REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SCANDAL PE PLAJĂ, ÎN EFORIE! 'MELTENII' AU SĂRIT LA BĂTAIE CU SALVAMARII: 'CE, BĂ, VREI SĂ-ŢI DAU UNA? EU AM PLĂTIT!!!'

SCANDAL PE PLAJĂ, ÎN EFORIE! 'MELTENII' AU SĂRIT LA BĂTAIE CU SALVAMARII: 'CE, BĂ, VREI SĂ-ŢI DAU UNA? EU AM PLĂTIT!!!'

Replica API 4 august 2018 | 00:00 1587

Au sunat la 112

Au sunat la 112

Spirite încinse pe plaja din Eforie Nord! În timp ce oamenii mor înecați pe bandă rulantă întrucât marea e agitată, cei aflați pe mal tot nu se învață minte și țin morțiș să intre în apă, luându-se la harță cu salvamarii. Un incident s-a petrecut joi, 2 august, când un turist chiar a precizat că-i va da una celui ce 'voia să-i strice' concediul. Un alt incident a avut loc pe 3 august, în zona digului de nudiști, când salvamarii au sunat la 112!

Oamenii care vin în concediu, pe litoral, țin morțiș să intre în apă, chiar dacă steagul roșu este arborat de mai multe zile. Când salvamarii îi opresc, ies scântei! Pe sistemul: educație, vai mama noastră! Spre exemplu, în cursul zilei de joi 2 august, mai multe persoane au fost la un pas de înec, la fel și pe 3, inclusiv la Eforie Nord, în timp ce un bărbat a fost înghițit de valuri la propriu, în zona digului de la nudiști. Au fot declanșate căutările, iar pe plajă era mare zarvă. Dar nu din cauza persoanei ce dispăruse fără urmă, ci din pricina turiștilor care nu voiau să înțeleagă pericolul și voiau morțiș să intre în apă.

Un bărbat, supărat peste măsură, chiar a sărit la bătaie. "Pe la 16.30 am ajuns noi pe plajă, în Eforie Nord. Salvamarii erau agitați, alergau pe mal, fluierau, nu-i lăsau să intre în apă, mai ales că o persoană se înecase și o căutau scafandrii. Dar turiștii nu și nu, că ei vor în apă. Unul a sărit la bătaie, s-a luat de un salmavar și i-a zis că-i dă un pumn. Ce, măă, îmi strici tu mie concediul? Vino să-ți trag un pumn că te ia mama d…, cam așa i-a zis. Era o zarvă acolo… Au venit și alți salvamari și s-a calmat.

Dar tot a intrat în apă. Nu știu, oamenii ăștia sunt inconștienți", a declarat, pentru ”Replica”, o femeie. Incidentul a fost confirmat de Gelu Vătămănescu, salvamar pe plaja din Eforie Nord. Acesta a relatat că se duc lupte acerbe zi de zi, mai ales de când a fost arborat steagul roșu. Pe 3 august, chiar a fost nevoie să sune la 112, întrucât un coleg de-al său a fost agresat.

”Este adevărat. În fiecare zi, practic, ne… luptăm cu ei. De trei zile, de când e furtună și e steag roșu, efectiv nu vor să înțeleagă la ce pericol se expun. Nu există educație, nu știu ce să mai zic… Se enervează pur și simplu și sar la bătaie, ne spun că ei au plătit mult hotelul, că au muncit pentru concediul ăsta și noi vrem să le stricăm distracția, că știu să înoate, că de ce ne băgăm noi.

De parcă noi le vrem răul. Ieri (joi – n.r.) au fost mai multe incidente, chiar în timp ce acel bărbat dispărut în apă era căutat, iar azi (vineri – n.r.) chiar a fost nevoie să sunăm la 112. În locul unde s-a înecat acel om, la digul de la nudiști, ei voiau să facă surf. Au sărit la un coleg de-al meu să-l agreseze.

Din fericire, nu s-a ajuns mai departe”, a declarat, pentru Replica, Gelu. Precizăm că, în continuare, marea va fi agitată. Autoritățile trag un semnal de alarmă pe această cale și vă recomandă să țineți cont de sfaturile salvamarilor, întrucât viața are prioritate. În orice moment este posibil să plecați mai repede din concediu și nu într-un mod tocmai plăcut. Rețineți: salvamarii nu vă sunt dușmani!

VIDEO: TURIȘTI SALVAȚI DIN VALURI AMENINȚĂTOARE

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca incerci sa-i avertizezi esti injurat , daca ajungi putin mai tarziu sa-i ajuti tot injurat esti sau amenintat...cum o dai tot rau este . Rautatea in esenta pura .
3
0
Mainda-te-n pizda ma-tii de zdreanta aurolaca!! Tu, ve mortii ma-tii mai esti? Vreun arian?? Sa mori ars de viu!!! Sa te vad pe site-uri de specialitate!!!
6
4
Cocalarii tupeisti si ghertoi trebuie lasati sa se inece daca asa vor. Dar ce te faci cu MIZERIA numita PRESA care apoi vine si acuza ca un biet cetatean nu a fost salvat. Presa in Romania are prea multa libertate!
15
0
Daca omu' nu vrea sa fie prevenit asupra pericolului de inec...lasa-l frate sa moara...
24
0
Selectia naturala salvamari ,nu va mai bateti cu retardatii care nu stiu sa innoate in mare! Mai scapam de idioti!
19
0
terminati cu intoxicatiile astea. salvamarii sunt niste melteni ce se cred dumnezeii plajelor. urla mai rau ca nazistii.
4
33
Nu a scris nimei de politie..... unde era politia...... . Politia politia politia este de vina ca traim in tara asta de cacat in care in fiecare an acolo mor 20 de oamei si ,, politia " nu poate sa amenajeze plaja prin aducerea de nisip pentru a scadra adancimea apei , diguri pentru schimbarea curentilor .... samd. Sa le sugeti ciorapii la ploitisti.
5
9
Problema e ca se duc in mare si pe urma ii trag si pe salvamari dupa ei. La fel si cu salvamontistii... Au fost mai multe cazuri cand salvamontistii au murit in cautarea un inconstienti rataciti.
21
3
lasati ghertzoii sa crape in valuri .popor de cretini credeti ca salvamarii aia vor sa se omoare ca sa scoata din valuri in burtos cu figuri in cap? in 3 zile cind incepe sa se inputa il aduce marea la mal .
31
1
Popor de tigani smardoi si cocalari
28
5
Dupa ce oamenii sunt avertizati prin toate mijloacele disponibile,sunt liberi sa aleaga daca vor sa traiasca sau sa moara. Ce e aia cu semnaturile? Nu vorbim de medici in pragul unei operatii riscante,ci doar de salvamari . Vrea melteanul sa crape,sa o faca. Intr-adevar e de lucru pentru salvamari sa scoata dobitocii din apa,dar asta este,nu e ilegal sa fii prost.
25
2
nu mi place filmarea ca nu se vede nici o pizda GOALA iar salvamarii care stau in zona pljei de NUDISTI sa si faca datoria nu sa se uite in PIZDELE GOALE si sa glumeasca cu ele
12
8
meltenii trebuie lasati sa se inece fara a li se da ajutor dat fiind faptul ca inainte de a intra in apa au fost avertizati. nu merita osteneala de a fi scosi din apa daca sau inecat.prostia se plateste.
31
2
Cel maine e in felul urmator: Idiotul intra in mare pe semnatura lui !!!! apoi scapam de un idiot si ne uitam cum se ineaca !!!!! chiar il aplaudam cand se duce la fundul marii !!!!
27
0
Tarlanii , termen de la tarla , au invadat Litoralul ! Lasatii draq sa crape inecati daca sunt boi !
29
1
Dar lasati meltenii sa intre la apa.De ce salvamarii nu procedeaza ca salvamontistii? Salvamontistii avertizeaza ca traseul e periculos dar nu interzic.Se urca meltenii pe munte,cad cu capetele de stanci si salvamontistii merg sa-i adune.Asa trebuie sa faca salvamarii.Sa avertizeze vizual cu steag,verbal daca ii se cere si atat.Apoi salvamarii sa intre in apa dupa melteni doar atunci cand trebuie scosi ptr medicina legala.
47
0
Da-le meltenilor sa semneze pe propria raspundere cand intra in apa. Apoi, daca se intampla ceva, salvamarii sa sparga seminte uitandu-se la ei. De ce sa isi riste viata pentru un idiot ?
50
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367