REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Şi-a ucis fratele cu 18 lovituri de cuţit, apoi i l-a înfipt în cap. Vrea să fie eliberat condiţionat

Şi-a ucis fratele cu 18 lovituri de cuţit, apoi i l-a înfipt în cap. Vrea să fie eliberat condiţionat

Replica API 25 ianuarie 2019 | 00:00 388

Un criminal periculos vrea să fie eliberat din închisoare. Și-a ucis propriul frate cu 18 lovituri de cuțit apoi, cu o cruzime inimaginabilă, i-a înfipt cuțitul în cap. Bărbatul a fost condamnat în aprilie 2008, iar astăzi vrea să fie eliberat, deși pedeapsa i se încheie în 2023.

Pe rolul Judecătoriei Medgidia a fost înregistrată propunerea de liberare condiționată formulată de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, privind pe Mihai Micliuc, condamnat în 2008 pentru omor deosebit de grav. În timpul unui conflict destul de puternic, bărbatul a luat cuțitul și a început să-l înfingă în fratele său, Nicolae, pe care-l considera vinovat de moartea tatălui lor.

După ce l-a înjunghiat de 18 ani, victima a căzut la pământ. Deși nu mai mișca, de la o distanță de 1,5 metri, a aruncat cuțitul care s-a înfipt în capul fratelui său. Bărbatul și-a recunoscut fapta și, după cercetări, a fost trimis în judecată. Tribunalul l-a condamnat în 2018 la 16 ani de închisoare. Deși mai are de executat încă patru ani de pedeapsă, bărbatul vrea să fie pus în libertate.

Instanța nu-l vrea însă în libertate, deși pe parcursul executării pedepsei, deținutul a participat formal la activități educaționale – aspect ce reiese din multitudinea programelor educaționale abandonate, finalizate fără credite sau în privința cărora nu a manifestat interes.

Așa că a respins cererea de liberarea condiționată. Faptul că nu a fost sancționat disciplinar din anul 2009, se arată în motivare, nu conduce la concluzia că persoana privată de libertate este întru totul îndreptată astfel încât să poată beneficia, la momentul actual, de efectele liberării condiționate. Aceasta, cu atât mai mult cu cât fapta pentru care a fost condamnat prezintă o gravitate sporită.

Ca atare, nu este suficient că a executat fracția minimă prevăzută de lege fără a fi fost sancționat disciplinar, deoarece aceasta reprezintă – practic – o stare de normalitate, fiind cât se poate de firesc ca în mediul carceral persoanele condamnate să respecte anumite reguli specifice și să fie supuse anumitor restricții. Condamnatul a efectuat recurs.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii scapa mafia PSD
0
0
16 ani pt fapta asta??? Pe bune? legea prevede 15-25... incredibil... se pare ca se merita sa omori in Romania...
1
0
Sigur ..doar nu ai facut ceva asa grav ...daca furai o gaina atunci da ..meritai executat...suna.l pe dragnea se rezolva imediat ..te elibereaza pe tine si inca 4 prieteni din puscarie ..e oferta ..repede
3
1
Nu avem din pacate pedeapsa cu moartea in codul penal,si deocamdata e bine,pentru ca pe langa cativa vinovati ar fi fost ucisi foarte multi nevinovati chiar si din motive politice si de orgoliu al unora.Asa calitate avem noi in Justitie.Totusi inchisarea pe viata pentru criminalii dovediti ar fi utila societatii.
3
0
Asta in libertate??? De ce nu executat?
4
0
apeleaza la toader si dragnea si te elibereaza imediat si te si platesc
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212