REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

SCANDAL cu PUMNI între VECINI din cauza copiilor care făceau gălăgie și loveau porțile!

SCANDAL cu PUMNI între VECINI din cauza copiilor care făceau gălăgie și loveau porțile!

Replica API 13 iunie 2019 | 00:00 280

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la pedeapsa de 2.000 lei amendă penală (200 zile amendă x 10 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. I s-a atras atenția că neexecutarea cu rea-credinţă a amenzii penale, în tot sau în parte, va impune înlocuirea acesteia cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În plus, el are de achitat 1.000 de lei către partea vătămată și 2.500 de lei cheltuieli judiciare. Și toate acestea din pricina unui banal conflict din cauza unor copii.

Decizia instanței de fond nu a fost definitivă și a fost înregistrat apelul, termenul fiind fixat pe data de 19.09.2019. Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța a reținut următoarea situație de fapt: la data de 5.08.2018, în jurul orei 21.30 , în timp ce se afla în fața locuinței sale, pe fondul unui conflict spontan legat de conduita necorespunzătoare a nepotului persoanei vătămate și observând persoana vătămată îndreptându-se către acesta cu mâna ridicată, inculpatul i-a aplicat unui bărbat o lovitură cu pumnul în zona feței, producându-i astfel leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare un număr de 25 de zile de îngrijiri medicale. Inculpatul a declarat că ieșise pe stradă la acea oră (22.00) întrucât mai mulți copii făceau gălăgie și loveau porțile, inclusiv pe a lui. Astfel că s-a luat de nepotul vecinului, cerându-i socoteală și spunându-i să se potolească. Atunci se pare că a ieșit din curte și vecinul, care a venit la el și au început să se certe. ”A venit la mine cu mâna ridicată. M-am speriat și i-am tras un pumn în față”, a spus inculpatul. Însă, instanța nu a putut reține că a fost vorba de legitimă apărare, susținând că victima are peste 50 de ani, pe când agresorul 42, ia constituția fizică înclina în favoarea agresorului. În plus, a mai reținut instanța, dacă a avut timp să-l lovească primul cu pumnul, automat avea timp să se ferească. Prin urmare, judecătorii au decis că fapta a existat fără nici un dubiu și că a fost încadrată corect din punct de vedere juridic la lovire sau alte violențe. Așa cum este precizat și mai sus, decizia încă nu este definitivă, urmând a se judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte tiganilor!!!
5
0
i-au dat 4 ani lu ala care a pocnit un mos dupa ce mosul sarise la bataie si a dat cu pumnul visnescu si ilici-mai animalule style! deci justitia e perversa rau la noi adica pe invers! n-ai voie sa te aperi ai voie doar sa incasezi si eventual sa crapi
1
0
As dori ca astia din instante sa fie atac ati de unii mai slabanogi dar hotarati si sa le umfle boturile. Sa vedem cum e sa fii amendat ca nu ai asteptat sa fii lovit primul. Pe de alta parte,acei parinti nu sunt mai maturi la minte decat copii prost crescuti pe care ii au. Educatia nu se face cu pumnul,decat la idioti .
8
1
Stiti vorba aia:,,decat sa planga mama,mai bine sa planga ma-sa"!
9
2
Adica ala venea spre el cu mana ridicata , omul s a aparat si tot el intra la fapta ?
9
4
Caz similar - copii romilor foarte agasanti, galaciosi si calare pe gardul casei ! Nu va enervati in aceasta situatie ? Cam cum trebuie sa procedati daca acesti pui de cioara sunt imuni la orice le-ai spune ?
23
2
bine puiilor pe ce fapta il bagati port illegal de penis ?? lasati-l ca macar asta isi vede de tarambetul din el e resemnat acolo pe patratu lui ...
5
2
mircea cand vii de la germania te saltam te bagam langa marcel il asteptam si pe faruk de la praga
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218