REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
10.4° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Se SCUMPEŞTE energia ELECTRICĂ!

Se SCUMPEŞTE energia ELECTRICĂ!

Replica API 26 decembrie 2020 | 00:00 4282

De la 1 ianuarie se scumpește energia electrică. Facturile se vor majora ca urmare a propunerii Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei de a crește tarifele de distribuție pentru toate cele opt companii de distribuție zonale.

Astfel, la un consum de 100 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii crește cu aproximativ 2 lei. La această scumpire se adaugă o a doua, venită din liberalizarea pieței energiei programată tot la 1 ianuarie.

„Ca urmare a analizei datelor transmise de operatorii de distribuție concesionari, ANRE a efectuat pentru fiecare operator de distribuţie concesionar, conform prevederilor Metodologiei, calculele prin care s-au stabilit tarifele de distribuţie pentru anul 2021, cu luarea în considerare a veniturilor ţintă iniţiale (calculate pe baza costurilor prognozate reglementate ale serviciului de distribuţie) şi a corecţiilor anuale aferente anului 2019”, arată ANRE.

În cazul consumatorilor care și-au ales deja un furnizor concurențial, acesta din urmă își asumă ca fix doar prețul energiei electrice marfă, nu și tarifele reglementate de ANRE. Practic, orice majorare de tarif reglementat se va regăsi în plus în factură.

Ca urmare a majorărilor propuse de ANRE, la un consum mediu lunar de 300 KWh, facturile (în prezent în valoare de aproximativ 170-180 lei) vor crește cu sume cuprinse între 55 de bani și 5 lei, conform calculelor Profit.ro.

La un consum de iarnă, de 1.000 de KWh pe lună, factura achitată de consumatorii care se află în zonele deservite de Enel (E-Distribuție) se va majora cu 1,85 lei ( 1,56 lei + TVA, în București, Ilfov, Giurgiu), cu 6,71 lei (5,64 lei + TVA, în Dobrogea) și cu 3 lei (2,59 lei + TVA, în Banat). La același consum, populația deservită de E.ON (Moldova, prin distribuitorul Delgaz Grid) va achita o factură mai mare cu 1,52 lei (1,28 lei + TVA), mai arată sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Ea imi face masaj. Tu faci doar muie si vrei bani
0
3
Stai ca nu inteleg , ce are ea si nu am eu, de difera pretul pe zone! Unii se vand mai scump, altii mai ieftin.Pai ce suntem pe centura.
5
2
Ho ho ho va aduc daruri dragii mei si asta e doar inceputul !!
5
2
cu mult cacat !!! Ei au vandut totul in tara asta si lanseaza zvonuri ca ne fura astia de afara. Zvonuri pe care le inghit fraierii precum ZUZA !!!
6
0
muieeee pnl
7
3
Dar in afara de scumpiri , scumpiri, scumpiri, voi mai stiti ceva? Totjl se scumpeste, Davas la mwie
5
1
la mana a doua si a treia la consumatori!E ca la piata, speculantii trebue sa castige !Amarastenii platesc ca nau in ...cotor!
6
0
Nu mai injurati politicul ! injurat trebuie patronul - italianul - de la ENEL DOBROGEA !!! legea liberalizarii pretului de piata a energiei electrice , e aceeasi peste tot , dar preturile difera de la o firma de distributie la alta ! observati celelalte majorari din tara si trageti singuri concluzia ! MAFIA DIN DOBROGEA , CEA MAI JEGOASA DIN TOATA ROMANIA ! solutia : SCHIMBATI FURNIZORUL SI TRIMITETI L PE ITALIAN ACASA LA MA SA !
8
1
suge pulicica, asta de sub.
9
5
Multa muie si tie jegos comunist rosu .nea Florea iar nu ai somn? ai Bagat sarmale si rigai jegosule?Niste imputiti ati fost si tot asa o sa ramaneti .Ma faceti sa injur in a doua zi da craciun .
5
9
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
17
7
verifica cineva contoarele puse in circulatie?Sunt moderne , nimic de zis , dar au ridicat consumul in mod cam ciudat..Poate explica cineva de ce se strica aprinzatoarele de gaz in preajma sarbatorilor si nu mai poti aprinde aragazul neam.Poate nu e gaz?Ce sa fie ?
12
0
Traiasca partidul nostru mult iubit si conducatorii lui de seama Traiasca PNL
9
11
De vina este PSD-ul
20
5

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407