REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Școala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanța sărbătorește 50 de ani de existență. Video

Școala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanța sărbătorește 50 de ani de existență. Video

G.B., A.V. 23 aprilie 2024 | 00:00 945

Școala nr. 33  ”Anghel Saligny” din Constanța  sărbătorește cu mare bucurie împlinirea a 50 de ani de existență. 

scoala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanta sarbatoreste 50 de ani de existenta. Video

La eveniment au luat parte atât foști directori, profesori, șefi de promoție, elevi și părinți, dar au fost invitați și primarul Constanței Vergil Chițac, prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, Inspectorul general adjunct Stan Daniela și Inspectorul școlar Pahon Oana.

scoala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanta sarbatoreste 50 de ani de existenta. Video

Festivitatea împlinirii celor 50 de ani ai școlii a fost prezentată de profesori ai școlii, Oana Jelueanu și David Chirițco și a început prin ascultarea imnului național.

scoala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanta sarbatoreste 50 de ani de existenta. Video

Primarul Vergil Chițac a fost prezent ținut un discurs despre istoria apariției școlilor în Constanța, dar a ținut să precizeze și programul de reabilitare a școlilor. De asemenea a făcut apel atât la profesori, cât și la elevi în vederea ajutării copiilor pentru ca aceștia să folosească informațiile primite, care sunt într-adevăr utile pentru ei.

scoala nr. 33 ”Anghel Saligny” din Constanta sarbatoreste 50 de ani de existenta. VideoPrimarul Vergil Chițac

Doamnă director, distinși profesori, distinși elevi în continuarea a ceea ce ați văzut acolo pe filmare o să spun și eu că mă numesc Vergil Chițac și sunt absolventul școlii generale nr. 29 din Constanța. Pentru cei care sunteți de vârsta mea știți că numele școlilor s-au dat în funcție de perioada în care s-au construit. Deci școala 29 a fost construită înaintea școlii nr. 33 și dacă ne uităm puțin în istorie și punem pe o hartă a timpului cum s-au construit școlile astea ne dăm seama cum s-a construit Constanța. Când s-au creat cartiere noi S-au făcut și școli, s-au făcut și dispensare pentru că era nevoie. Deci avem așa o istorie a dezvoltării urbane a Constanței. Noi nu avem prea multe de spus în zona aceasta de curiculă aproape deloc. Noi ne ocupăm cu tot ceea ce înseamnă infrastructura de învățământ. Mă refer la clădiri, mă refer la logistică, la dezvoltarea laboratoarelor pe care le aveți dumneavoastră și trebuie să vă spun că am făcut pași înainte importanți în ultimii 3 ani de zile prin programul PNRR. Și la începutul mandatului meu dacă singura școală care era renovată a fost Liceul Ovidius, acum avem 16 unități de învățământ care sunt complet reabilitate, unele dintre ele sunt în construcție, dar la final și mai avem proiecte depuse pentru încă 36. Mai avem un proiect care vă vizează pe toți și care va reabilta tot ce înseamnă infrastructură.  Doamna director, stimați profesori, un gând am să vă spun ca un fost dascăl. Cred că din cauza internetului mintea noastră și a copiilor este sufocată de multe informații. Și la un moment dat existând atât de multe informații copiii nu-și mai dezvoltă simțul gândirii critice, nu-și mai pun problema dacă acea informație este adevărată sau nu și ajung copiii să înghită informațiile nemestecate. Ăsta e un lucru grav în dezvoltarea copiilor. Deci vă îndemn pe dumneavoastră prin curricula universitară prin metodele didactice pe care le aplicați să faceți orice să dezvoltați la copii gândirea aceasta critică. Iar pe voi dragi elevi și pe dumneavoastră dragi părinți vă rog să învățați la toate materiile. Trebuie să ieșiți din școli ca niște personalități armonioase. Închei prin a vă felicita doamna director, pe dumneavoastră și toată echipa, pentru această frumoasă realizare, un jubileu în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat primarul Vergil Chițac

Video 1:

Video 2: 

Video 3: 

Video 4: 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212