REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

SCANDAL în GARA Constanța, între TAXIMETRIȘTI și PIRAȚI

SCANDAL în GARA Constanța, între TAXIMETRIȘTI și PIRAȚI

Replica API 30 iulie 2020 | 15:03 2727

Gara din Constanța este practic ultimul hop pentru cei care vin să vadă Marea Neagră și să petreacă câteva zile pe litoral. Aic,i însă, visul se poate transforma într-un adevărat coșmar dacă, în graba de a ajunge la locul de cazare, ai ghinionul să nimerești peste unul dintre taximetriștii pirați. Scandalurile sunt zilnice între ei și ceilalți taximetriști deoarece primele locuri din stația de taxiuri de la gară sunt ”rezervate” pentru pirați.

Sunt taxiuri care percep și 4 lei pe km

Nemulțumirea taximetriștilor care stau toată ziua pe traseu pentru a reuși să facă un ban cinstit este cu atât mai mare și pentru că se pare că primele locuri din stația de taxiuri aferentă gării… sunt ocupate. Astfel, taxiurile care percep tarife ”preferențiale” întotdeauna vor fi primii în stație pentru a agăța clienți care nu știu de această ”șmecherie” legală. Legală, pentru că primăria le permite aceste tarife, singura condiție pusă fiind ca prețul de pe ușă să fie scris cu roșu. Ei bine, acești ”pirați” sunt foarte recalcitranți, unii chiar violenți, ceilalți taximetriști preferând să nu se certe cu ei.

Există și taxiuri nelicențiate

Pe lângă acești ”borfași” mai există și cei care și-au pierdut de mult dreptul de a practica taximetria și cu toate astea așteaptă să le pice în plasă vreun turist căruia să îi ia pe o cursă de 10 ori contravaloarea.

Taximetriștii legali cer ca autoritățile să facă ceva împotriva acestor ”uscături” care le fac breasla de râs.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aia sunt legali cu un tarif mai mare pretul este afisat deci ok
3
1
Taxi nici o data uber tot timpul
3
6
Ai dreptate ma,grea meserie,castig prost doar asa cat sa nu mori de foame,deci concluzia las-o dracu de taximetrie si apucate de altceva pentru ca voi taximetristi nu fugiti de munca si nici prosti nu sunteti.
5
2
mai suge -o ma!
0
5
Nu mai scrie demult in lege ca tariful trebuie trecut cu rosu. Tariful maximal se aproba in functie de o fisa de calcul
4
0
da, asa este, multi vorbesc la politie, se toarna intre ei
5
2
Un taximetrist nu este obligat sa poarte dialog la volan, nu este obligat sa va recomande un restaurant bun sau hoteluri. V-ati invatat sa aveti numai drepturi fara obligatii. Daca va roaga sa va puneti centura, faceti figuri. Urcati 3 persoane pe aceeasi usa pentru ca nu aveti nici macar 2 clase. Daca se poate, vreti sa luati pranzul si cina in taxi. Mai terminati cu figurile. Taxiul este mijloc de transport, nu este locul vostru de joaca. Si, puteti sa spuneti "buna ziua" cand urcati ... ca nu ne suparam.
17
9
Mama taximetristilor a fost prostituata...
13
5
Astia sunt taximetristi cum sunt eu popa de tara. Niste jeguri care nu au scoala, au niste haine pe ei de-ti strimba nasul si un vocabular suburban. Nu as urca la nici unul din acesti ipochimeni in masina ca o sa-mi vina sa vomit.Ar trebui data o lege a taximetriei prin care sa fie obligati sa poarte unuforma, sa fie scoliti ca sa poata purta un dialog civilizat cu clientul, ecuson pe piept, etc...
14
0
pirat din Cernavoda imi fac veacul in gara orasului.Fiindca sunt sifonul politiei pot face taxi ilegal iau clientii pe care ii vreau eu.Zilnic ma cert cu Grosu Ion,Dumitrescu George,Penta Gabi si alti taximetristi pirat din Cernavoda.Daca in oras politia a disparut de mult fiecare face taxi ilegal nu au aparate de taxat nu elibereaza bon fiscal nu sunt autorizati de a practica taximetria.Si cred ca sunt in jur de 100 cazuri.Traiasca aceste putori ordinare care nu merg la munca si stau la mancat cacat, barfit si sifonand la politie.Poate intr o zi va lua cineva masuri.
9
2
Puscariasi, tigani care nu respecta nici o regula.
16
2
taximetristii cta sintdrojdia cocietatii,pirnaiasi,tigani,exmilitari.fugiti!
18
1
Sunt cativa tigani care se baga in fata dar ii batem toata ziua. Politia Locala sta si se uita
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272