REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 23 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6648
18.4° Constanța Vineri, 23 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6648
 

Șase saci cu medicamente, ascunși în podul spitalului din Mangalia

Șase saci cu medicamente, ascunși în podul spitalului din Mangalia

Virgil STOIAN 10 decembrie 2022 | 00:00 6013

M. A., fostul asistent șef de la Spitalul din Mangalia, este bănuită că ar fi ascuns șase saci cu medicamente în podul spitalului. Fapta ar fi fost descoperită în februarie 2022, în plină pandemie, printre medicamente fiind și unul vital împotriva coronavirusului. Chiar dacă M. A. nu a putut fi acuzată de nimic, ea a fost sancționată de conducerea spitalului cu reducerea salariului, pe o perioadă de 3 luni, cu 10%, măsură pe care aceasta a contestat-o în instanță.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea cererii de contestație a deciziei de sancționare, ca nefondată. Sentința a fost dată pe 25 octombrie, și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. În motivarea cererii, M. A. a invocat faptul că i s-a solicitat de conducerea spitalului să plece din spital fără însă a se invoca un motiv anume. Deși, a refuzat inţial să-şi dea demisia, pentru că funcţia deţinută de asistent şef a fost dobândită prin concurs şi în toată această perioadă nu a fost sancţionată pentru vreo faptă ce ține de sarcinile de serviciu, au început diferite şicane la adresa sa iniţiindu-se chiar şi controlul din data de 09.02.2022, efectuat la Secţia de Obstetrică – Ginecologie, dar şi în podul clădirii spitalului, pod în care secţia sa nu îşi desfăşoară activitatea, iar pentru neregulile găsite în special în podul clădirii, a fost sancţionată. Femeia a mai spus că nu s-a avut în vedere că medicamentele găsite în podul clădirii pot fi utilizate şi de către alte secţii medicale, iar în podul clădirii pot avea acces toţi salariaţii. Nu există plusuri şi minusuri astfel cum se menţionează în procesul verbal, pentru că nu toate materialele şi medicamentele se găseau la momentul controlului în aparat, ele fiind şi folosite pe secţie de către asistentele de serviciu din ziua controlului.

Ce spune managerul spitalului

Contactată de către reporterii Replica, managerul spitalului din Mangalia, Alina Dan, a oferit o altă versiune: ”Este vorba despre un incident, care a avut loc anul trecut, prin iarnă. Am descoperit în urma unui control de rutină, pe secții, cum verificăm din când în când, că e totul în regulă. Am găsit șase saci de medicamente în podul clădirii Pavilionului A. Erau cumva ascunse, furate, scose din uz, descărcate pe pacienți. Cele din pod erau în termeni, cele din secție erau expirate. Răspunzătoare pentru această situație era asistenta șefă. Chemată pentru explicații, pentru nota explicativă, ea nu a recunoscut  absolut nimic, că nu știe, dar conform legii, ea este principala gestionară a medicamentelor, a tot ce se întâmpla pe secție. Și-a depus cererea de demisie imediat, a fost o discuție, și eu i-am cerut asta. Indiferent că are sau nu vreo vină, ea era răspunzătoare. Am sancționat-o în urma cercetării disciplinare, cu reducerea salariului, pe o perioadă de 3 luni, cu 10%.”

Alina Dan

Nu s-a găsit vinovatul nici în ziua de azi

În privința vinovatului, managerului spitalului a declarat că încă nu a fost găsit: ”Nu s-a găsit nici în ziua de azi vinovatul, pentru că nimeni nu a recunoscut. Cert e că eu am găsit medicamente depozitate necorespunzător, eram în perioada pandemiei, era o nebunie, nu se găseau medicamente, cei care erau la terapie intensivă aveau nevoie de acele medicamente. Era acel antiinflamator, și făceam chetă, puneam bani din buzunarul propriu și mergeam la farmacie să iau fiole cu acel medicament pentru cei aflați la terapie intensivă, și  acolo erau ascunse baxuri întregi. Erau descărcate pe pacienți, de diferite asistente, ca și cum administrau pacienților, dar ele de fapt le sustrăgeau. Asta era practică veche, dar nu am reușit să le prind. Asta a fost singura dată când am reușit. Niște saci ascunși în pod, erau niște saci lână cuiburile de porumbei. Cheile clădirii erau la asistenta șefă. Ea avea cheile de la tot. Ea a contestat măsura sancționării cu 10% a salariului. Și-a dat demisia de atunci, din ziua aia. Este în continuare colega noastră, nu am dat-o afară nevinovată. Am informat DSP-ul la momentul respectiv, am informat autoritatea locală.”, a mai declarat Alina Dan.

 

Cercetată pentru luare de mită

Reamintim că Ion Niculescu şi asistenta șefă Marcela A., ambii din cadrul Spitalului Mangalia, au fost reţinuţi în iunie 2015. Potrivit procurorilor, cei doi sunt acuzați că ar fi cerut suma de 350 de euro pentru o cezariană, de la o pacientă din localitatea Băneasa. Ulterior aceștia au fost achitați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In spitalele de stat mori cu zile. Ești mai mult la mâna infirmierelor și asistentelor. Ele fac legea, ele știu cât este șpagă pentru fiecare medic, ele nu îți schimba lenjeria pana nu le dai bani. Medici sunt indiferentei, superficiali și slab pregătiți. Toate astea ar s-ar schimba dacă sancțiunile ar fi mai grave. Nimeni nu plătește pentru greșeli.
0
0
Și Domnul Doctor Osama care mia cerut 1000euro pentru cezariana de ce nu este anchetat și la toate pacientele care le cere de la obraz fără nici o remușcare. Spitalul din mangalia este cel mai mare șpăgar au o filiala de catei care pentru un post de infirmiera îți cer 3000euro ,pentru post de asistenta 5000euro despre ce vorbim
3
1
Ministrul Sanatatii stie ca nu se mai gaseste Thiossen in farmacii? De cand nu a mai intrat medicamentul in tara si cand sunt asteptate primele loturi cu acest medicament,asta daca mai vin?
1
0
Cine a pus vaca asta șefa?
4
0
nu le ajung salariile muuult prea mari pt competentele lor, mai bine zis incompetente... de nesimtere,ce sa mai zici? spaga neimpozabila, zilnica, nu se pune , vine de la sine... deci pacientii primeau medicamente expirate! de ce nu este in inchisoare?
10
1
Radu cati saci de bani ascunde?
12
0
ba alina,ba maimuta,spune.i amantului radu cristian pitiponc sa nu mai istruga ceea ce a maimramas din parcul spitalului.fa maimuta,unde parcheaza boii care si.au facut case mirlanesti chiar vis a vis da pavilionil b si claxoneaza ca boii,linga spital?esti buna de taiat bilete la ratc!
13
3
a facut mai crapau din vaccinistii asta care s a dovedit pe toata planeta ca a fost o harneala vaccinu ba din contra abia au inceput mortile subite
11
6
E clar o cearta intre sefa si sefuta. Zic sa le tuf pe am2 si se rezolva problema.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539