REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Sentință BOMBĂ a Judecătoriei: mai mulți constănțeni trebuie să desființeze lucrările executate la rețeaua de gaze

Sentință BOMBĂ a Judecătoriei: mai mulți constănțeni trebuie să desființeze lucrările executate la rețeaua de gaze

Replica API 12 august 2019 | 00:00 622

Lucrări fără autorizație

Lucrări fără autorizație

Timpul petrecut cu branşarea la sistemul de distribuţie a gazelor este destul de lung iar drumul anevoios. Însă, acest aspect nu-i împiedică pe constănțeni să se debranșeze de la RADET, mai ales că, în ultimii ani, costurile la energia termică au crescut destul de mult. Cei care se ocupă de procedura în vederea branșării la rețeaua de gaze trebuie să cunoască foarte bine legile, să fie specializați și să nu comită greșeli pentru care vor răspunde beneficiarii. Cum este cazul unor constănțeni ce fac parte din Asociația de proprietari FC BL 6, care sunt nevoiți să desființeze lucrările de construire la rețeaua de gaze întrucât nu există autorizație. Decizia de desființare a lucrărilor aparține Judecătoriei Constanța, la cererea primăriei, după ce Poliția Locală a constatat că s-a realizat instalația de utilizare gaze naturale la casa scării și racorduri cu instalație aferentă la apartamentele 1-19 fără să se respecte legea.

Prin cerere înregistrată pe 19 martie la Judecătoria Constanța, Primăria Constanța a solicitat, în contradictoriu cu Asociația de proprietari FC BL.6, să o oblige pe aceasta din urmă să desființeze lucrările de construcții realizate ilegal și reținute prin procesul-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor din august 2017. În motivarea cererii, reprezentanții primăriei au arătat că, în august 2017, agenții constatatori din cadrul Direcției Poliția Locală au realizat un control la imobilul în cauză. Cu această ocazie, s-a constatat ca s-au executat lucrări de construcție cu nerespectarea autorizației și a proiectului tehnic vizat spre neschimbare, ocazie cu care s-a reținut în sarcina asociației să obțină autorizația de construire în termen de 90 de zile, în caz contrar va fi obligată să aducă aducerea imobilul la starea inițială în termen de 20 de zile după expirarea cele 90 de zile. Măsura nu a fost respectată, fapt pentru care administrația locală a luat măsuri, așa cum prevede legea șia solicitat desființarea lucrărilor.

Asociația de proprietari a invocat excepția lipsei calității procesual pasive, motivând că nu are obligația de a obține autorizație de construire pentru instalațiile de gaze situate în interiorul apartamentelor, aceasta sarcină aparținând proprietarului fiecărui apartament să obțină autorizația pentru traseul coloanei secundare din interiorul apartamentului său. Numai că, instanța nu a luat act de această excepție, cu atât mai mult cu cât aspectele învederate puteau fi analizate în procedura plângerii contravenționale, ori în speță, procesul verbal nu a fost atacat de către asociație.

În consecință, instanța a admis cererea Primăriei Constanța și a obligat asociația să desființeze lucrările nelegal realizate. Decizia a fost pronunțată pe 8 iulie a.c. și nu este definitivă.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Potrivit Legii 50 din 1991 art 11 lit f montarea in apartamente a sistemelor de incalzire si preparare a apei calde daca nu afecteaza structura de rezistenta nu trebuie autorizata de primarie. Cel mult trebuie facuta o expertiza autorizata de structura prin care sa se constate ca prin montarea centralei termice nu a fost afectata structura de rezistenta. Asta sa spuneti politiei locale
1
0
Radet a conditionat oamenii care au sicitat debransarea mentionand in avizele de debransare necesare autorizarii lucrarii ca avizul este valabil doar daca nu se monteaza centrala de caldura altfel avizul radet nu mai este valabil. Deci din cauza radetului oamenii nu si au putut autoriza lucrarile ca altfel nu puteau obtine avizul radet si implicit nici autorizarea. Aceasta este cauza abuzul radetului prin care a conditionat oamenii nelegal
1
0
Politia PSD da in judecata pe toata lumea. Cred ca este timpul sa le dam o lectie limbricilor cu caschete.
2
3
Abia.l astept in campanie cand sigur o sa iasa din barlog .. sa il izgonesc cu pietre !
2
1
Fagadau tine mortis sa fie cel dintai primar asasinat din istoria Constantei!
3
2
Dna Mirela Pascal, articolul ar fi trebuie sa se intituleze asa: Abuzul Primariei Constanta de a solicita autorizatie de constructie pentru instalarea gazelor, pentru ca daca va informati si cititi legea 50 din 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, veti vedea ca nu este necesara obtinerea unei autorizatii de constructii in apartament pentru niste gauri date in pereti! Deci ceea ce face primaria este un abuz, iar locuitorii blocului 6, fiind in general alcatuiti din batrani care se tem, n-au vrut sa dea primaria in judecata, de frica repercusiunilor.
4
2
Fagapula,ne forteaza sa stam la radet,desi dau faliment,cum isi mai tine el mocangeala ptr.tiganetul din HC,ptr pensionarii cu sute de euro in cont,dar care se dau saraci?cine il mai voteaza pe jegos,daca le taie gratuitatile?de ce ma obligi tu sa stau cu forta la ceva ce si el a decis ca tb sa te debranseze?sa ne fie invatatura de minte,iesim la vot,mutarea HC in Palas,desfiintarea radet,curatenie pe strazi,politistii sa vada coruptia tiganilor,camere in toate intersectiile,pietele importante,biciul pe evaziunea din Mamaia,atrageti investitori ptr locuri de munca,la munca cu asistatii sociali
11
3
Am dreptul de a alege cu ce si de la cine ma incalzesc Jegurile din primarie vor doar doar radet Pt ca de acolo fura ca in codru Exact ca si de la raja Hotii hotilor
13
0
Cand o sa inteleaga si aceasta primarie de cacat ca nu poti sili oamenii sa cumpere servicii de incalzire de la niste falimentari?
15
1
La noi pe scara toata iarna miroase a gaze. In toiul iernii vecinii deschid geamurile de pe casa scarii ca sa nu sarim in aer. Pentru ca e frig pe casa scarii se raceste si in casa si mai mult consuma centralele lor. Dar unii stau in frig ca sa nu plateasca. Ca la circ.
4
3
Toti directorii RADET sunt debransati si folosesc gaze.
18
1
In tarile civilizate,legile se fac in folosul cetatenilor. Ce castiga de exemplu oamenii care s-au racordat la gaze,care practic si-au ales o varianta mai economica pentru incalzire si gatit in bucatarie? De ce e nevoie sa silesti oamenii sa cumpere servicii doar de unde li se scoala unora ? Legile sunt cretine,daca nu servesc bunastarii populatiei. Si nazistii aveau legi,comunistii la fel,dar erau legi antidemocratice.Pe cand asteptam sa vina si la noi vremea unor legi care sa nu sufoce oamenii de buna credinta? Statul e al nostrum sau impotriva noastra? Cine pana mea e statul? Cine castiga ?
16
1
Lege de cacat,lege facuta ca sa aiba ce fura PSD -ul.Huoooo PSD !
13
6
Afacerea cu gaze in Comstanta este makidoneasca. Toate firmele care pun gaze sunt makidonesti. Toate combinatiile din primarie sunt makidonesti. Gazele in bloc inseamna moarte lenta dar sigura.
3
26
Asa se intampla cu incompetentii din justitie,prin aceasta pronuntare se da nas primariei cu o solutie care poate fi folosita ca jurisprudenta! Sper ca cei de la Curtea de Apel sa gandeasca mai bime si sa fie impartiali in proces,pt ca dupa cat se vede Judecatoria tine cu primaria.
19
2
Sa inceapa comentarii cu blocurile machidonilor amplasate ilegal
30
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108