REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Şi-a dat în judecată şefii! I-a acuzat că au concediat-o pe nedrept - DETALII INCREDIBILE

Şi-a dat în judecată şefii! I-a acuzat că au concediat-o pe nedrept - DETALII INCREDIBILE

Replica API 31 iulie 2018 | 11:10 328

Primeşte salarii la zi!

Primeşte salarii la zi!

O femeie a dat în judecată firma la care lucra de numai două săptămâni, aflându-se în perioada de probă. Ea a precizat că nu este adevărat faptul că a obţinut rezultate negative şi că este vorba despre o situaţie economică, însă ei îi ştirbeşte reputaţia profesională. De asemenea, reclamata a adăugat că, atunci când a aflat că a fost concediată, a leşinat şi a trecut prin clipe de coşmar întrucât se gândea la ziua de mâine.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa, pe 3.05.2018 , în calitate de pârât figurând firma SC Lagermax Romania SRL, cu sediul în Arad. Reclamanta a relatat magistraţilor că a fost angajată în perioada de probă, iar din corespondenţa cu angajatorii reieşea că a obţinut rezultate foarte bune. Însă, după două săptămâni a primit vestea că este concediată, pe document fiind trecut art. 31 alin. 3 din Codul muncii, ca temei al încetării raporturilor de muncă. Articolul respectiv se referă la faptul că angajatul obţine rezultate negative pe perioada de probă. Totodată, potrivit rolii.ro, în motivarea solicitării de acordare a daunelor morale se menţionează că la auzul veştii că va fi concediată, a simţit că se prăbuşeşte, şocul a fost atât de puternic încât a leşinat, iar când şi-a revenit avea palpitaţii foarte mari şi tremura continuu. A intrat apoi într-o stare de disperare, prin minte derulându-i-se imaginea fiicei sale, elevă în clasa a XI cu program de meditaţii pentru pregătire în vederea examenelor ce vor veni. Se arată în continuare că weekendul care a urmat acestui moment a fost de coşmar, de disperare, iar pe acest fond stresant i-au recidivat afecţiunile tiroidiene. Nu dorea să iasă din casă, s-a refugiat în cameră şi nu voia să vadă pe nimeni, nici măcar pe fiica sa. Se menţionează şi că s-a simţit umilită de modul în care au înţeles reprezentanţii pârâtei să încheie colaborarea în condiţiile în care au avut toate informaţiile despre activitatea sa anterioară şi că aceştia i-au ştirbit prestigiul profesional. Astfel, la data de 19.07.2018, magistraţii au decis: ”Admite în parte cererea. Anulează decizia nr. 87/30.03.2018 emisă de către pârâtă. Obligă pârâta să plătească reclamantei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate si reactualizate de la data de 30.03.2018 şi până la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. Respinge cererea privind obligarea pârâtei la emiterea unei noi decizii care să corespundă realităţii, ca neîntemeiată. Respinge cererea privind obligarea pârâtei la plata daunelor morale, ca neîntemeiată. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 3000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (onorariu avocat). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, potrivit minutei judecătoreşti.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama ce probe ii dadeam eu la oral. Auzi la ea meditatii , pai daca nu te duce mintea nu te duci la facultate mai acum toti prostii fac facultate si vand la Mc. Probabil vrea niste bani nemunciti. Sau probabil nu a dat pasarica cum e necesar la patron.
3
1
eu doresc NATIONALIZAREA,,,,
3
0
acesti mici patroni trebuie dati in judecata imediat ce incalca drepturile oamenilor, vor invata usor usor ca asa nu mai merge.
7
3
Slugi imputite!
2
1
La aproape 30 de ani de la revolutie angajatorii inca au atitudine de comunisti , nu inteleg ca vremurile sau schimbat si romianul numai accepta sa fie tratat cu sictir doar ptr ca e el e patron . Figurile ca e coada la usa ptr angajare sau dus , ptr un salariu de doi lei , daca nu stii sa tii de angajat in loc de profit o sa ai trafic . Multi ii tin in probe fara un contract de munca , ii rotesc numai ca sa nu plateasca darile la stat .
17
5
Instanta va decide cine are dreptate, pentru ca lipsesc amanunte din acest caz.Daca era in perioada de proba trebuia sa aiba contract de munca pe perioada determinata , 2 dau 3 sapt, dupa care conform evaluarii fie i se intocmea contract pe durata nederminata, fie contractul inceta de drept si angajata stia acet lucru de la inceput.Nu exista contract pe durata nederminata dar stau cu frica in san ca la un moment dat ma dai afara si spui ca am fost doar de proba si nu corespund locului de munca.In momentul angajarii daca ai mai multi candidati ai si posibilitatea sa-l alegi pe cel mai bun.
4
4
halal judecata, tot pirita a iesit basma curata.
5
7
Daca,esti un angajator priceput iti dai seama de angajat ca poate sau nu poate in 3-4 zile.Dar la noi ,angajatorul lasa de dorit...
7
4
Banuiesc ca nu isi lua tratamentul pt tiroida. Ce sa ii recidiveze? Hipofunctia sau hiperfunctia o avea netratata! Este dreptul angajatorului sa dea afara dupa 2 saptamani sau dupa 3 daca nu corespunde cerintelor. Normal ca au dat-o afara dupa 2 saptamani. Asa femeie isterica.... Doamne fereste! Chiar exista astfel de oameni!
8
13
mucosii de angajati ajung sa ti faca zile fripte... asa buna este incat nu si a mai gasit alt loc de munca...
14
20

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218