REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
19.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SCANDAL! Virgil Lixandru s-a folosit de un BRAND celebru pentru a-şi spori vânzările în imobiliare?

SCANDAL! Virgil Lixandru s-a folosit de un BRAND celebru pentru a-şi spori vânzările în imobiliare?

Replica API 2 mai 2020 | 00:06 8481

Mărul discordiei, brandul ONE

Mărul discordiei, brandul ONE

Decizie fără precedent la Constanţa: fostul consilier local, Virgil Lixandru, ce deţine societatea Euro Vial Residence SRL, nu mai are voie să folosească, în activitatea sa imobiliară, denumiri care includ cuvântul ONE. Euro Vial Residence foloseşte titulatura de „Forest One, Lake One Mamaia şi Sea One Mamaia” pentru promovarea sau identificarea proiectelor sale imobiliare pe care le dezvoltă.

De asemenea, îi este interzis să folosească şi adresele web cu aceeaşi denumire: forest-one.ro, lake-one.ro, sea-one.ro, precum şi orice altă adresă de web care include denumirea "ONE". Decizia aparţine magistraţilor constănţeni şi a fost pronunţată pe 27 aprilie, printr-o ordonanţă preşedinţială, după ce un dezvoltator imobiliar de top din România s-a plâns că firma din Constanţa i-a încălcat dreptul de proprietate industrială, „furându-i” brandul ONE. Administratorul societăţii spune că nu au ştiut, în momentul în care au înregistrat la OSIM denumirea ONE, că aceasta aparţine altcuiva.

Brand One United Properties

One United Properties SA este un dezvoltator imobiliar de top din Romania, cunoscut pentru proiectele de anvergură. Unul dintre acestea ar fi proiectul rezidențial exclusivist din zona lacului Floreasca, dar şi proiecte sub brandul „One“: One Charles de Gaulle, One Herăstrău Park, One Herăstrău Plaza sau Neo Mamaia SRL, cea din urmă construid un bloc chiar pe malul mării, furând priveliştea celor care locuiesc la Summerland.

Au pornit lupta pe BRAND

Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu

Toate acestea s-au unit şi au decis să pornească la luptă împotriva unui brand condus de fostul consilier local Virgil Lixandru, ce deţine societatea Euro Vial Residence SRL. One United Properties SA, împreună cu celelalte societăţi enumerate mai sus, subsidiare celei dintâi au cerut, printr-o ordonanţă preşedinţială, la Tribunalul Constanţa să-i interzică firmei lui Virgil Lixandru să folosească, în activitatea sa comercială, denumirile: „Forest One, Lake One Mamaia şi Sea One Mamaia”, precum şi orice altă denumire care ar include cuvântul "One", în documente sau materiale publicitare, folosite pentru promovarea sau identificarea proiectelor imobiliare pe care le dezvoltă. De asemenea, au solicitat şi interzicerea folosirii în activitatea sa comercială a adresele de web forest-one.ro, lake-one.ro, sea-one.ro, precum si orice altă adresa de web care include denumirea "One".

Marca ONE, regăsită şi în proiectele imobiliare ale firmei Euro Vial Residence SRL

Societăţile aflate în război cu firma din Constanţa spun că din 2017 sunt titularele mărcilor ONE, folosite în identificarea şi promovarea proiectelor imobiliare pe care le dezvoltă în țară. Denumirea ONE este urmată de sintagme care identifică locaţia sau denumirea comercială a respectivului proiect imobiliar dezvoltat. Situaţie, de altfel, regăsită şi la proiectele imobiliare ale lui Lixandru.

Brand Euro Vial Residence

Site-ul societăţilor din Bucureşti este „one.ro”, protejat inclusiv cu o marcă verbală înregistrată la OSIM, pentru care titular este reclamanta One United Properties SA, iar Euro Vial Lighing și-a rezervat și folosește următoarele domenii de internet: „forest-one.ro”, „lake-one.ro” și „sea-one.ro”. Reprezentanţii companiei din Bucureşti acuză că societatea lui Lixandru încearcă să se folosească de notorietatea concernului One pentru a-şi spori vânzârile în imobiliare

Euro Vial Lighting renunţă la BRAND

Reprezentanţii Euro Vial Residence SRL au declarat, pentru Replica, că nu aveau cunoştinţă că marca ONE mai este folosită de cineve, cei de la ISIM nu i-a înştiinţat. „Nu am ştiu că mai este folosită de cineva. Nu aveam de unde să ştim, cei d ela OSIM nu ne-au înştiinţat. Dacă ştiam, nu ajungeam aici”, a declarat Nelu Voicilă, administratorul societăţii Euro Vial Residence SRL.

Tribunalul a constatat că această situaţie este de natură a crea o stare de confuzie în rândurile publicului consumator, referitoare la produsele comercializate de societățile reclamante și societatea pârâtă. Aşa că, Tribunalul a admis ordonanţa preşedinţială luni, 27 aprilie a.c.. Asta înseamnă că Euro Vial Residence SRL nu mai are voie să folosească, în activitatea sa imobiliară, denumiri care includ cuvântul ONE. Eurovial Lighiting foloseşte titulatura de „Forest One, Lake One Mamaia şi Sea One Mamaia” pentru promovarea sau identificarea proiectelor sale imobiliare pe care le dezvoltă. De asemenea, îi este interzis să folosească şi adresele web cu aceeaşi denumire: forest-one.ro, lake-one.ro, sea-one.ro, precum şi orice altă adresă de web care include denumirea "ONE".

Nelu Voicilă a spus că va renunţa la această denumire şi va re-brandui proiectele imobiliare. „Ei nu au vrut să renunţe, o să renunţăm noi, nu avem ce să facem. Am investit mult în publicitate, dar asta este”, a mai spus Voicilă.

Precizăm că One United Properties SA a fost înfiinţată de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar asa, si-au sporit vanzarile? Jigniti inteligenta oamenilor? Ce credeti , ca oamenii sunt orbiti de One si nu stiu de la cine cumpara?
1
0
Toti frustratii! Replica de rahat ! Ati luat bani de la One?
1
0
Sunt multi smecheri care utilizeaza denumiri inselatoare . Si eu am trecut prin asa ceva . Aveam marca inregistrata OSIM si un ciudat, batman.. batman tinea cu ambitie sa aiba aceeasi denumire . In final i-am dat o in bot si si-a schimbat denumirea ... M-a cost ceva bani, tupeul jegosului..
1
1
Acesta este unul din cei care distrug spatiile verzi din Constanta si Mamaia ?
8
3
Sunt niste jigodii securiste
11
2
o jivina securistoida
28
3
Patroane Virgilica, ai luat-o in bot si de la astia. Ca de la mine si de la Marius ai luat-o cu clabuci !
23
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272