REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Sala de sport a UMC-ului intră într-un proces amplu de reabilitare. Video

Sala de sport a UMC-ului intră într-un proces amplu de reabilitare. Video

Replica API 29 aprilie 2022 | 11:00 1412

Vești bune pentru studenții Universității Maritime din Constanța! Locația de pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 123, în care funcționează sala de sport, urmează să intre într-un amplu proces de modernizare, reabilitare și consolidare. Caietul de sarcini prevede și elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) – piese scrise și desenate, inclusiv deviz general și devizul pe obiecte, documentațiile pentru obținerea avizelor impuse prin certificatul de urbanism, auditul energetic și reprezentări grafice 3D.

Reprezentanții Universității Maritime din Constanța (UMC), locul care livrează anual mii de navigatori, doresc reabilitarea sălii de sport de pe bulevardul Aurel Vlaicu. În acest sens, UMC a scos la licitație contractul ce prevede modernizarea, reabilitarea și consolidarea clădirii.

Conform caietului de sarcini, se dorește achiziționarea de dervicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice pentru realizarea lucrarilor de interventii la constructii existente ,,Consolidare, Reabilitare si Modernizare Sala de Sport” Universitatea Maritima din Constanta Bd.Aurel Vlaicu nr. 123, cu respectarea prevederilor din H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice. Clădirea existentă ce face obiectul lucrărilor de intervenție este constituită din corpul sălii de sport la care sunt alipite pe trei laturi spații anexe.

Clădirea nu are instalație de avertizare și alarmare la incendiu

Destinația actuală a clădirii este de sala de sport și spații anexe care adăpostesc: sala de forță, vestiare, grupuri sanitare, birouri, punct termic. Clădirea are clasa de importanță III, clădirea se încadrează în gradul II de rezistentță la foc, nu există rețea interioara de stingere a incendiilor, nu există rețea de voce date, nu există instalații de ventilație, nu există instalație de avertizare și alarmare la incendiu

Iată ce modificări ar urma să fie edificate

Plecând de la situația existentă se dorește consolidarea, reabilitarea și modernizarea în vederea aducerii clădirii la standardele actuale și la satisfacerea exigențelor normativelor naționale pentru săli de sport la nivel competițional local cu îndeplinirea cerințelor din tema de proiectare.

În perimetrul și regimul de înălțime actual se vor proiecta toate funcțiunile solicitate prin tema de proiectare cuprinsă în documentația de atribuire. Se vor prevedea căi de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Sala de sport va fi complet dotată cu suprafață de joc, marcaje pe suprafața de joc și alte dotări (porți, coșuri de baschet etc) corespunzatoare disciplinelor sportive, conform temei de proiectare. Dotările din sala de forță, sală de chineto și sala de aerobic vor fi achiziționate de autoritatea contractantă în cadrul altui contract și deci, nu fac obiectul de studiu in D.A.L.I.-ul solicitat prin prezenta documentație de atribuire. De asemenea, se vor înlocui instalațiile sanitare/termice/electrice existente, în concordanță cu soluția tehnică, constructivă, tehnologică şi funcţional-arhitecturală ce urmează a fi proiectată.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acolo rasare un bloc
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272