Și angajații Casei de Pensii Constanța se pregătesc de grevă generală
Și angajații Casei de Pensii Constanța se pregătesc de grevă generală
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAngajații Casei Județene de Pensii Constanța au organizat un protest miercuri, 15 noiembrie, aceștia fiind nemulțumiți de tratamentul pe care îl primesc din partea guvernanților, de salariile mici, de condițiile de muncă, dar și de numărul de angajați. La aproape o săptămână de la primul protest, Steliana Brighiu, Lider Sindicat CJP Constanța, a transmis faptul că angajații se pregătesc să organizeze o grevă de avertisment, urmând să intre în grevă generală dacă cerințele nu le sunt îndeplinite.
Angajații din cadrul CJP Constanța au organizat pornit protestele, începând cu 15 noiembrie, cerând respect și tratament echitabil din partea guvernanților, o remunerare corectă, condiții de muncă adecvate, dar și suplimentarea personalului, pentru a face față volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate.
„Pe 27 noiembrie vom intra în grevă generală“
Contactată de către reporterii de la Replica de Constanța, Steliana Brighiu, Lider Sindicat CJP Constanța, a făcut un scurt rezumat a ceea ce urmează să se întâmple în viitorul apropiat dacă cerințele nu le sunt îndeplinite: „Am protestat pe 20 noiembrie, protestăm și pe 21, iar de pe 22 noiembrie intrăm în grevă de avertisment timp de 2 ore, în intervalul orar 8-10, cu întreruperea activității cu publicul și pe 27 noiembrie vom intra în grevă generală, dacă nu se va rezolva nimic. Noi ne dorim egalizarea salariilor din sistemul bugetar.”
Ce nemulțumiri au angajații CJP Constanța
Principala nemulțumire a angajaților Casei Județene de Pensii este legată de salariu, însă aceștia cer și un tratament echitabil, condiții de muncă adecvate și suplimentarea personalului: „Priviți în jurul vostru şi veţi vedea oameni epuizați, care lucrează multe ore suplimentare pentru un salariu care se doreşte a fi unul corect. Suntem profesionişti, suntem dedicaţi şi suntem demni de respect şi recunoaştere. Avem dreptul la un trai decent şi la o muncă respectată, iar noi cerem exact asta! Este revoltător să vedem cum alți colegi din alte ministere se bucură de beneficii și salarii consistente, în timp ce noi suntem nevoiţi să acceptăm de ani buni batjocură și dispreț din partea guvernanților, a celor care ar trebui să ne reprezinte interesele.
Aşadar, spunem „Ajunge!" Nu vrem să mai tolerăm să fim subestimaţi şi trataţi discriminatoriu. Suntem aici pentru a cere cu tărie, condiții de muncă adecvate, personal suficient pentru a face față cerinţelor activității noastre și o remunerare pe măsura activității depuse.
Cerem următoarele:
• Tratament echitabil: Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanților şi a factorilor decizionali. Nu mai suntem dispuşi să acceptăm discriminare sau batjocură.
• Remunerare corectă: Solicităm o evaluare justă a salariilor noastre în conformitate cu efortul depus și responsabilitățile asumate. Suntem demni de o remunerare pe măsura contribuției noastre la societate.
• Condiții de muncă adecvate: Cerem asigurarea unui mediu de lucru sănătos și sigur, precum şi resurse suficiente pentru a ne desfăşura activitatea în mod eficient.
• Personal adecvat: Suntem conştienţi de cerințele activităților noastre şi solicităm alocarea unui personal suficient pentru a face față volumului de muncă şi pentru a asigura servicii de calitate.
Este timpul pentru schimbare! Nu putem continua să acceptăm tratamentul nedrept şi ignorarea nevoilor noastre legitime. Cerem guvernanților să acționeze în interesul nostru și să recunoască contribuția noastră la societate. Solicităm sprijinul publicului şi a colegilor noştri din diverse sectoare. Uniţi în voce şi acţiune, putem determina schimbarea de care avem atâta nevoie. Suntem profesionişti, suntem dedicati, suntem oameni. Este timpul să fim trataţi cu respect și să fim recunoscuți pentru munca noastră.”, a transmis Steliana Brighiu, lider de sindicat al Casei Județene de Pensii Constanța.
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News