REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

RUŞINEA ORAŞULUI! AŞA ARATĂ O BAZĂ SPORTIVĂ de zeci de metri pătraţi la Constanţa

RUŞINEA ORAŞULUI! AŞA ARATĂ O BAZĂ SPORTIVĂ de zeci de metri pătraţi la Constanţa

Replica API 5 august 2019 | 00:00 1824

În 2016 Direcţia Judeţeană de Sport anunţa că reabilitează baza sportivă Triunghi, în 2017 Primăria anunţa că o preia, în 2019 se ridică din umeri!

În 2016 Direcţia Judeţeană de Sport anunţa că reabilitează baza sportivă Triunghi, în 2017 Primăria anunţa că o preia, în 2019 se ridică din umeri!

În anul 2016, directorul de la acea vreme a Direcţiei Judeţene de Sport (insituţie aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului) anunţa că demarează reabilitarea bazelor sportive din municipiu! Claudiu Teliceanu, şeful DJS, susţinea că se lucrează intens la terenul de rugby “Badea Cârţan”, iar imediat ce această bază sportivă redevine funcţională, se va trece la baza “Triunghi”. După un an de la acest anunţ (fără acoperire, după cum ne demonstrează realitatea din teren), primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, promitea că toate bazele sportive vor fi preluate de administraţia locală.

Iată declaraţia în 2018 Decebal Făgădău: „Triunghiul şi ce a rămas din Badea Cârţan, pentru că nu pot să spun că mai avem stadionul de rugby Badea Cârţan, ci pur şi simplu ce a rămas din Badea Cârţan vrem să le luăm de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Acea bază sportivă de la Triunghi există, în prezent, doar pe hârtie, în rest este o pârloagă, iar noi ne dorim să le preluăm în patrimoniul nostru, să le administrăm, redându-le comunităţii”.

Ce s-a întâmplat între timp? A fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local prin care se aprobă preluarea, de către municipalitate, a bazei “Triunghi”. Următorul pas ar fi fost ca şi administratorul bazei, adică Ministerul Turismului, să fie de acord, acord exprimat printr-o hotărâre de guvern. Acest HG întârzie însă să apară, deşi, primarul Constanţei este de la PSD, iar guvernul este tot PSD! Adică ne-am fi aşteptat la o mai multă comunicare pentru rezolvarea problemei: dacă nu se doreşte transferul bazei, măcar să fie reabilitată, de dragul constănţenilor care au votat PSD la primărie.

Baza sportivă "Triunghi" este situată pe strada Caraiman şi are o suprafaţă de 37.099 de metri pătraţi, plus construcţii.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E furat de mult. Din ce puteti observa se construieste usor usor sa nu bata la ochi
3
0
O ia si vinde terenu si pe 10%face sala de spor
3
0
daca asteptati ce mananca facacau in discursurile lui , asteptati mult si bine ...
2
1
Si cand in intrebi pe jecgu de Fatalau incepe sa latre. O sa faca un club gigantic pentru pensionarii pomanagii care il mai voteaza si cartier pentru ciori - Traian Vuia
10
1
acolo se va face mol cu blocuri, e dat de mult, se asteapta timpul potrivit, de ce nu zice primaria ce are de gand?
12
0
decat sa ridice blocuri direct in geamurile altora si pe putinele petice de iarba existente in orasul asta supraaglomerat mai bine construiau blocuri in locul darapanaturii asteia de baza si eventual lasau si putina verdeata ptr un miniparc sa te plimbi cu bicicleta si sa alergi fara sa te haleasca maidanezii Cretinismul cu sportul de performanta e din vremea comunismului. Acum daca vrei sport de performanta bagi bani privati si scoti profituri tot private! Nu mai vine statul si primaria sa scoata sportivi pe banda rulanta inutili societatii!
6
8
primarul pinochio.
13
5
Face baiatu ceteva blocuri cu sagetile mele cipaneze. Miam luat deja cate 2 etaje in fiecare bloc. Nu pot romanii sa cumpere cate blocuri cipaneze facem noi pe terenurile de la primarie.
24
3
asta este strategia pesedeului. Le lasa in paragina dupa care le ia moca ca sund degradate.
24
1
acolo la Badea Cartan nu este numai acel teren de rugby, acolo mai era si un bazin de inot,teren de tenis, teren de basket, si inca alte cateva terenuri de de fotbal,plus spatii verzi peste care azi s-au trantit blocuri.Dupa 1989 nu s-a investit nimic,acolo este o nepasare de peste 30 de ani,n-au mai ramas nici garduri ca le-au furat tiganii pt fier vechi,n-au mai ramas nici banci, nimic, acolo arata ca dupa razboi.
27
1
minciuni marca fagadau!
23
1
un mall ceva, un bloc cipanez, un nou coanda pt sinistratii paraziti din oras
22
3
Sunt bune niste blocuri pe terenul ala...
19
0
Mai bine s ar face un club pt persoanele lgbt la care sa participe bulangii din USR
6
27

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367