REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SCANDALUL dintre o angajată şi firma defunctului Oancea a ajuns în instanţă: totul a pornit de la… vestimentaţie!

SCANDALUL dintre o angajată şi firma defunctului Oancea a ajuns în instanţă: totul a pornit de la… vestimentaţie!

Replica API 26 mai 2018 | 00:00 1042

Sancţiuni şi concediere

Sancţiuni şi concediere

M.P. a fost angajată în cadrul firmei Five Holding SA, pe care funcționează magazinul Brick, care aparține defunctului Gheorghe Oancea, administrată acum de urmașii lui. Ea a ocupat funcția de referent marketing, iar disputele au început să apară din momentul în care nu și-ar fi respectat atribuțiile de serviciu și nici programul de lucru, după cum au susținut reprezentanții firmei. S-a ajuns în instanță, iar femeia a avut câștig de cauză în primă instanță.

Fosta angajată a depus la Tribunalul Constanța o contestaţie decizie de sancţionare, ce a fost înregistrată la data de 8 ianuarie anul curent. Mai exact, a solicitat să se dispună anularea deciziei nr 1444/27.11.2017 prin care s-a aplicat sancțiunea avertismentului și anularea deciziei nr 1456/29.11.2017 prin care s-a aplicat sancțiunea reducerii salariului cu 10%, dar și obligarea la plata cheltuielilor de judecată. În motivarea cererii, reclamanta a arătat că a fost angajata pârâtei, desfășurîndu-și în mod corect atribuțiile de serviciu.

Aceasta a invocat, potrivit rolii.ro, nulitatea deciziilor pentru nerespectarea dispozițiilor art 252 c.muncii care arată că decizia trebuie în mod obligatoriu să cuprindă descrierea faptei, prevederile încălcate, motivele pentru care au fost înlăturate apărările formulate de salariat.

De cealaltă parte, reprezentanții Five Holding (pârâta) au arătat că, pe data de 27.11.2017 reclamanta a finalizat și a depus comparațiile de pret de plată pentru perioada o anumită perioadă, or această atribuție de serviciu este una zilnică și trebuia făcută în timp real.

”Se mai susține că pe data de 29.11.2017 fiind în timpul programului și fiind întrebată de superiorul direct cu privire la activitățile desfășurate în depozit reclamanta nu a știut să răspundă deoarece nu vizitează departamentul din care face parte. Pârâta a mai enumerat obligații pe care reclamanta nu și le-a respectat: nu calcula corect ofertele de preț, nu reușea să întocmească o comparație între furnizori, greșind prețurile de achiziție, nu reușea să asigure aprovizionarea cu produse vandabile. În cauză s-a administrat proba cu înscrisuri. (…)

Analizînd actele și lucrările dosarului instanța reține următoarele: Reclamanta a fost angajata pîrîtei în funcția de referent marketing, așa cum rezultă din copia contractului individual de muncă depus la dosar. Pârâta a emis decizia nr 1444/27.11.2017/prin care s-a dispus aplicarea sancțiunii avertismentului față de reclamantă pentru nerespectarea programului de lucru, iar prin decizia nr 1465/29.11.2017 s-a dispus sancționarea reclamantei cu 10% din salariu pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Asupra motivelor de nulitate a deciziei de concediere: Din actele dosarului, și așa cum rezultă și din precizările pîrîtei de la data de 16.05.2018, la emiterea deciziei nr 1456/2017 nu s-a efectuat nici un act de cercetare prealabilă. Prin urmare, instanța constată că pîrîta nu și-a îndeplinit obligația prevăzută de art 251 c.muncii referitoare la convocarea în scris a reclamantului în vederea desfășurării cercetării prealabile. Or, în această situație, motivul de nulitate invocat de către reclamantă este întemeiat”, se mai arată pe site-ul Institutului Român Pentru Informații Juridice.

De asemenea, reclamanta a mai arătat că, deși în deciziile contestate se arată că au fost emise de reprezentantul legal al Five Holding S.A., acestea sunt semnate de către șeful de magazin, N.O., aceeași persoană care în realitate era nemulțumită de vestimentația sa. La data de 16.05.2018, magistrații au decis: ”Admite acţiunea formulată de reclamanta Popa Maria Magdalena în contradictoriu cu pîrîta SC Five Holding SA. Anulează decizia nr 1444/27.11.2017 emisă de pîrîtă, Anulează decizia nr 1456/29.11.2017 emisă de pîrîtă. Respinge cererea reclamantei de obligare a pîrîtei la plata cheltuielilor de judecată ca nefondată. Cu apel în 10 de zile de la comunicare”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand ajunge slugoiul Sef si curva Doamna, incepe deranjul.
3
0
Cantina aia de 5 stele de unde vine mirosul de ceapa apartine unei alte capuse ce a scos fata inca dinainte de majorat la produs lovele ca sa iasa familia din saracie. Uite asa defunctul Oancea a facut 2 copii la batranete cu o fomista cu 40 ani mai tanara decat el ce l-a jefuit, tradat inca din timpul vietii, dar mai ales dupa moarte fiind protejata dusmanului sau de moarte, zis si Strutzul.
16
0
Citesc comentarile si ma minunez de ce spun angajatii, conducerea clar a pierdut controlul , gustul banului este mai presus,Cum este posibil sa exploatati in halul personalul in fata magazinului sade un magazin care are preturi de restaurant de 5 stele, ce miroase in tot magazinul a ceapa prajita, cand intri in magazin nu ai cum respira vara cald iarna frig, trebuie sa ai mare grija la cap sa nu cada vreo piatra in cap, din tavanul deteriorat , este dezolant!!
26
3
In marlania conducerii acestei pravalii de tara, oamenii valorosi sunt considerate adevarate pericole fiind indepartati. Se cauta profile de lepre, jigodii, parasute esuate ce sunt incurajate sa identifice si sa starpeasca ultimul strop de moralitate si profesionalism printre colegi. In aceste conditii mitocanul sef prospera furand cu toate membrele sale, atat cele inferioare cat si cele superioare. Singurul sau regret e ca natura nu l-a inzestrat cu mai multe membre ca sa poata fura si mai mult. Sper sa moara cu bani la cap, nesatulul ce isi cauta fericirea online racoland prostituate ieftine
20
1
Imi pare foarte rau ca firma se duce la vale din cauza conducerii care nu suporta sa respecte angajatii ,sa respecte contractul si salariu sa nu mai dea preme si mariri in bonuri neimpozabile
8
4
Ciuceanu incaseaza venituri lunare ce depasesc fabuloasa suma de 100000 lei lunar prin fima sa capusa ANIRVA MANAGER din firme ca MOBITOM si FIVE HOLDING si este tolerat de strutinsky si fratii mazare datorita expunerii sale in contractele oneroase cu statul roman prin autoritatile locale devalizand bugetele acestora, vezi contractele cu parcul de la primarie, podul de la butelii, delfinariu, zona de promenada Mamaia - toate lucrarile fiind supraevaluate, executate fara profesionalism, receptionate ilegal. Acest santierist analfabet si arogant ar fi trebuit condamnat de mult.
24
1
Consultantii vanzari nu au habar de capul lor din cauza ca sunt noi si nu au nici pregatirea celor vechi nici rabdarea si nici sclipirea lor. In ultimul an si cei noi s-au schimbat... salarii mizere si conditii de lucru inumane. Acolo trebuie sa fi umil, sa raspunzi la ordinele superiorilor cu capul in jos. Orele muncite nu sunt nici pe departe cele prevazute de contractul semnat, si tirania si absurditatea conducatorilor lasa de dorit. Mult succes in continuare, eu am pierdut 6 ani. P.S. haideti la Dede.
28
0
Sa ajuns la nivelul acesta datorita lipsei de profesionalism, experimente esuate, azi muti, maine punem la loc, azi sunt vanzator comercial ,maine ma pui sa fac pe manipulantul, in data de salariu ma penalizezitati ca nu am 10 maini sa indeplinesc obiectivele cerute ..., toti vor la dedeman aici strategia de marketing este alta orele suplimentare sunt platite, fiecare are bucatica lui de loc, in ceea ce priveste pe domnisoara O. Cu o floare nu faci primavara, aveti mult de muncit, investiti in oameni scolarizati personalul, Inteleptul spune ce stie, iar prostul argumenteaza.
32
1
Mare pacat de magazinul asta....cum a ajuns !!!
8
0
Du-te la Dedeman cica, unde preturile sunt de 3 ori mai mari la acelasi produs din Brick! Haha! Cat despre fosti angajati si sclavism si tot... Pai atitudinea de "nu te obosi frate pentru ei" ce genereaza oare? Si prosti si fuduli comentatorii astia.
6
16
Mergeti fratilor la dedeman
9
10
Magazinul merge din inertie ,daca ar fi postat in afara orasului,cum ar fi normal, faliment ar scrie pe ei.In general vand marfa de proasta calitate ,pretul fiind considerentul nr 1 in alegera furnizorilor.
17
12
Inafara de sefii de raioane care nu au nici un fel de pregatire, si traiesc pe carca furnizorilor, restul sunt sclavi pe plantatie.
37
0
Pe vremea lui Oancea se gaseau oameni capabili in magazin, Ciuceanu angajeaza numai tufe care se cred hostes, nu consultanti de magazin. Ii invata clientii marfa pe vanzatori, ca scuza auzi ,,sunt nou,ma scuzati,, pai aia vechi care trebuiau sa te invete unde sunt, au plecat la dedeman ca au salarii mai mari. Ciuceanu e un fel de santierul cucu.Pacat de ce a fost magazinul asta.
35
10

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108