REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Rușii fentează interdicția de a intra în porturile UE: transbordează petrolul pe mare, lângă Constanța

Rușii fentează interdicția de a intra în porturile UE: transbordează petrolul pe mare, lângă Constanța

Replica API 12 septembrie 2022 | 20:27 3092

Rusia ocolește interdicția de a intra în porturile Uniunii Europene transbordând petrolul de pe tancurile sale petroliere pe nave sub pavilion UE, care se duc apoi liniștite în porturile europene. Operațiunile au loc pe mare, chiar în largul Constanței.

O investigație a Radio Svoboda (filiala ucraineană a Radio Europa Liberă) dezvăluie modalitatea foarte simplă prin care rușii încalcă interdicția de mai intra în porturile UE, primită în urma războiului declanșat în Ucraina.

Tancurile rusești continuă însă să livreze produse petroliere, transbordându-le în largul Constanței pe vase aflate sub pavilionul unor state UE, care intră apoi fără probleme în porturile europene, scrie Profit.

Situația poate fi urmărită pe sistemele de monitorizare a navelor Marine Traffic și Equasis, din care reiese că operațiunile tancurilor rusești au loc în Marea Neagră, în largul Constanței.

O primă metodă de încălcare a interdicției presupune, de regulă, ca tancurile petroliere să părăsească pline de marfă porturile rusești, după care se opresc în Marea Neagră, lângă România, unde marfa e transbordată pe nave sub pavilionul unor țări UE, care o transportă în porturile altor țări, inclusiv din UE.

Tancul petrolier New Legend stă de cinci luni în largul Portului Constanța

A doua metodă implică un tanc de stocare de mare capacitate, New Legend, aflat sub pavilion liberian. Potrivit datelor analizate de Radio Svoboda, este a cincea lună în care acesta staționează, inviolabil, lângă Portul Constanța. Tancurile rusești vin și îl umplu cu regularitate, încă din luna iunie.

Iar New Legend, la rândul său, transferă produsele petroliere pe alte vase, care apoi fie intră direct în porturile europene și descarcă, fie predau ștafeta mai departe și transbordează la rândul lor încărcătura pe alte nave, astfel încât petrolul rusesc poate să treacă și prin patru nave diferite până să ajungă într-un port UE.

Jurnaliștii susțin că tancurile rusești implicate în această schemă aparțin companiei Volga Shipping, deținute de miliardarul rus Vladimir Lisin.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vad ca sunt destui iubitori de muscali pe aici . Unii se trezesc cu noapte in cap sa balacareasca America si sa s**a pulla lui Putin . Mergeti ma la consulat sa va luati cetatenie ruseasca sa traiti bine in tundra
1
1
Par a fi apele internationale acolo...operatiunile nu cad in sarcina autoritatilor Romane...asta se intampla in toata lumea, nu doar la noi.
0
0
Asa si ce?
1
0
Goidea ai vandut portul la rusi cu trepadusii tai! Zero viziune! Totul doar la buzunarul tau! Iesi afara, javr.. ordinara!
0
0
din portul Constanta nu vad ce se intampla in rada portului ! Trebuie sa aflam de la ucrainieni. Mwie putin si rusofililor !!!
2
0
Nu pricepeti ca avem nevoie de petrolul si de gazul de la rusi?
1
1
Pai cel mai mare furnizor de tancuri , echipamente militare , munitie abandonata , pentru Ucraina, sunt rusii.Aici nu se incalca embargoul ???Ha,ha,ha..
2
0
Nu mai cumparati petrol si gaze de la rusi. Luati doar de la americani. Ei sunt eroii lumii. Pisam-as pe ei ca tot circul asta tot ei l-au pornit.
1
2
Din februarie tot fac transbord la OPL Constanta. Au fost si 15 tancuri o data acolo. Pleaca uneori la greci. Si?
1
0
apa calda! Asta se intampla de mult. Si se intampla pentru ca permite Bruxelles ul care are nevoie de resursele rusesti
0
0
Bravo Putin
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468