-critica-pana-una-alta-sunt-primarul-municipiului-constanta-generez-proiecte-si-imi-asum-389387/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai cacat bolnav , VIITORUL nu are nimic de a face cu mun. Constanta , decat sediul social care si ala este in Statiunea Mamaia la hotel Yaki al lui Gica Hagi ! Constanta nu a facut nimic pt. VIITORUL OVIDIU ! Stadionul Acdemiei HAGI este construit pe terenul pus la dispozitie de Primaria Ovidiu , copiii invata la liceul Ion Podaru din ... Ovidiu ! Asa ca taci dreaq din gura !
1
0
va spun eu adevarul. fraiele financiare ale clubului sunt dirijate de Marcela Frigioiu, Elena Frincu si mai nou Liuba Stanescu, sotia lui Rudi. Ea taie si spanzura in club. ea face angajari, ea da afara, MATROANE
3
0
Viitorul Constanta
1
2
Si unde se pot juca copiii din oras un fotbal sau handbal... nicaieri ca nu avem terenuri. Dam banii de terenuri la echipe bugetare.. ..
1
0
Sportul de performanta nu ar trebui sustinut cu bani de la buget. Sportul de performanta ar trebui sa fie finantat doar din bani privati.
1
3
Rudi nevastata mai este pestoaica?
4
0
Lasati-ne cu hanbalul si voleiul ! Ati luat-o pe urma porcului de Nicusor Constantinescu ?! Ce facem cu fotbalul ? Al doi-lea oras din tara fara echipa in Liga 1 ? Cu un stadion de 20.000 de locuri ... in paragina ? Sa speram ca viitorului primar o sa-i placa fotbalul , nu ca ultimilor doi mascarici ! FOTBALUL este sportul rege la CONSTANTA ! Inainte de anii 2000 stadionul Faru era arhiplin la meciurile din DIVIZIA A !
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920