REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

S-a dat drept preot și a înșelat 15 persoane cu 100.000 de lei

S-a dat drept preot și a înșelat 15 persoane cu 100.000 de lei

Replica API 5 mai 2020 | 12:32 3495

D. C. P. ascunde un trecut deloc ortodox, fiind cercetat pentru mai multe infracţiuni şi chiar condamnat în 2008 la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru înşelăciune, fals şi uz de fals. Asta nu l-a împiedicat însă să fie Mitropolit al Sfântului Sinod al Bisericii Greciei pe Vechiul Calendar (o grupare religioasă nerecunoscută de către BOR).

Se pare că această condamnare nu l-a cumințit, în perioada 2008-2010 sub calitatea mincinoasă de preot/călugăr a ținut slujbe religioase de sfințire a mai multor locuințe, a pretins și a primit mai multe sume de bani cu titlul de donație pentru edificarea unei biserici pe insula Eghina în Grecia, a pretins și primit sume de bani cu titlu de contravaloare pomelnice, acatiste și slujbe pentru însănătoșire de la mai multe persoane, obținând în acest fel suma de 100.930 lei.

Date din anchetă

Conform rechizitoriului, inculpatul D.C.P. s-a recomandat ca fiind protosinghelul Casian Dobrogeanul, călugăr și profesor de dogmatică la Seminarul Teologic din București și datorită afinităților religioase ale persoanei vătămate s-a închegat între aceștia o relație de amiciție/prietenie, relație întreținută în mod fraudulos de către inculpat. În virtutea relației de amiciție dintre ea și inculpat, persoana vătămată a i-a oferit mai multe cadouri, respectiv, o carte de rugăciuni, o scrumieră, produse alimentare. C.D.P. i-a promis persoanei vătămate că va face demersurile necesare pentru angajarea fiului său în cadrul Aeroportului Internațional Otopeni, și a primit pentru acest serviciu suma de 350 lei. Inculpatul a solicitat și a primit în mai multe rânduri fonduri pentru edificarea unei mănăstiri orotodoxe pe insula Eghina din Grecia, inclusiv suma de 25.000 de euro, de la 15 persoane.

Inculpatul nu și-a recunoscut faptele

Inculpatul nu a recunoscut faptele pentru care a fost trimis în judecată, menționând că în perioada 2008-2010 era călugăr pe rit vechi la Biserica pe rit vechi C. din București, că această biserică aparține de Mitropolia de rit vechi a Sucevei, a revenit și a precizat că aparținea de Mitropolia Valahilor, a revenit și a precizat că aparținea de Mitropolitul I. din SUA, că infracțiunile au fost săvârșite când aparținea de Mitropolia din Milano.

Inculpatul și-a etalat trăsăturile negative speculând credința oamenilor în Dumnezeu

Instanța a apreciat că inculpatului trebuie să i se aplice pedepse complementare și accesorii în vederea completării represiunii rezultate din pedeapsa principală a închisorii, având în vedere natura și gravitatea infracțiunii comise, a circumstanțelor în care aceastea a fost comise, cu atât mai mult cu cât inculpatul a mai fost condamnat anterior pentru același gen de fapte.

Instanța a decis condamnarea inculpatului C.D.P. la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată. Totodată, revocă suspendarea executării pedepsei sub supraveghere de 3 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute 5 ani de închisoare în regim de detenție.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg. Toti preotii fac asta. Daca nu e de la BOR se pune presa pe el.
6
2
Daca te uiti la TELL A VISION sau Television ai doar ...?PROGRAME,MULTE PROGRAME,Acest om a fost programat sa fure din ce a vazut in LAS FIERBINTI atat de idiot e!Sa te spele PROTV sa faci schema Giani
3
1
ca sa vedeti cam ce sume se vehiculeaza in zona bisericii...
6
2
Felicitari!!! Imi pare rau ca nu le-a luat mai mult la prosti.
9
3
Ca si cum daca faci parte din BOR ce ? Nu tin cu idiotul asta dar chiar nu vad diferenta intre el si preotii din BOR .
12
3
bravo baiatu!
9
4
mare prost, fara diploma , e o diferenta , daca o aveai nu gandeai asa sau poate erai si mai tampit, parerea mea!
7
4
E ofticat Daniel? A fost facut de un amator? Ce papagal e... Mai are si o turma de popi, si mai papagali
15
4
Bravo bravo esti tare
13
4
Chiar asa , nu este nici o diferenta...
13
4
Chiar nu vad vreo diferenta, ca mod de actiune, intre individul asta si orice alt popa!
32
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272