REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
8.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

S-a dat startul Programului de pregătire „Stabilizare și reconstrucție post-conflict în regiunea extinsă Sahel și Africa de Vest”

S-a dat startul Programului de pregătire „Stabilizare și reconstrucție post-conflict în regiunea extinsă Sahel și Africa de Vest”

Mirela PASCAL 17 octombrie 2023 | 08:51 475

Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a participat duminică, 15 octombrie 2023, la Alger, la ceremonia de deschidere a celei de-a XV-a ediții a Programului de pregătire „Stabilizare și reconstrucție post-conflict în regiunea extinsă Sahel și Africa de Vest”, dedicat funcționarilor publici din state africane. Organizat de către Ministerul Afacerilor Externe și Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, cu sprijinul partenerilor algerieni, programul a fost finanţat din bugetul pentru cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară al MAE.

S-a dat startul Programului de pregatire „Stabilizare si reconstructie post-conflict in regiunea extinsa Sahel si Africa de Vest”

În alocuțiunea sa, secretarul de stat Daniela Gîtman a evidențiat angajamentul solid al României față de dezvoltarea durabilă a statelor din Africa, amintind o serie de acțiuni concrete întreprinse de țara noastră în această privință, precum crearea „Fondului pentru Viitorul Africii prin Pace, Educație și Dezvoltare”, cu o alocare anuală de 17% din bugetul pentru cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară al MAE. A evidențiat că Algeria este unul dintre cei mai importanți parteneri ai României în Africa, precum și un promotor al stabilității continentului african și, mai ales, al regiunii Sahel.

Secretarul de stat a subliniat valoarea adăugată pe care colaborarea cu statele africane o aduce în cadrul eforturilor UE privind consolidarea constantă a parteneriatului cu Africa. În spiritul Team Europe / Echipei Europa, colaborarea vizează o acțiune concertată la nivel multilateral, pentru a contracara provocările revizioniste și pentru a proteja valorile comune.  Ediția din 2023 a programului este cea de-a treia desfășurată în Africa, după cele din 2019 și 2022, organizate la sediul Uniunii Africane din Addis Abeba (Etiopia) și la Dakar (Senegal). În contextul participării la ceremonia de deschidere a Programului, oficialul român a avut o întrevedere cu directorul general al Agenției algeriene de cooperare internațională pentru solidaritate și dezvoltare, Abed Hallouze, în cadrul căreia au fost identificate potențiale arii de aprofundare a cooperării în materie între România și Algeria. Discuțiile au relevat o convergență a disponibilității de a dezvolta proiecte comune în domenii precum educația sau sănătatea, cu accent asupra regiunii Sahel. Secretarul de stat Daniela Gîtman a subliniat, de asemenea, importanța și valoarea adăugată a experienței părții algeriene pentru elaborarea unui răspuns adaptat nevoilor specifice ale statelor partenere din Africa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
promotor al stabilitatii africane? nu cred.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407