REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SCHIMBARE DE SITUAŢIE ÎN DOSARUL ACCIDENTULUI DE LA DORALY, CÂND 4 PERSOANE AU AJUNS LA SPITAL

SCHIMBARE DE SITUAŢIE ÎN DOSARUL ACCIDENTULUI DE LA DORALY, CÂND 4 PERSOANE AU AJUNS LA SPITAL

Replica API 30 iunie 2018 | 00:00 304

Ionuț D. a fost condamnat, de prima instanță, la 3 ani de închisoare cu executare pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fiind vorba despre accidentul rutier petrecut în noiembrie 2017. Însă, la apel, magistrații au dispus rejudecarea întrucât nu s-au respectat anumite proceduri. Prin urmare, dosarul se reîntoarce la Judecătorie. Inculpatul a fost menținut în arest.

În actul de sesizare al instanței s-a reținut în sarcina inculpatului că, la data de 21.11.2017, orele 11.32, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, a condus autoturismul marca Mazda RX8, pe Șoseaua Mangaliei, pe banda nr. 2. Când a ajuns la marcajul pietonal din zona complexului comercial Dorally Mall, a surprins și a accidentat pe persoana vătămată M.M., care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal, din stânga conducătorului auto.

După producerea impactului, autoturismul marca Mazda RX8, condus de inculpat, nu a oprit pentru a acorda ajutor victimei accidentului ci și-a continuat drumul și a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu autoturismul marca Dacia Logan, condus de M. C.L., din sens opus, pe banda nr. 2. S-a mai reținu că inculpatul a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție și ulterior, în urma informațiilor obținute și executării unor măsuri specifice, a fost identificat de către polițiștii Serviciului Rutier Constanța, în jurul orelor 16.30, în localitatea Cumpăna, unde locuiește fără forme legale.

Menționăm că 3 persoane din Dacie au fost rănite. Prin încheierea de ședință din camera de consiliu din data de 22.01.2018, judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și a dispus începerea judecății. Astfel, el a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Constanța, dar decizia nu a fost definitivă.

La finele lunii iunie s-a judecat apelul, magistrații decizând că dosarul trebuie să se întoarcă la prima instanță spre a fi rejudecat, în motivare aflându-se și următoarele: ” În speță, Curtea apreciază că în mod greșit prima instanță a admis cererea inculpatului privind judecarea cauzei în condițiile art.375 Cod procedură penală, întrucât se impunea administrarea de probe sub aspectul laturii civile pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Mai trebuie precizat că probatoriul ce se impune a fi administrat la solicitarea părților civile are incidență și sub aspectul laturii penale a cauzei, din perspectiva încadrării juridice a faptei și individualizării sancțiunii penale, astfel că disjungerea acțiunii civile nu este oportună în cauză.

Având în vedere considerentele anterior arătate, soluția ce se impune este admiterea apelurilor declarate în cauză, desființarea în totalitate a sentinței penale apelate sub aspectul laturii penale și laturii civile și a încheierii de ședință din data de 06.03.2018 și trimiterea cauzei spre rejudecare la prima instanță, în vederea judecării cauzei în procedura de drept comun.

Prima instanță urmează să audieze inculpatul, urmând a lua act de poziția procesuală a acestuia, să administreze probele contestate de părți și alte probe necesare justei soluționări a cauzei, urmând a analiza solicitările de probatorii formulate de părți, astfel cum am arătat anterior, iar la finalul cercetării judecătorești va examina aplicabilitatea prevederilor art.396 alin.10 Cod procedură penală privind reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru infracțiunile deduse judecății, vizând ipoteza în care instanța respinge cererea inculpatului privind judecarea cauzei în temeiul art.375 Cod procedură penală, dacă reține aceeași situație de fapt cu cea recunoscută de inculpat”, potrivit rolii.ro. Ionuț D. a fost menținut în arest.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
porcarie...ce atata judeacata ? e vinovat .. 20 de ani la parnaie..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614