REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SECHESTRU pe averea unui fost poliţist, din cauza unui bloc pe care-l construieşte în FALEZĂ NORD

SECHESTRU pe averea unui fost poliţist, din cauza unui bloc pe care-l construieşte în FALEZĂ NORD

Replica API 24 noiembrie 2018 | 09:04 1230

Probleme pentru fostul șef al Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, comisarul șef Mihai Toporan. Judecătorii Tribunalului Constanța au impus sechestrul asigurător pe bunurile mobile și imobile deținute de acesta și de Aurora Toporan, după ce cei doi, în calitate de vânzători, au luat un avans de 60.000 de euro pentru un apartament în blocul pe care-l construiesc pe strada Pescarilor, nr. 65C, în municipiul Constanța, dar nu au încheiat contractul de vânzare-cumpărare până la începutul lui februarie 2018, așa cum se angajaseră în antecontract și nici nu au înapoiat cumpărătorului suma de 120.000 de euro, cum își luaseră angajamentul.

Încă de la bun început, imobilul pe care Mihai și Aurora Toporan îl ridică pe strada Pescarilor, nr. 65C, în cartierul Faleză Nord al municipiului Constanța, a ajuns în atenția magistraților constănțeni, dar și a celor din București. Terenul de 512 mp de pe strada Pescarilor, nr. 65C, a fost achiziționat, începând din 2004, în rate, cu prețul de 5.700 de euro, fără TVA. Inițial, terenul respectiv avea destinație de „spațiu verde”, dar în 2016 proprietarii solicită și primesc din partea autorității locale autorizația de construcție 670/12.04.2016, pentru construirea unui imobil D+P+10E, care urma să aibă spații comerciale la parter și apartamente la etajele superioare, opt spații de parcare în limita proprietății și alte zeci de locuri în zonă, închiriate tot pe strada Pescarilor.

Pentru că în 2015, autoritățile locale au modificat contractul dintre municipalitate și proprietar, terenul fiind reevaluat, prețul total a fost stabilit la 245.966 euro fără TVA, stabilindu-se ca plata să fie realizată în 12 rate a câte 9.737 euro fără TVA și un avans de 12.298 euro.

În vara lui 2016, când construcția blocului era în toi, mai mulți locatari din zonă s-au adresat instanței și au cerut anularea PUZ-ului și a autorizației de construcție 670/12.04.2016. În primă fază, judecătorii au dat câștig de cauză reclamanților, astfel că ridicarea imobilului a fost sistată, iar autorizația de construcție anulată.

Într-un final, procesul, mutat pe rolul Curții de Apel București, a fost câștigat de constructor, din informațiile noastre. Dar finalizarea lucrărilor a fost întârziată cu aproape un an, astfel că în prezent proprietarii se confruntă cu noi probleme, pentru că nu au respectat termenul de predare a apartamentelor și de încheiere a contractelor de vânzare – cumpărare cu cei care au plătit sume considerabile drept avans pentru locuințe.

În urma unui proces intentat de unul dintre cumpărători, judecătorii Tribunalului Constanța au dispus măsura sechestrului asigurător pe bunurile mobile și imobile deținute de Mihai și Aurora Toporan, pentru suma de 120.000 de euro – adică dublul avansului pe care l-au primit de la cumpărător și pe care nu l-au înapoiat în termenul legal. Decizia este executorie, dar nu definitivă, urmând căile legale de atac.

Avans de 60.000 euro pentru un apartament, care trebuia predat până în februarie 2018

Prin cererea nr. 6518/118/2018, depusă pe rolul Tribunalului Constanța, cumpărătoarea Ana B. a reclamat că în 24.07.2017 a încheiat cu Mihai Toporan și Aurora Toporan, în calitate de promitenți vânzători, promisiunea bilaterală de vânzare – cumpărare a unui apartament la etajul 5 al imobilului de pe strada Pescarilor, nr. 65C, contra sumei de 80.000 de euro. La data semnării antecontractului, cumpărătorul a achitat un avans de 25.000 de euro, iar ulterior a fost încheiat un act adițional prin care a fost suplimentat avansul cu 35.000 de euro, ajungându-se la un total de 60.000 de euro.

În antecontract, vânzătorii își luau angajamentul să încheie contractul de vânzare – cumpărare până la 1 februarie 2018 sau, în caz contrar, să înapoieze cumpărătorului dublul avansului, adică 120.000 de euro. Nu s-a întâmplat însă acest lucru, nici contractul de vânzare – cumpărare nu a fost încheiat, nici dublul avansului nu a fost înapoiat.

Drept pentru care, judecătorii Tribunalului Constanța au decis, în ședința din 5 noiembrie a.c..: „Admite cererea formulată de reclamantul B.Ana, cu domiciliul în Iași, strada Vasile Lupu (...), în contradictoriu cu pârâții Toporan Mihai și Toporan Aurora (...). Dispune instituirea unui sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile, proprietatea pârâților, până la concurența valorii reprezentând echivalentul în lei a sumei de 120.000 de euro, până la soluționarea cauzei înregistrată sub nr. 6517/118/2018 pe rolul Tribunalului Constanța.

Dispune înscrierea sechestrului asigurător pus asupra bunurilor supuse unor formalități de publicitate în registrele publice corespunzătoare. Obligă reclamantul la plata unei cauțiuni în sumă de 25.000 de lei, în termen de zece zile de la comunicarea prezentei hotărâri. Executorie. Cu apel în termen de cinci zile de la comunicare”.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

Un bloc turn de 11 etaje construit pe un spaţiu verde în Faleză Nord, „ARUNCAT ÎN AER” în instanţă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va ofticati degeaba la cati bani am furat imi permit sa fac ce vreau. P.S. Voi inca sa mai credeti in politie si in statul roman. Tu de ce n ai bani sa faci bloc bai saracule ?
1
1
Credeai ca dk va bateti joc de angajati, nu o sa ajungeti sa platiti? Acum vedeti cum e sa nu ai bani din ce trai?
2
0
Ce faci DNA?
5
0
Exact la aia ma refeream si eu. LA SPAGA. Bani pe care nu ai cum sa ii faci dintr-un salariu chiar si sef in politie. GANDESTE BA IDIOTULE!!!
8
1
Eu sunt Bola cel vestit, Sobolanul cel mai mic, La PNL Constanta sunt vedeta, Cand beau zici ca sunt o racheta!
8
4
Toporan a fost militian.
11
4
Fagabou vinde si acum. Bine, ce a mai ramas. Auzi, ii vinde lui irimia petrica loc de veci! Ala caruia i-au si o cladire moka vsv de Zebrano in piata Ovidiu. Pai nu isi rupe nevasta-sa pixda in primarie? Isi ruppppeee !
9
2
Mai bivole , asta nu a fost orice politist ! A fost sef pe la pasapoarte , la arme si munitii , la permise si inmatriculari ! Adica numai pe unde a fost shpaga grasa ! Nu compara cu restul politistilor care se descurca de pe o zi pe alta ! In conceptia ta de comunist mitocan vrei ca politistii sa stea cu chirie in garsoniere si tu , un particular evazionist sa faci pola mare ! S I C T I R !
22
8
IN CE TARA CIVILIZATA DIN LUMEA ASTA UN POLITIST FACE ATATIA INCAT SA CONSTRUIASCA UN BLOC?!?! POLITIST AFACERIST! VOUA NU VA DA "CU REST"??
43
6
PSD,PSD,PSD,MUIE,PSD,ALDE,MUIE,PSD,ALDE ,MUIE,PSD.Hotii din PSD si ALDE au vandut tot.Nenorocitilor !
18
9
Mazare a vandut toat spatiu gol tot terenu din ct face blocuri trebuia parcari facute nu blocuri dar blocurile primesc spaga parcarile nu
21
0
Cum a luat terenul cu 5400 euro? In zona cu banii astia iei 10 mp!
30
0
E si patroana de farmacii. F des are anunturi de angajari. Oare de ce, intrebare retorica ? E si angajata la un lant de farmacii ale inimii. E buna, rau !?!?
16
1
Bravo "razvan"! Corecta remarca ta! Astia, nici nu stiu ce scriu, vai de profesionalismul lor......, de cunostintele lor, uneori elementare... daa.....
8
6
fost cdt de politie Cernavoda.Cand pe mine m-au prins in casa printre altele cu n arme letale si gloante voi credeti ca eu nu am sponsorizat pe colegii mei de la serviciu arme si munitii Constanta?.Pai imi faceau dosar penal imediat dar..."corb la corb nu isi scoate ochii".Asa este in sistemul m.a.i unii pe altii ne aparam.Traiasca m.a.i unde noi am fost si vom fi invincibili iar prostimea unde le este locul...la puscarie,la brutarie.De aceea avem bani sa ne construim vile,blocuri si palate din banutul de bugetar.Trai neneaca in Roumania !.
18
3
De unde au bugetarii bani sa construiasca blocuri daca excludem mita?
32
2
... este unul , activ , care construieste cartiere !
38
1
Ia auzi cu cat i-au vandut terenul? Cu 5400 cand el valora 245000 de euro!!!! Eh , uite asa s-au vandut sute de mii de terenuri!
34
0
Godina, ce scrii pe facebook, acum, de fostul tau coleg? Tot procurorul e de vina? Curat cinstit si acest militian cu 10 etaje.
28
5
60.000 euro , 120.000 euro , 60.000 lei nici voi nu stiti ce scrieti acolo
17
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367