REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Senatorul Chiţac plănuieşte să îşi facă partid politic

Senatorul Chiţac plănuieşte să îşi facă partid politic

Replica API 3 februarie 2018 | 00:20 363

Asociaţia Constanţa Altfel – primul pas

Asociaţia Constanţa Altfel – primul pas

Vergil Chiţac

Fostul candidat al PNL la Primăria Constanţa, Vergil Chiţac, nu are în plan să îşi încheie cariera politică în 2020. Senatorul îşi face socotelile pentru înfiinţarea unui partid politic şi nu este exclus să candideze, din nou, pentru primărie. Nu spune direct că pune la cale o nouă formaţiune politică, dar este o certitudine că a făcut un prim pas: de două săptămâni, Judecătoria a admis înfiinţarea Asociaţiei „Constanţa Altfel”, al cărei preşedinte este Vergil Chiţac. „Nu exclud varianta (înfiinţării unui partid politic – n.r.). sunt mai multe variante de acţiune în momentul de faţă. Nu ştiu dacă mai candidez la Primăria Constanţa, dar cred că cetăţenii Constanţei merită să aibă la primărie oameni care ştiu ce au de făcut, profesionişti şi integri”, a declarat, pentru „Replica”, senatorul Vergil Chiţac.

„Dacă vă uitaţi în momentul de faţă la bugetul Constanţei, veţi vedea că 300 de milioane de lei reprezintă excedent de anul trecut necheltuit. Chiar nu avea nevoie oraşul de chletuirea acestor bani? Are Constanţa o strategie, un portofoliu de proiecte? Era la un moment dat, pe agenda administraţiei, reabilitarea şi ecologizarea lacului Tăbăcăriei şi a împrejurimilor.

Ce s-a întâmplat? Nimic! Asta pentru că actuala administraţie publică locală face strategii de dragul de a le face, iar în realitate nu are cultura de a duce la bun sfârşit documente şi programe”, a spus Chiţac. Iar senatorul nu s-a oprit din criticile la adresa actualului primar al Constanţei: „Constănţenii au primit o scrisoare cu obiectivele pe 2017, din care vă reamintesc demararea reabilitării Cazinoului. Ce s-a întâmplat? Nimic.

Dacă acest Cazinou a fost transmis Companiei Naţionale de Investiţii, cum poţi tu, ca primar, să anunţi ceva care nu depinde de tine? Tot în scrisoare se mai făcea referire la construirea unei săli polivalente, la asfaltarea a 33 de străzi din cartierul Compozitorilor, reparaţia pasajului Cumpenei, care nu este nici acum gata, la parcul arheologic care a ajuns să aibă preţ triplu de execuţie...”, a mai afirmat Chiţac.

Revenind la planurile privind înfiinţarea unui partid politic ori eventuale „alianţe”, Chiţac a declarat, răspunzând unor întrebări: „Cu USR nu au existat discuţii. Nici cu primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie, nu am avut discuţii şi nici nu m-am gândit să port o discuţie cu el în privinţa situaţiei mele politice sau a lui”.

Reamintim că Vergil Chiţac a candidat din partea PNL la Primăria Constanţa, iar ulterior la alegerile parlamentare, tot din partea PNL. În septembrie 2017 şi-a luat adio de la acest partid, urmare a alegerilor tensionate de la nivelul organizaţiai municipale a PNL Constanţa, şi totodată a anunţat că revine în zona civică.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Chitac, tu ai pus cu manuta ta consilierii la primarie si acum ii crezi prosti si hoti. Bravos! Cine sa te mai creada? NIMENI!!
1
1
Un singur lucru pe care l-a facut Vergil Chitac din momentul in care a obtinut functia, UN SINGUR LUCRU FACUT PENTRU CONSTANTA, astept ? Stie doar sa atace, dar nu vine cu solutii. Vergil Chitac, o persoana fara caracter care vrea pensii cumulate.
5
3
Apreciez efortul senatorului PNL de a produce o schimbare la Constanta. Pentru asta are nevoie de bani adevarati si echipa adevarata cu experienta. Carciumarii pe care se bazeaza nu pot risca milioane de euro in campanie pentru ca muncesc pentru bani. Echipa din spatele lui este formata din oameni de bun simt dar slabi. Nu stiu sa dea sfaturi.
3
2
Ok ; ce solutie avem sa , scapam de mafia din Primarie ? Vanturache & Company...stim ca Bucurestenii au nativ bola pe Constanteni dar chiar toti suntem lipsiti de atitudine ?
5
3
Toti postacii peneleului au trecut la actiune. Chitac a plecat dintr-o organizatie plina de lingai, yes-mani, lasandu-i pe cei care au lins de pe urma luo mazare sa mimeze opozitia. Din 2000 incoace
4
4
Un neica nimeni: oportunist si dornic sa se auda cum vorbeste. Ifose si aroganta specifice apv-istilor cu grad, care toata viata nu au stiut decat sa linga blidele pe de'a moaca si sa pupe' n fund partidul. Indiferent care a fost la putere. Neam prost asta, alaturi de toate scursurile de parlamentari de cta ar trebui sa moara de gat cu rahatii din Bucuresti pt orasul asta. Dar ei, nu! Interese, orgolii, furturi, arogante, orice, numai Cta nu! Niste lepre!
8
5
sa inchis la popota flamanzila,,,lingeai si oalele. acu linge pooola.
8
6
Ar fi bine sa lasam invidiile si micile carcoteli deoparte si sa ne gandim serios la noi si la copii nostri.Din 2000 ,de cand orasul a incaput pe mina mafiei Mazare -Constantinescu ,orasul a devenit o jungla.Constructii pe spatii verzi,hacuirea parcului Tabacarie,statiunea Mamaia vanduta si ingramadita de constuctii grotesti si mai ales tiganizarea orasului pt asigurarea masei de manevra.Un astfel de proiect reprezentativ epocii celor doi excroci este cartierul de baraci tiganesti din Tomis nord.Mai doriti si alte exemple.Asa ca ,sa ne gandim bine!
5
2
Promit sa vin si eu cu domnul Turcescu, chiar daca e nevoie sa ling clant.
6
3
coane , ai pierdut cand ai plecat din PNL.
6
3
desfiint ati ..Confort Urban sa vedeti cum scade pretul de executie !
4
1
Mars ma de aici cu gogosile tale...
9
6
De ce unde a fost pana acum nu a furat cat are nevoue?
6
5
Mincinosul mincinosilor. Pe cine pacaleste acest Iuda ?
11
7
Altul care nu intelege ca e depasit de evenimente. ce n-o sta sa-si suga in liniste pensia consistenta. Sa lasi conducerea Academiei de marina, se vede cit discernamint are. Doar daca nu l-a dat afara.
12
8
ce ne mai place sa fim prostiti
10
3
cu politica este la fel de prost ca si iohanis
10
5
Pai pana acum cei care au fost au demosntrat ce au avut de demonstrat : coruptie, deturnari de zeci de milioane de euro, distrugere spatii verzi, avize de constructie ilegale si altele. O schimbare, clar trebuie facuta.Constanta arata deplorabil in comparatie cu marile orase din tara. O sa ajunga ca Teleormanul daca alegeti tot PSD.
11
1
marsmaipoliticianuleascunssecuristuledutenmatapensionarnesatul
9
3
O sa il aleaga nimeni. De acolo din parlament ce a facut pentru Constanta? Mai nimic probabil.. dar se vrea ales!
12
7
Da, argumentele prezentate in declaratia Amiralului, ne conduc la ideea ca actuala administratie isi bate joc de banii nostri, cu alte cuvinte isi bate joc de noi!!! Este nevoie sa depasim actuala etapa in care NU NE PASA si sa trecem in cealalta etapa in care SA I TRAGEM LA RASPUNDERE PE ALESII NOSTRI atunci cand incearca sa ne ia peste picior!!!!
11
5
Posibil sa adune voturile impotriva PSD ului, dar capacitatea de a strange voturi pentru el este mica. Din cate il cunosc are formatie de bugetar obisnuit sa primeasca pentru ca i se cuvine.
7
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367