rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Sancţiuni şi concediere

SCANDALUL dintre o angajată şi firma defunctului Oancea a ajuns în instanţă: totul a pornit de la… vestimentaţie!

M.P. a fost angajată în cadrul firmei Five Holding SA, pe care funcționează magazinul Brick, care aparține defunctului Gheorghe Oancea, administrată acum de urmașii lui. Ea a ocupat funcția de referent marketing, iar disputele au început să apară din momentul în care nu și-ar fi respectat atribuțiile de serviciu și nici programul de lucru, după cum au susținut reprezentanții firmei. S-a ajuns în instanță, iar femeia a avut câștig de cauză în primă instanță.

Fosta angajată a depus la Tribunalul Constanța o contestaţie decizie de sancţionare, ce a fost înregistrată la data de 8 ianuarie anul curent. Mai exact, a solicitat să se dispună anularea deciziei nr 1444/27.11.2017 prin care s-a aplicat sancțiunea avertismentului și anularea deciziei nr 1456/29.11.2017 prin care s-a aplicat sancțiunea reducerii salariului cu 10%, dar și obligarea la plata cheltuielilor de judecată. În motivarea cererii, reclamanta a arătat că a fost angajata pârâtei, desfășurîndu-și în mod corect atribuțiile de serviciu.

Aceasta a invocat, potrivit rolii.ro, nulitatea deciziilor pentru nerespectarea dispozițiilor art 252 c.muncii care arată că decizia trebuie în mod obligatoriu să cuprindă descrierea faptei, prevederile încălcate, motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat.

De cealaltă parte, reprezentanții Five Holding (pârâta) au arătat că, pe data de 27.11.2017 reclamanta a finalizat și a depus comparațiile de pret de plată pentru perioada o anumită perioadă, or această atribuție de serviciu este una zilnică și trebuia făcută în timp real.

”Se mai susține că pe data de 29.11.2017 fiind în timpul programului și fiind întrebată de superiorul direct cu privire la activitățile desfășurate în depozit reclamanta nu a știut să răspundă deoarece nu vizitează departamentul din care face parte. Pârâta a mai enumerat obligații pe care reclamanta nu și le-a respectat: nu calcula corect ofertele de preț, nu reușea să întocmească o comparație între furnizori, greșind prețurile de achiziție, nu reușea să asigure aprovizionarea cu produse vandabile. În cauză s-a administrat proba cu înscrisuri. (…)

Analizînd actele și lucrările dosarului instanța reține următoarele: Reclamanta a fost angajata pîrîtei în funcția de referent marketing, așa cum rezultă din copia contractului individual de muncă depus la dosar. Pârâta a emis decizia nr 1444/27.11.2017/prin care s-a dispus aplicarea sancțiunii avertismentului față de reclamantă pentru nerespectarea programului de lucru, iar prin decizia nr 1465/29.11.2017 s-a dispus sancționarea reclamantei cu 10% din salariu pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Asupra motivelor de nulitate a deciziei de concediere: Din actele dosarului, și așa cum rezultă și din precizările pîrîtei de la data de 16.05.2018, la emiterea deciziei nr 1456/2017 nu s-a efectuat nici un act de cercetare prealabilă. Prin urmare, instanța constată că pîrîta nu și-a îndeplinit obligația prevăzută de art 251 c.muncii referitoare la convocarea în scris a reclamantului în vederea desfășurării cercetării prealabile. Or, în această situație, motivul de nulitate invocat de către reclamantă este întemeiat”, se mai arată pe site-ul Institutului Român Pentru Informații Juridice.

De asemenea, reclamanta a mai arătat că, deși în deciziile contestate se arată că au fost emise de reprezentantul legal al Five Holding S.A., acestea sunt semnate de către șeful de magazin, N.O., aceeași persoană care în realitate era nemulțumită de vestimentația sa. La data de 16.05.2018, magistrații au decis: ”Admite acţiunea formulată de reclamanta Popa Maria Magdalena în contradictoriu cu pîrîta SC Five Holding SA. Anulează decizia nr 1444/27.11.2017 emisă de pîrîtă, Anulează decizia nr 1456/29.11.2017 emisă de pîrîtă. Respinge cererea reclamantei de obligare a pîrîtei la plata cheltuielilor de judecată ca nefondată. Cu apel în 10 de zile de la comunicare”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

sâmbătă, 26 mai 20187089
Comentarii

013SoacraBrickului(29 mai 15:34)
Cantina aia de 5 stele de unde vine mirosul de ceapa apartine unei alte capuse ce a scos fata inca dinainte de majorat la produs lovele ca sa iasa familia din saracie. Uite asa defunctul Oancea a facut 2 copii la batranete cu o fomista cu 40 ani mai tanara decat el ce l-a jefuit, tradat inca din timpul vietii, dar mai ales dupa moarte fiind protejata dusmanului sau de moarte, zis si Strutzul.
225Client brick(29 mai 13:20)
Citesc comentarile si ma minunez de ce spun angajatii, conducerea clar a pierdut controlul , gustul banului este mai presus,Cum este posibil sa exploatati in halul personalul in fata magazinului sade un magazin care are preturi de restaurant de 5 stele, ce miroase in tot magazinul a ceapa prajita, cand intri in magazin nu ai cum respira vara cald iarna frig, trebuie sa ai mare grija la cap sa nu cada vreo piatra in cap, din tavanul deteriorat , este dezolant!!
118OanaNechita(29 mai 08:31)
In marlania conducerii acestei pravalii de tara, oamenii valorosi sunt considerate adevarate pericole fiind indepartati. Se cauta profile de lepre, jigodii, parasute esuate ce sunt incurajate sa identifice si sa starpeasca ultimul strop de moralitate si profesionalism printre colegi. In aceste conditii mitocanul sef prospera furand cu toate membrele sale, atat cele inferioare cat si cele superioare. Singurul sau regret e ca natura nu l-a inzestrat cu mai multe membre ca sa poata fura si mai mult. Sper sa moara cu bani la cap, nesatulul ce isi cauta fericirea online racoland prostituate ieftine
47Fost angajat(28 mai 19:04)
Imi pare foarte rau ca firma se duce la vale din cauza conducerii care nu suporta sa respecte angajatii ,sa respecte contractul si salariu sa nu mai dea preme si mariri in bonuri neimpozabile
122Ursanu(27 mai 21:33)
Ciuceanu incaseaza venituri lunare ce depasesc fabuloasa suma de 100000 lei lunar prin fima sa capusa ANIRVA MANAGER din firme ca MOBITOM si FIVE HOLDING si este tolerat de strutinsky si fratii mazare datorita expunerii sale in contractele oneroase cu statul roman prin autoritatile locale devalizand bugetele acestora, vezi contractele cu parcul de la primarie, podul de la butelii, delfinariu, zona de promenada Mamaia - toate lucrarile fiind supraevaluate, executate fara profesionalism, receptionate ilegal. Acest santierist analfabet si arogant ar fi trebuit condamnat de mult.
027Fost angajat(27 mai 16:27)
Consultantii vanzari nu au habar de capul lor din cauza ca sunt noi si nu au nici pregatirea celor vechi nici rabdarea si nici sclipirea lor. In ultimul an si cei noi s-au schimbat... salarii mizere si conditii de lucru inumane. Acolo trebuie sa fi umil, sa raspunzi la ordinele superiorilor cu capul in jos. Orele muncite nu sunt nici pe departe cele prevazute de contractul semnat, si tirania si absurditatea conducatorilor lasa de dorit. Mult succes in continuare, eu am pierdut 6 ani. P.S. haideti la Dede.
130Fost angajat(27 mai 10:01)
Sa ajuns la nivelul acesta datorita lipsei de profesionalism, experimente esuate, azi muti, maine punem la loc, azi sunt vanzator comercial ,maine ma pui sa fac pe manipulantul, in data de salariu ma penalizezitati ca nu am 10 maini sa indeplinesc obiectivele cerute ..., toti vor la dedeman aici strategia de marketing este alta orele suplimentare sunt platite, fiecare are bucatica lui de loc, in ceea ce priveste pe domnisoara O. Cu o floare nu faci primavara, aveti mult de muncit, investiti in oameni scolarizati personalul, Inteleptul spune ce stie, iar prostul argumenteaza.
07Maria(27 mai 09:04)
Mare pacat de magazinul asta....cum a ajuns !!!
165Popa(27 mai 07:06)
Du-te la Dedeman cica, unde preturile sunt de 3 ori mai mari la acelasi produs din Brick! Haha! Cat despre fosti angajati si sclavism si tot... Pai atitudinea de "nu te obosi frate pentru ei" ce genereaza oare? Si prosti si fuduli comentatorii astia.
108Mihai(26 mai 21:22)
Mergeti fratilor la dedeman
1214Fost client(26 mai 15:49)
Magazinul merge din inertie ,daca ar fi postat in afara orasului,cum ar fi normal, faliment ar scrie pe ei.In general vand marfa de proasta calitate ,pretul fiind considerentul nr 1 in alegera furnizorilor.
034Fost angajat(26 mai 14:00)
Inafara de sefii de raioane care nu au nici un fel de pregatire, si traiesc pe carca furnizorilor, restul sunt sclavi pe plantatie.
1032Om simplu(25 mai 23:31)
Pe vremea lui Oancea se gaseau oameni capabili in magazin, Ciuceanu angajeaza numai tufe care se cred hostes, nu consultanti de magazin. Ii invata clientii marfa pe vanzatori, ca scuza auzi ,,sunt nou,ma scuzati,, pai aia vechi care trebuiau sa te invete unde sunt, au plecat la dedeman ca au salarii mai mari. Ciuceanu e un fel de santierul cucu.Pacat de ce a fost magazinul asta.
mai mult...Replica
16 oct 00:26ReplicaCET Constanţa, stat în stat: CONTRACT ILEGAL cu o firmă de pază

Electrocentrale Constanța SA (CET Constanţa) a fost amendată de ANAF, după încheierea unui contract cu firma de...549

16 oct 00:13ReplicaPROBLEMELE CONSTANŢEI, DEZBĂTUTE LA VÂRFUL IPJ, ÎNTR-UN INTERVIU CU CONSTANTIN DANCU!645
16 oct 00:08ReplicaBeirut, RUINA din centrul Constanţei: E NEVOIE DE UN CUTREMUR, ca autorităţile să mişte?!346
16 oct 00:00ReplicaINSTANŢA A DECIS: Cati Hristu NU RĂMÂNE fără casă! Executorul a încălcat normele de procedură

Instanţa a decis! Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, nu rămâne fără casă! Vila și terenul de peste 2000...533

16 oct 00:00ReplicaBărbat DISPĂRUT din 1981, DECLARAT MORT de judecători!380
16 oct 00:00ReplicaRobert Penciu construieşte un bloc cu 7 etaje la Năvodari1277
16 oct 00:00ReplicaCum a scăpat o firmă din Eforie de executare silită, dintr-o greşeală a Primăriei!

O firmă din Eforie nu și-a plătit obligațiile fiscale la primărie, constând în taxa de concesiune a terenului pe...365

16 oct 00:00ReplicaMODIFICĂRI MAJORE la LEGILE JUSTIŢIEI292
16 oct 23:59ReplicaCazinoul Constanţa va fi pus în siguranţă pe banii unui privat1099
16 oct 00:00ReplicaPortul Constanţa se pregăteşte să devină un hub pentru mărfuri energetice şi minerale la Marea Neagră

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a declarat luni, 15...281

16 oct 00:16ReplicaPLAN ROȘU de intervenție. Accident grav în Vaslui, cu șapte victime! Patru sunt din Constanța2151
16 oct 00:04ReplicaPERICOL! Un șofer recidivist, BEAT MORT, rula HAOTIC pe străzile din Constanța3634
Vremea
14.6°9° - 17.6° marţi, 16 octombrie 2018
cer seninUmiditate: 94%
Vânt: 4.77 m/s din NNE
Presiune: 1034.19 milibari

Loto
6/4921924454749
5/4021923303325
joker6171829328
Horoscop
mai mult...SPSportRT
15 oct 00:00SportCalcule Liga Națiunilor. Ca de obicei, România depinde acum de jocul rezultatelor

România a obținut doar un egal acasă cu Serbia, 0-0, iar în acest moment nu mai depinde doar de ea în lupta pentru...542

15 oct 00:00SportSimona Halep și-a aflat adversarele de la Moscova. Țiriac: Să se ducă la Singapore să dea bună ziua, să își ia premiile, să își ia mașina

Duminică s-a tras la sorți tabloul pentru turneul de la Moscova, ultima competiție înainte de Turneul Campioanelor....971

15 oct 00:00SportMunteanu, după România - Serbia 0-0, în Liga Naţiunilor: Jocul nostru a fost foarte, foarte modest

Naţionala României a înregistrat o nouă remiză cu selecţionata Serbiei. După 2-2 în partida tur, pe Arena...282

15 oct 00:00SportCiprian Tătăruşanu, remarcat de France Football după meciul România - Serbia

Portarul Ciprian Tătăruşanu a fost remarcat de France Football pentru evoluţia sa din meciul România - Serbia...405

Local
16 oct 00:32LocalChioşcurile RATC au fost dotate cu WiFi!

Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa doreşte realizarea unui transport în comun cât mai plăcut,...959

16 oct 00:19LocalVITEZĂ RECORD ÎNREGISTRATĂ PE A2!

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 61 de...1695

16 oct 00:20Local'Afaceri' cu prezervative aduse din China! Iată ce au descoperit polițiștii în port!

Poliţiştii au ridicat mărfuri nedeclarate, reprezentând peste 167.000 de pachete cu prezervative, în valoare de...392

16 oct 00:21LocalPolițiștii, în vizită la Liceul Emil Palade din Constanța

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalității au desfășurat activități specifice în cadrul...256

16 oct 00:30LocalȘoferi prinși la volan sub influența băuturilor alcoolice

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...380

16 oct 00:29LocalFurt din magazin, la Constanța!

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție, la data de 14 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în vârstă de 20 de...360

16 oct 00:29LocalHoț și tâlhar, prins băut la volan! A ajuns după gratii

Polițiștii din cadrul Postului de poliție Fântânele, la data 12 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în...231

16 oct 00:28LocalCondamnat pentru deținere de droguri!

Polițiștii din cadrul Postului de poliție Agigea, la data 12 octombrie a.c., au depistat un bărbat, Laurențiu S.,...573

16 oct 00:22LocalAccident rutier între Năvodari și Constanța: o persoană a ajuns la spital!

Un bărbat, în vârstă de 28 de ani, a condus o autoutilitară pe DC 86, dinspre Năvodari către municipiul...741

16 oct 00:17LocalANCHETĂ la NĂVODARI: O MAŞINĂ A LUAT FOC ÎN URMA UNUI ACCIDENT

Anchetă la Năvodari după ce un autoturism a fost găsit în flăcări, în dimineaţa de luni, 15 octombrie. Acesta a...5479

Politică
16 oct 23:23PoliticăCum te poţi alătura Partidului Realitatea? Mesajul lui Cozmin Guşă către militanţi

Cozmin Guşă, acţionar al Realitatea Tv, vine cu precizări importante pentru cei care vor să se înscrie în...188

16 oct 00:36PoliticăDecizie majoră pentru prevenirea abuzurilor: S-a votat înfiinţarea „cazierului sexual“

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede înființarea Registrului automatizat național cu privire la...203

16 oct 00:36PoliticăMembrii Comisiei nr. 3 pentru servicii publice, comerț, turism și agrement se întrunesc în şedinţă! Iată proiectele!

Se aduce la cunoștința cetățenilor municipiului Constanța care doresc să sesizeze anumite probleme consiliului...266

16 oct 00:33PoliticăToader i-a trimis președintelui Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis luni președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea...356

16 oct 00:33PoliticăMembrii secţiilor de votare din Constanţa îşi primesc banii pentru participarea la referendum! Iată când!

Primăria Municipiului Constanța va efectua plata indemnizațiilor membrilor birourilor electorale ale secțiilor de...733

16 oct 00:20PoliticăICCJ: Adunările publice trebuie declarate

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine că magistraţii ar fi trebuit să declare protestul de pe scările...195

16 oct 00:32PoliticăIon Iliescu, critici de o virulență FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Liviu Dragnea

Fostul președinte al României și al PSD, Ion Iliescu, arată că PSD poate pierde și ”această minimă...470

16 oct 00:24PoliticăCristi Danileț tună și fulger din cauza Ordonanței lui Toader: 'Modificările la legea statutului magistraților au fost publicate acum dimineața'

Judecătorul Cristi Danileț se arată revoltat din cauză că modificările la legea statutului magistraților au fost...365

16 oct 00:23PoliticăKlaus Iohannis domină topul prezidențiabililor, dar Călin Popescu Tăriceanu se desprinde spectaculos

Cel mai nou sondaj de CURS de tip OMNIBUS (perioada 20 septembrie – 1 octombrie) arată o oarecare clarificare în...453

16 oct 00:22PoliticăFost ministru PSD al Justiţiei, despre ordonanţa lui Tudorel Toader: 'Trădare să fie, dacă o cer interesele, dar s-o stim si noi!'

Ministerul Justiţiei a trimis vineri la CSM, pentru aviz consultativ, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru...497

Monden
16 oct 00:00MondenFamilia regală a Marii Britanii spulberă toate zvonurile: Meghan Markle este însărcinată

Ducesa Meghan de Sussex, soţia prinţului Harry al Marii Britanii, este însărcinată cu primul ei copil, potrivit...87

16 oct 00:00MondenAriana Grande şi Pete Davidson şi-au spus adio

Despărţire şoc în showbizul de peste Ocean. Ariana Grande (25 de ani) şi Pete Davidson (24 de ani) şi-au spus...82

16 oct 00:00MondenDorian Popa a ajuns din nou la spital. „Am 3 găuri şi două tăieturi”

Dorian Popa a ajuns din nou la medic, pentru a vedea cum se vindecă piciorul după operaţia suferită în urmă cu 3...81

16 oct 00:00MondenNaomi Muscă a fost eliminată de la Exatlon. A plecat din echipa Războinicilor chiar de ziua ei

Chiar în ziua în care a împlinit 20 de ani, Naomi Muscă a fost eliminată de la Exatlon, după ce a pierdut duelul...84

16 oct 00:00MondenChristian Sabbagh a devenit tată pentru a patra oară. Sotia lui a născut un băiețel

Christian Sabbagh a devenit tătic pentru a patra oară, duminică, 14 octombrie. Prezentatorul știrilor Kanal D a...91

16 oct 00:00MondenCum s-a îmbrăcat Elena Băsescu la botezul Anastasiei. Ținută ca Albă ca Zăpada!

Elena Băsescu a avut o ținută foarte elegantă la botezul Anastasiei, care a avut loc duminică la o biserică din...111

16 oct 00:00MondenMarius Popa renunță la religia ortodoxă, după referendumul pentru redefinirea familiei

Marius Popa renunță la religia ortodoxă. Cunoscut pentru activitatea sa în muzică, în teatru, dar și pentru...102

16 oct 00:00MondenMiss Holocaust 2018: La competiţie a participat şi o venerabilă doamnă născută în România

Cea de-a şasea ediţie a concursului de frumuseţe Miss Holocaust a fost câştigată, duminică seară, de o...88

16 oct 00:00MondenSerialul TV bazat pe un roman al Elenei Ferrante, ''Prietena mea genială'', a fost distribuit în 56 de ţări

Serialul TV bazat pe primul volum din tetralogia napoletană a Elenei Ferrante, "Prietena mea genială", şi aşteptat...73

16 oct 00:00MondenUn serial TV despre hărţuire sexuală destinat preadolescenţilor va fi difuzat în premieră mondială

Jams', un serial TV care abordează pentru prima dată dificila chestiune a hărţuirii sexuale destinat publicului...74

Mapamond
16 oct 00:00MapamondTrump neagă că ar fi ajuns la o înţelegere cu Turcia pentru ridicarea sancţiunilor americane în schimbul eliberării pastorului Brunson

Preşedintele american Donald Trump a reiterat luni faptul că nu a ajuns la nicio înţelegere cu Ankara pentru...88

16 oct 00:00MapamondCazul Khashoggi: Donald Trump a vorbit cu regele saudit Salman, Mike Pompeo pleacă la Riad

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat luni într-o postare pe Twitter că a vorbit cu regele Salman al Arabiei...78

16 oct 00:00MapamondUngaria: Legea care le interzice persoanelor fără adăpost să doarmă în spaţiul public a intrat în vigoare

O nouă lege care le interzice persoanelor fără adăpost să doarmă pe străzile Ungariei a intrat în vigoare luni,...75

16 oct 00:00MapamondRusia: Abia ieşit din închisoare, opozantul rus Aleksei Navalnîi, urmărit pentru „defăimare“

Oponentul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, eliberat duminică după 50 de zile de închisoare, a anunţat luni...75

16 oct 19:00MapamondUn complice în atacurile de la 11 septembrie, eliberat din închisoare din Germania pentru a fi deportat în Maroc

Un bărbat care a executat o sentinţă de 15 ani de închisoare în Germania pentru implicare în atacurile teroriste...77

16 oct 19:01MapamondCazul Skripal: Trump nu a formulat „nici o acuzaţie directă“ împotriva lui Putin, susţin Kremlinul

Donald Trump nu a formulat "nici o acuzaţie directă" împotriva lui Vladimir Putin, a asigurat luni Kremlinul, după...79

16 oct 00:00MapamondZiarist dispărut: Reprezentanţii mai multor companii se retrag de la o conferinţă a investitorilor de la Riad

Directorii companiilor JP Morgan şi Ford Motors au decis să nu mai participe la o conferinţă a investitorilor care...85

16 oct 00:00MapamondFondatorul WikiLeaks, Julian Assange, are din nou acces la Internet

Ecuadorul i-a restabilit parţial accesul la Internet fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care s-a refugiat de peste...80

16 oct 00:00MapamondMacedonia: Zi crucială în parlament privind schimbarea numelui ţării

Bătălia legislativă se anunţă dificilă pentru premierul social-democrat macedonean Zoran Zaev, care a încheiat...80

16 oct 00:00MapamondFemeia luată ostatică în gara din Koln a fost eliberată, iar agresorul, grav rănit

Poliţia germană a anunţat luni după-amiază că l-a capturat pe autorul sechestrării unei femei în gara din Koln,...78

Sănătate
4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...586

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...925

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...681

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1289

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...966

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1131

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3378

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...1016

17 sep 01:03Sănătate„11 căi de luptă împotriva depresiei” – ghid practic, în biblioteca virtuală Baylor

Biblioteca virtuală Baylor se îmbogăţeşte cu un nou ghid de stil de viaţă: „11 căi de luptă împotriva...1205

15 sep 00:49SănătateSANAMED nu are contract cu CJAS: ‘În cazul analizelor pentru copii este nevoie de un bilet de trimitere cu parafa medicului!’

Mămica unui băiețel de trei ani a reclamat, zilele trecute, faptul că în momentul în care s-a prezentat la...1903