REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Rusia acuză Kievul că a atacat situl centralei de la Zaporojie

Rusia acuză Kievul că a atacat situl centralei de la Zaporojie

Replica API 21 iulie 2022 | 00:00 661

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a acuzat joi Kievul că a efectuat lovituri cu drone la situl centralei nucleare de la Zaporojie, din sudul Ucrainei, aflată din martie sub controlul forţelor ruse, transmite AFP. Ea a mai susţinut că nu au existat contacte cu Statele Unite în legătură cu negocierile de pace cu Ucraina, a consemnat Reuters, scrie AGERPRES.

Forţele ucrainene au efectuat luni un atac cu dronă "la câteva zeci de metri de structuri vitale pentru securitatea centralei de la Zaporojie, un rezervor de combustibil nuclear uzat şi rezervorul de răcire al unui reactor", a spus Maria Zaharova în conferinţa de presă săptămânală.

Zaharova nu a menţionat producerea de pagube care ar pune în pericol securitatea nucleară a sitului, dar a apreciat că "acest lucru confirmă voinţa autorităţilor ucrainene de a crea condiţiile unei catastrofe nucleare nu doar pe teritoriul lor, ci în întreaga Europă".

Potrivit purtătoarei de cuvânt a diplomaţiei ruse, Kievul a lovit din nou situl centralei miercuri.

Media ruse au publicat imagini cu presupuşi nori de fum în oraşul Enerhodar (Energodar), unde este situată centrala. AFP notează că aceste informaţii nu au putut fi verificate din surse independente.

Maria Zaharova a precizat că Moscova a contactat secretariatul Agenţiei Internaţionale a Energiei Atomice )AIEA) după cele două incidente.

Săptămâna trecută, operatorul ucrainean de energie nucleară Energoatom a acuzat la rândul său armata rusă că a instalat lansatoare de rachete la situl centralei de la Zaporojie, care este cea mai mare din Europa. Conform Energoatom, la faţa locului se află circa 500 de militari ruşi. Potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati-o pe mana unor detinuti sa aiba grija de ea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272