REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandal la Argus: preşedintele Cristian Buşu, dat afară şi trimis în judecată pentru prejudicierea societăţii

Scandal la Argus: preşedintele Cristian Buşu, dat afară şi trimis în judecată pentru prejudicierea societăţii

Replica API 23 august 2019 | 00:00 1271

La solicitarea acţionarului majoritar, SIF Oltenia

La solicitarea acţionarului majoritar, SIF Oltenia

Scandal fără precedent la Argus SA, unde Cristian Buşu a fost exclus din societate şi va fi dat în judecată pentru prejudiciile aduse. Măsura a fost luată la solicitarea SIF Oltenia, care este acţionarul majoritar al companiei constănţene. Interesant este că Buşu este şi vicepreşedinte al SIF Oltenia. Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie este, începând cu data de 21 august 2019, directorul general Emilian Mihai Niculescu.

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) din 20 august 2019 a Argus SA Constanţa a decis pornirea acţiunii în răspundere împotriva lui Cristian Buşu. “Se aprobă pornirea acţiunii în răspundere contra Domnului Buşu Cristian, Administrator/Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA Constanţa pentru prejudiciul creat societăţii prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate prin folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, a poziţiei şi influenţei dată de calitatea sa de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Argus SA Constanţa, deturnând interesul societar în interes propriu sau al altei persoane”, se arată într-un raport al companiei. „Se aprobă împuternicirea, în conformitate cu prevederile art. 155 alin. 2 din Legea nr. 31/1990, a Directorului General al societăţii pentru exercitarea acţiunii în răspundere împotriva administratorului Buşu Cristian, în vederea recuperării prejudiciului creat. Valoarea prejudiciului creat va fi stabilită prin contractarea unei expertize contabile externe. Ca urmare a aprobării de către Adunarea Generală Ordinară a pornirii acţiunii în răspundere împotriva domnului Cristian Buşu, încetează de drept, în conformitate cu prevederile art. 155 alin.4 din Legea nr. 31/1990R, calitatea de administrator a domnului Cristian Buşu la Argus SA Constanţa”, se mai arată în raport.

Maşini folosite în scop personal şi o deplasare nejustificată

Într-un document emis de SIF Oltenia şi semnat preşedintele Tudor Ciurezu se arată că Buşu a folosit în interes propriu două maşini A4 proprietatea Argus SA în perioada 7 aprilie 2017- 30 iunie 2019, cheltuielile aferente de 15.820 lei reprezentând prejudiciu adus companiei. În document se arată că, în calitate de director general adjunct al SIF Oltenia, Cristian Buşu avea la dispoziţie în permanenţă o altă maşină. De asemenea, SIF Oltenia îl acuză pe Buşu că a aprobat deplasarea fără nicio justificare la Londra a lui Ştefan Culeţu, pe 25- 26 februarie 2018, creând astfel un prejudiciu societăţii de 388 de euro şi 200 de lire sterline. De asemenea, SIF Oltenia îl acuză pe Bușu că a aprobat deplasarea în străinătate pentru Ștefan Culețu, în valoare de 388 euro plus 200 lire. În urma acuzaţiilor, Cristian Buşu a achitat prin ordin de plată către societate suma de 20.000 de lei, reprezentând “contravaloare folosire autoturisme societate”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe timpul lui Ceausescu machidoni numai dupa furat se uitau ma,aia mai prosti dintre ei erau paznici de noapte,ciobani,vacari,soferi adica acolo unde pica ceva fara munca multa nici unul nu era pe tractor sau combina pentru ca acolo se inghitea praf mult si iesea prea putin pe langa salariu ceilalti cu putina carte erau magazioneri merceologi in turism etc,asta pentru aia care spun ca mache au fost si sunt harnici.
1
1
afaceri ca intre branzari
7
4
Dar avem DNA?
4
4
Nu e machidon omul, e din Craiova. Incetati oricum cu veninul
10
4
inca un gainar depistat... Busule fa-ti un plan cand furi sa mai ramai cu ceva, sa te realizezi pe viata. pai asa acum cand iti i-a banii inapoi iesi mai mult in pierdere, asta nu e gainarie tu doar ti-ai batut joc de firma si bani, era de la sine inteles ca o sa ti-o iei in freza pana la urma.
7
3
Sunt unii care lucreaza si pt cine trebuie si cum trebuie si iubesc Romania mai mult ca 70% din populatia judetelor Teleorman,Ialomita,Galati,Buzau,si nu numai.Doar ai lor ii pot da jos,pt ca "orice pasare pe limba ei piere"dar lasa ti oamenii sa isi faca treaba,daca esti R'man,AROMAN,nu trebuie neaparat sa fi de acord cu restul nu?Doar ca vorbim un dialect comun nu inseamna ca avem si aceleasi scari de valori!Nu mai generalizati,ca Toma Caragiu daca era la min Culturii nu era hot,si nici un Hagi pus la Sport,conteaza educatia primita nu turma privita
7
3
Unde ajung machidoni , la ce sa te astepti decat furt si inselaciune.Asa sa dus dracu Constanta.
15
4
Bre, fut si execut si eu ceva? Ca masonii mei m-au lasat balta. Nu mi-au mai dat niciun client in ultima vreme! Sau raman cu eczema, in loc de eczecutie?
8
1
Io am frematici la chizda si amu am nevoia di un armanu d'al meu ca sa ma scarpini ghini ghini di tat! Si cu limbi, si cu di toati!
6
3
faceti curatenie, ca altfel o sa se urce in capul vostru
11
0
Da ma si asta este prejudiciu cum prejudiciu este si daca furi din magazin marfa de cinci sute de lei si esti prins paguba este recuperata dar fara 3-4 ani de puscarie nu scapi sau daca eu iti fur tie ceva in valoare de 1.000 de lei.
8
1
Geo, pentru tine prejudiciu e de la o vila in sus, nu?
9
2
Daca si asta e prejudiciu inseamna ca nea Ciurezu e dus cu capul rau de tot. Sunt cu totul alte interese aici.
9
3
Era unul Busu si la Garda Financiara, dat afara cu greu dupa 20 de ani de activitate neconforma cu profilul institutiei. Are vreo legatura cu Busu de la Argus ?
12
3
Doar de furat sunt buni!
16
4
Mirela Cusu? Aia inalta si frumoasa, de la Banca Transilvania? Cu ochi verzi, de te baga in boala? Voiam sa o abordez, acum multi ani... vreo 15. M-a temperat o colega. Mi-a spus ca are drag doar de machidoni de-ai ei. Si bogati. Eu nu eram nici una, nici alta. Asa ca, m-am dus mai departe. Si am ajuns miliardar... Nu ma deconspir!
9
4
Busu este ruda cu Dusu? Dusu de la Celco! Unul dintre verii de la Celco. Mari afaceristi machidoni... Sau cu Cusu, ala de la fosta "Vraja a Marii"? Actual "The PLM View" Sau cum, mortii ma-sii i-o zice acum... Pe nora-sa am cunoscut-o in Banca Transilvania! Este o fata de treaba, jos palaria in fatza ei!
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108