REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Senatorul Moga îi face cu ochiul lui Victor Ponta?

Senatorul Moga îi face cu ochiul lui Victor Ponta?

Replica API 31 mai 2018 | 02:43 354

PSD-iştii constănţeni se pregătesc de marele miting la Bucureşti, cu gândul că poate încurcă autocarele şi ajung la alt eveniment

PSD-iştii constănţeni se pregătesc de marele miting la Bucureşti, cu gândul că poate încurcă autocarele şi ajung la alt eveniment

Nicolae Moga

Este o linişte suspectă la PSD Constanţa, iar taberele par să fi făcut pace, în aşteptarea unui deznodământ în ceea ce îl priveşte pe liderul Liviu Dragnea; la fel de importantă este şi decizia care o vizează pe şefa DNA, Laura Codruţa Koveşi. Cu sufletul la gură în aşteptarea concluziilor, social-democraţii încearcă să rezolve şi tema covocării la Bucureşti, la mitingul din data de 9 iunie. E o foială teribilă pe seama autocarelor care ar urma să ducă circa 4.000 de oameni la Bucureşti, la mitingul ba de susţinere a premierului Viorica Dăncilă, ba împotriva abuzurilor din justiţie (PSD nu pare hotărât care să fie titulatura manifestării – n.r.).

În toată această abrambureală, nici unul dintre liderii PSD Constanţa, fie ei preşedinţi (Felix Stroe, Decebal Făgădău) ori parlamentari, nu doreşte să facă declaraţii ori să lămurească o seamă de zvonuri ori speculaţii. Despre organizarea vreunei conferinţe de presă – nici pomeneală! Toţi sunt muţi şi cu greu le sunt smulse declaraţii cu ocazia unor evenimente de genul şedinţelor Consiliului Local Municipal, respectiv CJC. În toată debandada, organizaţia municipală a PSD Constanţa pare inexistentă, în timp ce tinerii de la PSD se întreabă: „Şi noi... cu cine votăm?”.

Pentru a se feri de întrebări incomode legate de partid, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, despre care se spunea la un moment dat că i-ar putea lua locul lui Felix Stroe la conducerea organizaţiei judeţene, nici măcar nu mai anunţă când se întâlneşte cu primarii. Apar în schimb imagini cu acesta ba de la zilele unei comune sau alta, ba de la semnarea unor contracte de finanţare a unor proiecte.

Victor Ponta şi Liviu Dragnea

Liniştea suspectă de la PSD Constanţa nu este însă echivalentă cu o pace între tabere, ne declară mai mulţi social-democraţi. Nici unul nu are curaj să îşi facă publică identitatea, iar fiecare vine cu varianta lui în privinţa celor care ar „vâna” locul lui Felix Stroe. Unele variante coincid, altele fac referire la „trădări”, de dragul fostului şef al PSD, Victor Ponta, care doar ce şi-a lansat noul său partid, anunţând la Constanţa că a racolat şi un deputat: pe Mircea Titus Dobre, fost ministru al Turismului.

S-a comentat că ar urma să plece şi alţii la Partidul Pro România, însă momentan nu sunt semne în acest sens. „Radu Babuş şi George Vişan sigur nu pleacă”, declara Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanţa şi preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD Constanţa. Declaraţia a fost făcută după o şedinţă a Consiliului Local Municipal, când nu a mai putut evita „confruntarea” cu presa nerăbdătoare să afle ce va face inclusiv el, dar şi ce părere are că prietenul său, Mircea Dobre, a plecat din PSD pentru a se înscrie în Pro România.

De altfel, Vişan a confirmat chiar el, pentru „Replica” de Constanţa, că nu pleacă din PSD. Dar, mai multe nu a vrut să comenteze, scuzându-se că e în vacanţă la momentul când a fost chestionat. La fel ca şi Radu Babuş şi George Vişan, este clar că nici deputata Cristina Dumitrache nu va părăsi PSD.

Deputatul MUT şi ABSENT Iulian Iancu

Iulian Iancu (în stânga - Mircea Dobre, înainte de "dezertare", Radu Babuş, George Vişan)

La fel de mut în ceea ce priveşte situaţia din PSD este şi Iulian Iancu. Pentru cei care au uitat, Iulian Iancu a fost „paraşutat” de la centru pe listele de candidaţi ai PSD Constanţa. el fusese, anterior, parlamentar de Botoşani. Nu este exclus ca la următoarele alegeri să îl găsim pe lista altui judeţ, dacă nu chiar a altui partid! Dar, Iancu a fost „dat”, acum ceva timp, drept potenţial înlocuitor al lui Stroe la conducerea PSD Constanţa. Orice tentativă de a purta un dialog cu celebrul deputat care abia dacă mai calcă pe la Constanţa a fost sortită eşecului.

Senatorii PSD Constanţa: Mihu e supărat pe şef, Brăiloiu e „alunecos”

Ştefan Mihu/ George Vişan

În ceea ce îi priveşte pe senatorii PSD, Ştefan Mihu, despre care colegii spun că „a ieşit parlamentar la redistribuire, din greşeală”, e greu de spus ce soartă va avea în 2020 (dacă mai are loc pe lista de candidaţi), însă un mic detaliu a scăpat multora despre el. Oricât de „zen” ar părea şi de preocupat de floricelele din propria grădină (la propriu!), despre Mihu anumiţi social-democraţi spun că „are o supărare pe Dragnea”. „A încercat să îl promoveze pe fiul lui, ceva pe la Finanţe... A fost refuzat”, susţin mai mulţi social-democraţi constănţeni.

Ajungem şi la interesantul Liviu Tit Brăiloiu, despre care, la fel, se speculează că i-ar surâde postul de preşedinte al PSD Constanţa. La fel, există pesedişti care comentează că, în ciuda apropierii de Liviu Dragnea, „ar putea oricând să îi facă o figură, e rebel de felul lui”. „Are un stil alunecos. Ne-a lăsat pe toţi ca proştii, la sediul de partid, când organizaţia Constanţa strângea semnături de susţinere pentru miniştrii noştri, când a pierdut Mihai Tudose funcţia de premier. Pur şi simplu a plecat, n-a semnat, a zis că... a uitat”, comentează social-democraţii. Brăiloiu n-a fost însă disponibil pentru o discuţie pe tema asta ori pe alt subiect sensibil legat de partid, scuzându-se că e la Parlament, preocupat cu activităţile specifice de senator.

Unii ar urca în autocarele spre miting, poate-poate încurcă mitingul şi ajung în altă parte

Ajungem şi la senatorul Nicolae Moga, dar în contextul autocarelor care „ies în minus” pentru mitingul de pe 9 iunie. Astfel, problema autocarelor (se pare că nu prea sunt disponibile!?!) a scos la iveală şi un detaliu „picant”: „Sunt mulţi din PSD care nu doresc să se implice...”, ne-au declarat unii social-democraţi. A început şi o enumerare a celor pe care partidul s-ar fi bazat, dar care acum „au alte preocupări”; între cei enumeraţi, şi senatorul Nicolae Moga!

Situaţie ridică multe semne de întrebare, de vreme ce s-a speculat că ar fi un soi de „eminenţă cenuşie” într-una din taberele care vor să-i ia locul lui Felix Stroe la conducerea PSD Constanţa. Şi-atunci, de ce nu ar dori să demonstreze că e o forţă, că merită, că poate? Pe de altă parte, facem menţiunea că acelaşi Moga s-a supărat teribil că au fost publicate speculaţiile despre intenţiile sale de a-l debarca pe Stroe, negând acest lucru.

Colegii lui de partid continuă însă să-l menţioneze în discuţii, iar cea mai nouă ipoteză avansată de aceştia (care nu uită să amintească faptul că a fost la PNL!), este că Moga ar juca „la două capete”: „A discutat cu Victor Ponta. Şi, să nu uităm că se împacă bine cu fostul lui coleg de la Senat, actualul deputat Mircea Banias (lider al Pro România la Constanţa – n.r.)”. Insinuarea ar fi că... îşi lasă loc de „bună ziua” şi opotunităţi de colaborare pe termen lung, în cazul în care Liviu Dragnea e condamnat definitiv, iar viitorul va aduce PSD la aceeaşi masă cu Pro România lui Victor Ponta. Interesante comentariile social-democraţilor şi demne de menţionat, oricât de deranjat va fi Moga că este, din nou, subiect de presă!

Socotelile lui Horia Constantinescu

Horia Constantinescu

Nu în ultimul rând, îl amintim şi pe Horia Constantinescu, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, căruia îi surâde ideea unei schimbări la nivelul conducerii organizaţiei judeţene. Sau, dacă nu se poate aşa, măcar să „scape” de Decebal Făgădău şi, eventual, să candideze el la Primăria Constanţa din partea PSD – spune o „legendă urbană”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi stiti cati ani are dinozaurul preistoric moga - 70 de ani, ce naiba discutam aici de partidul pensionarilor esuati? Gata frate lasa si pe altii ca doar nu vrei sa scrie pe piatra funerala moga sef la partid .....
1
0
Moga retrage te in banca ta cat mai e timp si ocupa te de sanatate ca i mai buna decat toate. Ajunge!
5
0
Generalul Moga are mai multe stele decat generalul Stroe... deci trageti voi concluziile... Cat despre restul papagalilor... se imbata cu apa rece. Cat timp e baza NATO in judet, Serviciile vor conduce toate partidele direct sau prin interpusi.
4
1
moga e un betiv , fost sub inginer la elektromontaj, sugea pixu lu mazare si niku...sor, fisu un drogat, mars la lilava hotule
6
0
Nu cred ca Ponta isi doreste alaturi un atarnator de elita, caruia inca ii mai curge tarana din buletin si are un singur hobby, batutul cuielor cu calcaiul.
6
0
Un lacatus mecanic analfabetMoga si un derbedeu in gara din Paris Ponata fac partid Pro Romania la furat si jefuit! Tuva n gura de hoti ordinari cu toata gasca voastra !
8
0
Sa duca cu autocarele 4000 psd-isti la miting si sa nu-i mai aduca inapoi. Amin.
4
0
salvatorii judetului se mananca intre ei! bravo!
4
0
Moga e un oportunist si o jigodie. Sa se duca la tonta si sa ne lase - nu uitam ca tonta l-a bagat pe cernea in parlament si a intervenit personal la mazare sa-l puna pe listele de constanta ca era singura circumscriptie cu scor suficient de mare sa intre si bulangiul ala. Nu mai zic cum turba mazare cand poponarul neomarxist cernea vorbea neintrebat si in necunstinta de cauza despre groapa de gunoi despre maidanezi si multe alte chestii cu care nua vea nicio tangenta aducand prejudicii de imagine PSD CTA
6
1
Unde dracu l-ati gasit pe Felix Stroe sa-l puneti sef la PSDragnea? Un altul mai comunist ca el nu ati gasit?
5
1
mai lasati-ne cu acest senator moga
11
0
Boul de Horia Constantinescu a iesit pe locul 3 la Costinesti, orasul lui natal, si vrea la Municipiu ?
6
1
cu trenul sa-i trimita, poate fi si de marfa... Sau cu Tir-uri care transporta miei... sunt multe in Constanta
5
1
Ce ofticat e cristi 07:42, probabil unul dintre cei afectati. La mai multe
4
3
Degeaba..pe Horica nu il alege lumea, doar se imbata cu ideea
5
1
ziar de rahat cu articole de rahat comandate dupa placu sponsorizarilor primite de la diversi jigodii ordinare de asa zisi jurnalisti
11
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218