REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
12.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Rusia: Opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi anunţă că a fost arestat din nou la Moscova

Rusia: Opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi anunţă că a fost arestat din nou la Moscova

Replica API 25 iulie 2019 | 00:00 425

Aleksei Navalnîi

Opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi a anunţat miercuri că a fost arestat din nou la Moscova, pe fondul protestelor faţă de excluderea unor candidaţi ai opoziţiei de la alegerile locale, relatează AFP şi Reuters.

Militantul rus precizează într-un mesaj video postat pe contul său de Instagram că a fost arestat lângă casă, chiar când ieşea să facă jogging, şi a fost dus la un comisariat de poliţie.

"Au dreptate cei care spun că sportul nu e întotdeauna bun pentru sănătate", a adăugat ironic Navalnîi.

Anunţul vine după ce marţi Aleksei Navalnîi şi-a reluat apelul către cetăţeni să iasă în stradă sâmbătă pentru a protesta împotriva excluderii unor candidaţi ai opoziţiei de la scrutinul pentru parlamentul Moscovei. Sâmbăta trecută, aproape 20.000 de oameni au protestat în capitala rusă împotriva deciziei autorităţilor electorale.

Oficial, înregistrarea acestor candidaţi, printre care şi mai mulţi aliaţi ai lui Navalnîi, a fost respinsă din cauza unor nereguli în ce priveşte colectarea semnăturilor necesare în vederea participării la alegeri. Candidaţii respinşi au contestat însă existenţa unor nereguli.

Moscoviţii sunt chemaţi să voteze la 8 septembrie în alegerile locale şi regionale pentru a reînnoi mandatul de cinci ani al celor 45 de deputaţi ai parlamentului local, însărcinat să valideze deciziile primarului Serghei Sobianin, loial puterii. Opoziţia s-a mobilizat puternic pentru acest scrutin, sperând să obţină un cuvânt de spus în gestionarea bugetului uriaş al capitalei ruseşti.

Pe fondul scăderii veniturilor şi al stagnării economice, opoziţia se bazează totodată pe nemulţumirea în creştere a ruşilor. În ultimele luni, câţiva candidaţi ai puterii au pierdut în alegerile regionale în beneficiul comuniştilor şi naţionaliştilor, în timp ce partidul de guvernământ, Rusia Unită, înregistrează cele mai scăzute scoruri într-un deceniu.

În acest context, opoziţia democratică rusă consideră alegerile locale drept un prim pas spre creşterea controlului în Duma de stat (camera inferioară a legislativului) la următoarele alegeri legislative, în 2021. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu mai e mult si se gaseste un cecen pus de ucigasul putin sa-l elimine pe navalnii !!!
1
0
Rusia alaturi de China si lumea musulmana ,reprezinta belelele lumii, iar conducatorii europeni niste degenerati.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212