REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SE PUNE LACĂTUL PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall?

SE PUNE LACĂTUL PE CINEMA CITYPLEX din Tomis Mall?

Replica API 20 iulie 2019 | 01:05 1843

Cinematograful Cityplex Tomis, amplasat la etajul al treilea al Tomis Mall, este închis de la începutul lunii iulie a.c., pentru o revizie tehnică preconizată să dureze trei luni, după cum sunt înştiinţaţi constănţenii printr-un anunţ postat la intrarea în cinema. În fapt, lipsa autorizaţiei ISU pentru mall-ul din centrul municipiului Constanţa este motivul închiderii temporare. Iar închiderea ar putea să fie permanentă, dacă nu va fi obţinut documentul necesar!

De la începutul lunii iulie a.c., pe marile ecrane de la Cityplex Tomis, cinematograful situat la etajul al treilea al Tomis Mall nu au mai rulat filme. Printr-un anunţ postat la intrarea în cinematograf, cinefilii sunt înştiinţaţi că unitatea este în revizie tehnică pentru perioada 1.07 – 30.09.2019.

Deschis în urmă cu 12 ani, Cityplex Tomis Mall s-a dorit a fi, încă de la bun început, ceva diferit. Amplasat în centrul oraşului, într-un spaţiu intim, cu un decor inedit pentru oraşul de la malul mării, cu preţuri accesibile şi filme pentru toate genurile. Aici au rulat, în ultimii ani, filme româneşti, filme de artă, premiate la festivaluri internaţionale, creaţii cinematografice realizate pentru micii spectatori, aduse cinefililor în patru săli de cinema, cu videoproiectoare 4K, cu sistem de sonorizare Dolby Cinema Surround etc. Acesta a fost cinemograful unde au rulat, pentru prima dată în Constanţa, proiecţiile digitale, înainte de apariţia cinematografelor cu multe săli, din mall-uri. De altfel, s-ar putea spune chiar că, pentru o bună perioadă, Tomis Mall a rămas pe „harta” spaţiilor comerciale din Constanţa și datorită existenţei acestui cinematograf.

În prezent, proiecţiile sunt suspendate şi chiar există riscul ca unitatea să se închidă de tot. Motivul: lipsa autorizaţiei ISU pentru spaţiul respectiv, ceea ce face ca Cityplex Tomis să nu poată reînnoi autorizaţia de la Consiliul Naţional al Cinematografiei pentru sălile de cinema.

„După Colectiv, când s-a schimbat legislaţia, cinematografele nu se mai pot autoriza la Consiliul Naţional al Cinematografiei (CNC) dacă spaţiul nu este autorizat ISU. Noi am avut sălile autorizate la CNC, autorizaţia a fost luată pe cinci ani şi a expirat în luna mai a.c.. Iar fără certificatul de autorizare a sălilor, nu putem să funcţionăm.

Nu am vrut să închidem, nu este dorinţa noastră, suntem forţaţi de împrejurări. Suntem o firmă serioasă, nu putem funcţiona fără autorizarea sălilor. Avem toate licenţele în ordine, avem autorizarea de la primărie pentru tot anul, dar lipseşte această autorizaţie ISU. Conform contractului, autorizarea ISU cade în sarcina mall-ului. Am transmis notificare mall-ului încă de anul trecut, am purtat discuţii. Am înţeles că se fac demersuri în sensul autorizării.

În consecinţă, depindem de ei, dacă se reautorizează ISU. Ulterior, vom lua o decizie. Am colaborat foarte bine cu Tomis Mall în această perioadă, nu au fost probleme, dar sunt multe aspecte pe care trebuie să le luăm în calcul”, a declarat Adriana Papp, managerul Cityplex Tomis, pentru „Replica de Constanţa”.

Totodată, se impune precizat faptul că Tomis Mall nu deţine autorizaţie ISU pentru întreg spaţiul, aspect de care clienţii sunt anunţaţi încă de la intrarea în spaţiul comercial.

Pe de altă parte, de asemenea trebuie menţionat faptul că, în ultima perioadă, şi cinematograful a resimţit o scădere în numărul clienţilor, pusă pe seama faptului că a scăzut „atractivitatea” zonei. Multe dintre spaţiile comerciale de pe strada Ştefan cel Mare au tras obloanele, ceea ce a dus la rărirea numărului constănţenilor care aleg centrul municipiului pentru petrecerea timpului liber. E drept, municipalitatea tot anunţă un proiect pentru revitalizarea zonei. Un proiect ce se doreşte să fie realizat pe fonduri europene, ceea ce înseamnă că este de durată și întârzierea punerii lui în aplicare poate afecta în mod decisiv afacerile din zonă. Pe de altă parte, în Constanţa funcţionează cinematografele din marile mall-uri, iar de anul trecut şi la Centrul Educativ „Jean Constantin” (fostul Republica) a fost dată în funcţiune o sală de cinema, ceea ce poate fi considerat un element pentru scăderea numărului cinefililor care alegeau cinematograful din Tomis Mall.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt ani de zile de cand primarul tot spune ca revitalizeaza sos stefan cel mare. Sa l tot votam
5
1
Nu e adevarat ca s-a deschis la fostul cinema Republica de anul trecut. La filme au dat drumul doar de la 1 iunie anul acesta si doar trei zile pe saptamana.
5
1
malul Tomis apartine lui Ofer brother si City Mall lui Elan Schwartenberg, israelieni care s-au capatuit in Constanta, cu ajutorul Familionului Mazare, care traiesc din spagile mafiote Tradatori de Tara Romaneasca.
13
1
Distrugerea str.Stefan cel mare si a magazinul Tomis a fost si este premeditata. Cei care au fost prieteni si au aprobat construirea Cityy Mall si cei care inca au interes ca lumea sa mearga doar la Cityy nu vor sa reabiliteze str Stefan cel Mare, nu vor concurenta la molul care a distrus parcul Tabacarie. psd trebuie sa dispara. Este un partid antiromanesc, nu credeti?
21
6
adevarat, jungla urbana de pa Stefan Cel Mare.
20
1
au distrus toate salile de cinena din oras ca sa prospere rahatelea astea de multiplexuri
23
7
Eu vreau la Mall !!! Nu se poate , altfel ! Imi place sa casc gura , in mall-uri , chiar daca nu am bani si este plin de tiganime , cocalari , aroganti si ciorditori . Eu vrea in mall-uri . Doamne fereste !!! Beah......
21
6
Am mers acolo in multe randuri. Nu cred ca este deschis in urma cu 12 ani, adica in 2007. Retin ca mergeam acolo cu o fata superba, prin 2002. Am vazut acolo filmul Ocean's twelve, in 2004, cu alta fata. O alta amintire superba este ca, tot prin 2004, am vazut animatia The incredibles, fiind doar eu si respectiva. Chiar daca eram doar 2 spectatori, filmul a rulat. De pe atunci erau mici perioade de lipsa de clienti.
13
2
Centrul Constantei praf e una din "realizarile" primarelui Fagadau. Votati PSD si data viitoare.
48
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272