REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SCANDAL ÎN PALAS, CU PUMNI ŞI SPRAY LACRIMOGEN! A INTERVENIT POLIŢIA

SCANDAL ÎN PALAS, CU PUMNI ŞI SPRAY LACRIMOGEN! A INTERVENIT POLIŢIA

Replica API 5 iulie 2018 | 00:00 297

Agresorii, evacuaţi din casă

Agresorii, evacuaţi din casă

Spirite încinse în cartierul constănțean Palas, pe strada Fundătura Ialomiței. Este vorba despre membrii unei familii, care locuiesc sub același acoperiș, dar care se războiesc de ceva vreme. Însă, de la începutul lunii iunie, spiritele s-au încins și mai tare, lăsându-se cu pumni împărțiți și jeturi de spray lacrimogen. A fost necesară și intervenția oamenilor legii din cadrul Secției 4 Poliție, acolo unde au fost înregistrate mai multe plângeri, și de o parte și de alta. În cele din urmă s-a ajuns în instanță, iar Judecătoria a emis un ordin de protecție, decizând ca două dintre persoanele implicate în scandaluri să părăsească imobilul. Decizia încă nu este definitivă.

Într-un imobil din cartierul Palas al municipiului Constanța, situat pe strada Fundătura Ialomiței, locuiesc două surori (Mihaela D. și Maria A.) cu mama lor (C.A.). Prima dintre ele, care este și reclamantă în cauza de față, este căsătorită cu Gheorghe D., pe când cealaltă locuiește și cu fiul său, Cătălin F.. Iar conflictul este între Mihaela și Gheorghe D. împreună cu A.C., pe de o parte, și Maria A. alături de Cătălin F., de cealaltă.

Și-au împărțit camerele în vederea unei conviețuiri în condiții bune, dar se pare că persoanele din urmă, adică mama și fiul, așa cum cum au specificat reclamanții, încearcă să acapareze mai mult spațiu, de unde și scandalurile iscate. Unul a fost înregistrat și pe 8 iunie, care a continuat pe 10, când Cătălin F. și-ar atacat bunica maternă, mătușa și unchiul, i-ar fi lovit cu pumnii și le-ar fi pulverizat spray iritant lacrimogen în față.

La loviri ar fi recurs și Maria A., iar persoanele vătămate au sunat la Poliție, la fața locului sosind lucrătorii Secției 4. Ulterior au depus o cerere de ordin de protecție în instanță, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanța, pe 25.06.2018. Reclamanți sunt Mihaela și Gheorghe D., iar pârâți Maria A. și Cătălin F.. Soții D. au adus și dovada faptului că au depus două plângeri la Secția 4 Poliție, dar și copii ale certificatelor medico-legale, prin intermediul cărora rezultă că au suferit leziuni ce puteau fi provocate cu corpuri dure.

Cu certificat meidico – legal a venit și pârâta, dar magistrații au considerat că ea îl putea folosi cerând, la rândul ei, un ordin de protecție. Astfel, analizând situația, pe 26 iunie, judecătorii au admis, în parte, cererea reclamanților și au dispus emiterea unui ordin de protecție pe o durată de 6 luni în cazul lui Cătălin F. și 2 luni în cazul Mariei A..

De asemenea, ei au fost obligați la păstrarea unei distanțe de minim 100 m față de domiciliul reclamanților, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu reclamanții, cât și evacuarea lor din locuință. Decizia nu este definitivă și a putut fi atacată cu apel în termen de 3 zile de la comunicare, iar la data de 28 iunie a fost înregistrat apelul, urmând a se stabili și termenul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu i m ai ia la puscarie pe ciorile aste care se crede in western alearga cu cutitele pe strada dupa lume sa le dea mandate de 25 de ani
1
0
ce dracu ati facut ati scos articolul cu boul de mircea badea? nu v au placut comentariile?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218