REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se reînfiinţează Liceul Militar de Marină! Subiectul, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CLM din 15 februarie

Se reînfiinţează Liceul Militar de Marină! Subiectul, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei CLM din 15 februarie

Replica API 14 februarie 2018 | 00:00 385

foto cu rol ilustrativ sursa Revista Fortelor Terestre

Consilierii locali municipali sunt convocaţi mâine, 15 februarie, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând şi aprobarea bugetului pentru anul în curs. De altfel, ieri, a fost organizată şi o dezbatere la care au fost aşteptaţi cetăţii să-şi expună punctual de vedere. Prea puţini cei interesaţi să participe, aşa că, la final, concluzia primarului Decebal Făgădău a fost că nu va modifica nimic din structura proiectului lansat în dezbatere.

Tot în şedinţa din data de 15 februarie, consilierii municipali vor vota şi bugetele aferente S.C.I.L. Confort Urban, RATC, RADET, RAEDPP, dar şi “alocarea unei sume din bugetul local pentru premierea sportivilor constănțeni și a antrenorilor principali constănțeni din cadrul Clubului sportiv Farul Constanța care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din a doua parte a anului 2017”.

În afară de proiectele anunţate deja prin convocatorul publicat pe site-ul Primăriei Constanţa, ar urma să fie puse în dezbatere şi alte două proiecte, pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei. Unul dintre proiecte se referă, conform surselor noastre, la reînfiinţarea Liceului Militar de Marină!

Reamintim că, în ianuarie anul curent, fostul inspectorul general al ISJ Constanţa la acea dată, Petrică Miu, anunţa că, din anul școlar 2018-2019, se va reînființa Liceul Militar de Marină, desființat în urmă cu 20 de ani. Demersurile la MApN și Ministerul Educației au fost făcute de Liga Navală Română, de șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, împreună cu Primăria Constanța și Inspectoratul Școlar Județean.

Subiectul reînfiinţării acestui liceu a produs şi tensiuni însă, iar asta pentru că un alt liceu urmează să fie evacuate – Navrom, pentru a face loc celui de Marină Militară. Însă, încă din ianuarie, autorităţile au dat asiguări că situaţia va fi gestionată cu brio, în sensul că Navrom se va muta în locul liceului Vasile Pârvan, acesta trecând la liceul Miron Costin.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/consilierii-municipali-constanteni-convocati-in-sedinta-iata-ordinea-de-zi-345275/

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Imi povestea cineva, inainte sa apara poamele in liceul miitar de la Breaza, ca erau nevoiti sa sara gardurile pentru a se duce la bagaboante. Acum totul se va petrece in incinta.
0
0
Buna Seara,
0
0
De ce ne distrugi orasul domnule Fagadau? Dumneata ti ai trimite copii in zona industriala? De ce te tramsformi intr un lingau executant? Nu iti pasa de copii de parca nu ai avea
1
1
mai sunt niste bercute pe la tulcea,,e bun liceu ca dai la guvide cu barca.
2
0
Da, flota unde-i ? Auzi, Basescule... ?
6
0
LMMist si permanent constantean. Nu pricep de ce nu pune MANul la dispozitie cladire. Ca are multe nefolosite dupa ce serviciul militar a incetat sa fie obligatoriu. Nu pricep de ce primaria trebuie sa bage din banii mei de taxe intr-o unitate de invatamant care obliga cursantii sa incheiei un contract cu MANul. De ce nu baga armata banii. Nu pricep de ce nu isi poate relua vechiul sediu. Orice este acum acolo, a existat ca institutie si inainte de desfiintarea LMM. Deci aveau cladiri. S-au invatat 3 contopiste ca e mai comod in Coiciu? Armata nu este despre comoditate.
8
0
Poza e foarte corecta!
1
0
Macar sa fi pus o poza de pe feisbuc cu LMM, nu cu pifani...
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108