REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Scandal: PNL nu votează Regulamentul parcărilor propus de Vergil Chiţac

Scandal: PNL nu votează Regulamentul parcărilor propus de Vergil Chiţac

Replica API 25 februarie 2021 | 15:13 16522

Regulamentul parcărilor din municipiul Constanța a creat o adevărată isterie în rândul locuitorilor, dar și al consilierilor locali care sunt chemați vineri, 26 februarie, în ședință de Consiliu Local pentru a-l supune la vot. Se preconizează o ședință cu scântei, în contextul în care PNL a anunțat că nu va vota proiectul în forma actuală. Regulament elaborat de Horia Constantinescu, ”în baza unei cărți scrise în limba engleză”, fără nici un fel de fundament, spun aleșii locali. PNL a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, fiind mandat viceprimarul Ionuț Rușu pentru a-i aduce în atenție lui Vergil Chițac, același care a avizat proiectul inițiat de șeful adjunct al Direcției Gestionare Servicii Publice. În timp ce liberalii fierb, USR-iștii nu au manifestat, până la ora actuală, o poziție concretă și spun că încă nu s-au decis dacă vor vota sau nu proiectul.

Regulamentul Parcărilor Regulamentul a ajuns și la Comisiile de Specialitate ale Consiliului Local. USR-iștii se pare că s-au abținut de la vot, în Comisiile de specialitate ale Consiliului Local, deși unele voci susțin că au fost de acord cu regulamentul. Nu și PNL, care au votat împotrivă. La Comisia 5, cea Juridică, Regulamentul a primit aviz negativ.

Chițac: Nu vă mai văitați!

Contactat pentr un punct de vedere cu privire la controversele care s-au iscat în jurul regulamentului, Vergil Chițac a precizat: ”Consilierii pot veni cu amendamente la regulament în Consiliu Local. Dacă nu votează, n-au decât să nu voteze. Nu vă mai văietați atât, nu mai cotcodăciți! Veniți în Consiliul Local cu prețuri pe care să le și justificați”. ”Uitați-vă la prețurile din amrile orașe. La Arad se plătește pe an peste 5.000 de lei parcarea. Am făcut o medie între aceste orașe și Constanța”, a mai precizat edilul.

Arghirescu: Constantinescu este un terorist al mediului de afaceri și vrea să-și extindă portofoliul de clienți

Președintele comisiei este Adriana Arghirescu, consilier local municipal PNL. Aceasta a declarat, pentru Replica, că nu va vota proiectul nici ea, nici colegii ei. Și spune că elaboratorul acestuia, în speță Horia Constantinescu, șeful adjunct al Direcției Gestionare Servicii Publice, nu are ce căuta în funcția pe care o deține. ”Este un terorist al mediului de afaceri și vrea să-și extindă portofoliul de clienți. Nu are ce căuta în asemenea poziție. El a venit și ni l-a prezentat în comisii, cu o carte în mână, scrisă în limba engleză. Tarifele nefundamentate sunt bazate pe o carte pe care a citit-o în limba engleză. Cum aș putea să votez acest regulament, nu a fost dezbătut în detaliu, anexele cu zonele respective le-am primit luni. Ei spun că vor să facă parcări, dar n-au bani. Avem un excedent bugetar de 2 milioane de euro”, a declarat Adriana Arghirescu. Noi am cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, l-am mandatat pe viceprimarul Ionuț Rusu să vorbească cu primarul. Doar domnul primar îl poate retrage. O să aibă o surpriză dacă nu-l retrage. Am spus că schimbăm viața constănțenilor. Nu se poate să le impunem aceste tarife”, a mai precizat consilierul municipal.

Ionuț Rusu: Nu eu am făcut Regulamentul!

Viceprimarul Ionuț Rusu, de legat de colegi să vorbească cu primarul privind retragerea proiectul de hotărâre spune că sunt încă discuții și că lucrează la amendamente. Totodată,a cesta a precizta că ”Nu eu am făcut Regulamentul”.

Mihaela Andrei: Nu votez proiectul

Consilierul Mihaela Andrei a avut aceeași poziție. ”Nu votez proiectul în forma actuală. Constănțenii nu asta au vrut”, a spus Mihaela Andrei.

USR nu are poziție

Cătălin Iacob, consilier USR, spune că ai săi colegi nu s-au decis cum vor vota în ședința de consiliu și că vor veni cu o poziție, imediat ce vor finaliza discuțiile pe acest subiect.

Citește și:

NU poți sta mai mult de TREI ore cu mașina PARCATĂ în centrul Constanței!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ptr cornel noi nu cersim si nu vrem de pomana vrem sa nu mai fim mintiti ca inainte de alegeri propiteau al atacau pe fatalau exact pe parcari prin sms si ca 2,5 ron si acum ce facem bobita,se pare furi curent tare daca 8 ron e normal si te duci in centru la o institutie a statului si stai ca prostul la coada ca un angajat este incapabil si te tine la coada ore intregi cine e de vina, si cand platesti 30 euro la subteran aia au parcari subterane nu strazi vopsite si gata aia e parcare,intai sa ajungem si noi la nivelul celor de afara ca aia au conducatori care trag ptr tara lor
1
0
Sa terminam odata cu POMANA si CERSITUl asa ziselor drepturi, prea multa lume are SUV si nu are 8 lei pe ora. Cat despre "saraci", "batrani" si alti asistati social pentru care v-a apucat mila, exista RATC, exista biciclete. Astia au toate drepturile, dupa ca au adus Romania unde suntem, transport gratuit, tichete respect, sanatate, etc. Preturile sunt NORMALE pt un oras in care se munceste - cu conditita ca banii sa fie bagati ulterior in parcari. Cand iesiti afara si dati 30 euro pe zi parcarea la gramada la subteran, nu va mai plangeti?
1
6
gunoaile produc gunoaie si in timp put voi vati imputin prea repede decand ati ajuns la putere,gunoaiele se aduna in tomberoane voi la primarie, gunoaiele se ard voi ati inceput sa va ardeti in gurita cu balarile pe care le scoateti , se pare si cred ca multi cetateni ai constanti ca sunteti incompetenti pe functi care ati castigat alegerile cu minciuni promise in fodbal se spune ca pe antrenori nu ai prinde paltonul asa si pe voi
4
0
ce facem cu tigaile din oras care polueaza si au ipt facut pe pile .
0
4
Ma fratilor voi sunteti cu capul ,unde va credeti in Emirate, creati sa cereti , nu cereti fara sa faceti nimic ,ma Horica cata parcare ai facut tu pe la PNL sa obti functia asta, noi stim cat de prost iesti acum vad ca ai mai evoluat , inainte de aleger Amirale ce promiteai te ai vazut pe scaun ce mai conteaza, nu va ajung bani la buget ptr contracte firmelor cu primaria si ce ati spus ai pe parcari ca de acolo ies,vine vara mai bine ganditi cum sa aduceti turisti in oras si sa ajutati horeca si firmele ca castigati mai bine. ptr PNL isti aveti grija sa nu parcati voi pe dreapta ca partid
9
0
Ce pana mea tot pomenesti de marile orase?? Toaleta asta publica o consideri mare oras? Strazile sunt facute terci de lucrari care vor fi gata probabil peste 1 an la cati oameni sunt acolo zi de zi, locuri de parcare nu sunt suficiente, drept urmare ca sa iti platesc tie taxele alea stupide, trebuie sa stau sa ma plimb de cateva ori pe bulevarde ca sa gasesc un loc d eparcare, si pana acolo bulesc masina in gropile din strazile ciopartite de lucrarile care nu se mai termina. Asa ca nu mai comparati Constanta cu restul oraselor capabile si bine intretinute.
11
0
Jos Chitac !!cred ca orice om sanatos la cap, Dupa ce a citit comentariile, primul lucru pe care il face: isi scrie DEMISIA.......daca NU o face , sa mergem ,pe Jos sa I-o cerem.
16
0
Ce cauta Horia in primarie????
17
1
Mai multa atentie in redactarea stirilor!Acum ca viceprimarul este de legat...la ce ineptii vrea sa faca el totusi a fost delegat de colegi sa vb cu primarul!!!
7
1
Doua javre ordinare. Sa luati multa multa muie cu cacat pentru gandirea voastra de cacat.
22
1
S o iau pe mata si nevasta ta la pula.. De nu o fi una ca zdrentele alea de acolo.. Sa te fut si pe tine si pe mata si pe sorata si tot neamul lui chitac si horia
15
3
Pai futu va muma in cur, vreti sa stati 50 de ani pe un loc de parcare cu 200 de lei pe an, uite ca eu ofer 300, ce asa mare nebunie, piata libera, bani la buget! P.S. sa va iau solenzele in pula!
8
20
Bai fratilor, chestia asta e destul de naspa. Si totusi, una peste alta, parca tot e mai b8ne decat cu trioul Mazare, Conatantinescu, Fagadau. Ganditi-va ca s-ar fi construit blocuri de la City Mall pana la Zodiac
4
21
AMIRALE DE KIRPICI FREKATEASH K PA ARICI cu ochii mici!!!
12
2
Cum de a acceptat pnl ca chitac sa-l puna pe avortatul asta psd-ist in functua asta?!
20
2
Parcarea din spatele blocului gazduieste masini din 4 asociatii de proprietari !!!! Cum se vor repartiza locurile ? Care asociatie va face licitatia ? Cine va incasa banii ?? Mizeria de Horica trebuie aruncat la gunoiul societatii !! SCAPATI DE EL URGENT ALTFEL VA INGROAPA !!
26
3
Si colegilor Dvs. Rusine USR! Si ultimul pe lista cu voia Dvs, RUSINE dle primar! Intreb si eu pt un prieten, exista vreo procedura de suspendare a unui primar aflat in functie?
32
2
Horia Constantinescu si Felicia Ovanesian ce viseaza noapte fac ziua cu orasul Asta de prostii Fagadau si Babu erau pantaloni scurti pe langa nebunii astia doi.
36
0
Un handicapat de primar Care toata viata a mincat la popota Ce dracu stie sa faca un cretin
26
0
Cei mai mari si puternici dezvoltatori imobiliari sunt jidanii,asa ca unde-i ordin de la Stapanii Coloniei se executa si nu se discuta.
12
3
Amirale cand era fagadau la conducere al criticai cu parcarile ca nu a facut nimic atacai cu constanta altfel parcarile prin sms si acum tu crezi ca constanta a devenit Dubai ba parlitilor horeca e la pamant veniti cu proiecte sa atrageti turisti in oras ajutati societatile asta inseamna bani la buget, uitativa si voi putin cum sa construit in Navodari asta inseamna bani la buget, asta vara turisti in Mamaia cati erau ca toti au fugit pe navodari mamaia nord alti bani la primaria navodari,voi vreti bani din parcari construiti parcari etajate si atunci cereti bani vai de mama voastra
26
0
Cum dracu a ajuns idiotul asta Primar.?! Oare constantenii nu mai au valori si voteaza doar mincinosii?!
30
2
a terminat amiralul izmana toata treaba in oras si s a gandit sa rezolve si parcurile...asta e o combinatie de victor ciorbea cu fagabou
31
1
de Chitac si PNL- USR stau 4 ani fura vand, jefuiesc si se imbogatesc si apoi nu-i mai intereseaza. Milionari in euro se muta la Monaca si de acolo le da mwe la toti constantenii care i-au votat. Este cea mai mare teapa politica care au loat-o constantenii.La fel de masica ca teapa cu mazare si fagabou.Este aceiasi lucru. O gasca de vagabonzi care au mintit ca sa fie alesi si apoi se pun pe imbogatire furand de la constanteni.
30
4
S a vandut fabricile , s au pierdut serviciile, s a vandut pamantul , , padurile...,dar pina la masina.Asta a fost bucuria pt care s a tanjit cel mai mult Incet, va trebui sa intelegem ca trebuie sa invatam exclusivismul si pe strada.Asa cum nu toti isi incalzesc dosurile pe coastele de azur, asa nu vor putea sa circule toti prin zona centrala.E pe banuti.Egalitatea este doar pe hartie ,in limita banutului.
15
5
lui Fagadau te-ai grabit sa le repeti: ala a tinut Aurel Vlaicu blocat 3 luni la Kauflandul de la Vivo, tu o sa-l tii 6 luni. Ala a aiurit parcarile cu SMSuri si stalpisori, tu te-ai apucat sa faci ce huleai cand erai Constanta Altfel si atat. Incompetentii ajunsi in functii pot fi recunoscuti imediat: nu au solutii, au doar bici. Boule, daca vrei o paralela, esti acum pentru oras ceea ce a fost Pora pentru IMMcB pana in '89! Sictir!
24
2
multa mwie vrei. Cred ca iti place! Du te la pensie amirale de carton!
23
2
Gresiti domnule Chitac ori cineva va informeaza gresit! Tariful de 5000 lei pe an pentru parcare la Arad se aplica persoanelor fizice autorizate si societatilor comerciale, nicidecum personelor fizice rezidente!
40
1
Platesc impozit la masina cu milioanele ,mai platesc si un cacat de loc de parcare in fata blocului iar acum v-a trebui sa platesc si locul de parcare cat sunt la munca .Hai, sa va Chis in Freza !!!
32
2
Bah voi sunteti Nesimtiti ..Pai cu plm sa platesc mah parcare daca va dau impozit pe masina 50 de milioane pe an .Banii astia pt ce plm-i dau ? Daca am biroul in centru trebuie sa cobor din 3 in 3 ore sa mut masina. Da va fot in gura !!!
34
4
ALUPIGUS Vergil Chitac
28
4
secatura asta de primar confunda administrarea unui oras cu administrarea alcoolului din popota in care a parazitat o viata.
32
4
Maimuta curentata de Constantinescu a facut mizeria. Muie lui!
44
3
I a speriat reactia noastra, insa gandirea lor asa este, otravota! Trebuie sa ne unim si sa gonim holera galbena si molima hastagista!
34
7
Constantinescu are marele talent de a enerva pe toata lumea fara sa rezolve nimic. Numai prostii face cu aerul de mare specialist in administratie publica. Mare teapa a luat Chitac cu Horia, o sa il traga foarte mult in jos.
41
4
Mergeti in plm cu ctbusul, cu bicicleta, pe jos. Trebui sa va suport eu poluarea. Manca'mi-ati pl de lenesi obositi! Sa va trag muie !
15
35
Auzi la Chitac. El compara tigania de-aici cu vestul tarii si marile orase de acolo. Pai futu-ti gatzii tai de papagal oligofren .
42
4
O mizerie de regulament. Daca am treaba mai mult de 3 ore in Centru, ce fac cu masina?!
34
4
hahahahahahahahah
13
3
Nu sunt fan Constantinescu, dar regulamentul e decent.
10
60
Urata treaba. Vrutul e gratis, pututul e pe bani.
4
14
Cine poate crede ca aiureala cu parcarea nu e opera amiralului Pinocchio ? Acum arunca pisica pe unde apuca, dar el e singurul raspunzator. Este cea mai scumpa ora de parcare din tara, se poate vedea pe TPark, asa ca lasa balivernele. Liberalii si-au facut-o cu mana lor, au pus un nebum la primarie asa ca pot sa isi ia adio de la voturile constantenilor in urmatorii 20 de ani.
46
2
JOS PNL JOS USR paduchii si capusele Constantei
38
11
Trebuie organizat un miting anti Chitac.Trebuie huiduit si injurat Chitac si toata sleahta de liberali hoti care au pus mana pe primarie.Si machedonii din primarie care fura.H.Constantinescu este un excroc care nu are ce cauta in functie publica.Ce cauta el in primaria PNL-USR?El care ii injura in campanie. Au fost intelesi la blat si acum i-au dat post ca sa fure.Hooooo PNLPSD, Chitacbou Constantinescu Porcu II
44
5
CHITAC AI GRIJA DOBITOCUL DE HORIA CONSTANTINESCU PE UNDE A UMBLAT PRAF A LASAT. IL MAI DIRIJEAZA SI PE PROSTU DE MECHENICI DEVENIT VICEPRIMAR IN COSTINESTI FACAND NUMAI TAMPENI PE RAZA LOCALITATI .. MULTA SANATATE DOBITOCILOR
44
5
Trebuie destituit in urma unui referendum popular. PSD trebuie sa initieze acest referendum si lumea il va vota. Hotii Liberali si idiotul de Chitac s-au asesta la furat si la marit taxe ca sa aiba buget de furat. Chitac este iresponsabil fiind reterdat mental.Trebuie destituit fiind inapt medical respectiv fiind idiot.Un Idiot hot este cel mai grav. Hoarda de hoti din primarie in frunte cu machedonii jefuiesc Constantenii ca sa aiba ei bani de salarii mari si sporuri si sa fure la licitatii.
46
11
La EFORIE cat costa o ora de parcare ?
19
1
Horica sa-ti trag pula in gurita si sa ma slobozesc in gatul tau de panarama ordinara . PLN-isti cred ca au inteles cata MUIE isi luau daca ar vota mizeria asta si au inteles ca frigiderul lui chitat nu mai poate ca este plin pana la refuz de muie , cacat si pule .
48
4
Demisie nea Cattani de carton! Du-te si lasa-ti balele in alta parte, nu pe la primarie si prefectura, fatza de pervers ce esti. Nevasta-ta stie ce faci cand te duci la munca? Sper sa te dea astia afara in suturi
54
3
Rusu sa stea linistit, el e in afara oricarei banuieli ca ar face ceva. Cat depre regulament........este de o idiotenie crasa, putand sa puna pe ganduri pana si pe cei mai aprigi sustinatori ai PNL.
40
2
Sa te faca sa regreti psd-ul dupa cateva luni de mandat, asta e o performanta pentru PNL-USR.
70
4
S-a inconjurat mos primarul numai de dorei. regulamentul parcarilor este dovada concreta. Daca avea cojones, schimba sleatca de dudui si duduite eterne din primarie. Aceeasi mentalitate ca pe vremea lui pastaie.
53
3
Daaa, o muie nu vrei......
39
0
Fagabou tot una. Chitac este o maimuta pe care o hranesc jmekerii cu o banana pe zi si el sta la birou si se uita la ceas pana la ora plecarii. Constantenii au luat o teapa enorma cu Chitac. Este un om nepriceput care face de ras militaria. Stroe il joaca pe degete si a fost tot militar. Horia Constantinescu este un viitor puscarias care da ultimile tunuri pe cheltuiala lui Chitac si PNL. Cum poate sa fie atat de prost Chitac? Asa e el.
44
4
pnl nu o m ai intoarceti , v ati dus pe pula cu primarul vostru zevzec.cat despre horica sa ne suga de pula pe toti constanteni si sa le linga in cur pe toate constantencele.muie multa si usr-ului
37
2
Ipocritul de Chitac a atacat platile la parcomate in instanta, le-a anulat prin Constanta Altfel , si acum impune tarife triple fata de epoca Fagadau. Rusine ipocritule !
55
0
O sa faca regulamentul Ionut Rusu! O sa vedeti ce capabil e! Rade lumea de noi! Cine conduce Constanta?!?
34
1
Este ma-ta!
9
7
Eu nu inteleg de ce Chitac l-a cooptat in echipa lui pe maimutoiul ala de juma de metru de Horia Constantinescu, un afemeiat libidinos care se baga peste tot in seama cu un tupeu extraordinar. Na poftim, bravo, ca el a facut regulamentul parcarilor, ca sa vedeti sub-nivelul lui de judecata!! Isi bate joc de constanteni!! Poate ca lui ca bugetar de lux ii convine sa plateasca atat, noua nu! Ca nu avem de unde! E criza, bre, e pandemie! N-are lumea de unde!! Capete seci!
62
1
Eu votez cu primele trei gagici din poza
22
7
Atata timp cat serviciul parcari rezidentiale nu raspunde atunci cand i se aduc la cunostinta in scris ilegalitati, adica evaziune fiscala prin locuri atribuite unor masini fantoma si acolo parcheaza masini de firma, adica se incaseaza 200 lei in loc de 1800, atunci trebuie inlocuiti cei ce inlesnesc evaziunea fiscala. Si daca lucreaza la primarie ce? Infractiunea e si mai grava, adica ii platim ca sa ne evazioneze?
30
4
Ca sa vedeti cat de prost e Chitac asta, si cu city rahatul lui
52
2
Ce circ ieftin marca PNL Constanta. Se vede ca e haos mare la Primarie
52
2
Oamenii care gandesc nu voteaza
22
3
Dar cine este tataoasa aia din stanga? Numai curveturi si burtosi pe acolo..
31
2
Prostanacul, a scumpit si gunoiul
46
2
multa muie hotului sef stroe felics !!! Cu mult cacat !!! Pe urma cum vreti voi !!!
18
26
Nu ai cum sa votezi asa ceva! Este cea mai mare ineptie posibila. Aceste tarife nu se practica nici in orasele mari ale Europei, unde oameni au venituri de 5-10 ori mai mari decat ale cetatenilor din Constanta. E bataie de joc sa ceri atatia bani pe timpul de parcare. Nu mai spun ca nu vad nici o masura din partea primariei in crearea de noi locuri de parcare, asa cum a promis acest primar. Doar minciuni, specifice campaniei electorale se pare, nu cred ca vom vedea locurile de parcare riverane promise, cel putin nu de la aceasta administratie, profund dezamagit.
60
1
PNL Constanta este o gluma proasta. Numai machidoni balosi si slugi in frunte cu slugoiul sef, pacientul 0 covid in cta, Vergil Spagarul sef de la UMC Chitac. Amiral de barcuta din ziar. MUIE PNL
64
7
Minunat! Sustin total! O sa fie bineeee! 1000 lei ora sa faca. Vai de capul nostru. E clar ce urmeaza. Dar f bine patesc constantenii! Au vrut corecti asta primesc.
38
9
Unele modificari vin in conflict cu interesele sponsorilor partidelor si a consilierilor!
32
0
nu conteaza daca se voteaza sau nu. deja am aflat ce si cum gandesc acesti penibili.
58
3
acces in centru doar pentru riverani
16
22
O sa plangeti dupa mine
29
17
Vand golf 4, cumpar bicicleta
26
5
Flit garoiului, sa-si bage proiectul in fund, cu tot cu un marcator de parcare.
40
3
Nea Izmana ... asta e inceputul sfarsitului tau. succes
51
4
minunata muiuta ai luat nea chitac
57
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108