REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
18.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Simona Halep, atac la guvernanți: ”Statul refuză să finanțeze, viitorul tenisului va fi omorât”

Simona Halep, atac la guvernanți: ”Statul refuză să finanțeze, viitorul tenisului va fi omorât”

Replica API 6 noiembrie 2019 | 00:00 332

Jucătoarea Simona Halep a solicitat, marţi, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina sa de facebook, ca Ministerul Tineretului şi Sportului să reia finanţarea în regim de urgenţă a Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale.

Sportiva susţine că alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Tenis au fost ''democratice'' şi că Ion Ţiriac nu poate fi suspectat că are vreun interes să conducă FRT.

"Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o ştire prin care cineva anunţa un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaştere a noului preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, dl. Ion Ţiriac.

Noi ştim că aceste alegeri au fost democratice şi avem convingerea fermă că la ora actuală Ion Ţiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu înţelegem de ce Ministerul Tineretului şi Sportului refuză în continuare să finanţeze Federaţia Română de Tenis.

Această finanţare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federaţiei şi în special pentru toate acţiunile dedicate juniorilor şi tinerilor jucători de tenis.

Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România şi cu toate astea ministerul refuză să finanţeze o Federaţie pentru că cineva contestă în instanţe în permanenţă acţiunile Federaţiei", a scris Halep în mesajul său.

Ea consideră că viitorul tenisului românesc riscă să fie "omorât" de birocraţie.

"Nu înţelegem cum s-a ajuns în această situaţie şi de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziţie faţă de toate aceste probleme. În timpul în care amânările sunt declarate 'mari victorii', proiectele mari pentru copii şi juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanţeze.

Nu trimitem destui copii la competiţii, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentaţie, medicamentaţie, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Ţiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu ştie, nu are habar cine a fost ales preşedinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri! O astfel de situaţie este greu de înţeles - viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocraţie şi declinare continuă de responsabilitate.

Din poziţia noastră de promotori ai sportului românesc şi ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei şi a programelor sale, acţiune de natură să menţină viu spiritul sportiv şi performanţele româneşti la nivel naţional şi internaţional", spune Halep.

Fostul candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, tergiversează soluţionarea apelului în procesul deschis de acesta prin care contestă alegerea lui Ion Ţiriac la conducerea instituţiei, arăta conducerea FRT într-un comunicat remis AGERPRES în urmă cu o săptămână.

Ion Ţiriac a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Tenis la 19 iunie, contracandidatul său, Marius Vecerdea, reprezentantul clubului Pamira din Sibiu, anunţând la finalul Adunării Generale că va contesta alegerile în instanţă.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spuneti-i lui Vecerdea sa termine cu procesele si atunci va fi bine
0
0
finanteaza fa tu,nu mai cere pomana,milionara ulii.In loc sa faci blocuri taranesti pe plaja,da doamne un tsunami sa le vad la fund,pune mina si fa scoala de tenis.soarele si tenisul intareste organismul!
1
0
Sponsorizeaza tu, daca te doare de tenisul profesionist. Vrei sa fii portdrapel la Jocurile Olimpice ?! Cotizeaza Simonico! Ce treaba ai tu cu profesionistii ?! Te-a trimis mosul tiriac la CERSIT ?? RUSINE! Ai atatea facilitati.... fara sa dai nimic.
1
0
WTA e o afacere privata !
2
0
Ma intreb eu acum...daca esti angajat la Primaria Eforie, si esti si karatist, o primarie are voie sa sponsorizeze clubul la care esti si tu karatist? Nu exista conflict de interese? E legitima intrebarea: esti angajat la primarie, dar primariA ar dori sa dea bani si la clubul la care esti tu angajat. Bani de doua ori de la primarie? Ar fi legal? De morala nu mai vorbim, intrucat morala tine de martzieni.
4
0
Lasa Simono textele pentru ca nu te crede nimeni ca te doare pe tine in cur de viitorul tenisului din Romania,poate doar daca iti intra vreo sarma cum a patit G. Firea.
13
3
Cat a fost PSD la putere, Simona si Tiriac n-au observat subfinantarea? Ce zicea mustaciosul, ca intre un prost si un hot, prefera hotul? De ce Halep se lasa folosita?
12
3
Futu va n gura pevoi si pe mosul senil care stie numai sa ia! Vreti voi sa dea statul bani pentru tenis neaparat! Pai dati voi ca aveti de unde daca va pasa asa mult de viitorul acestui sport! Eu unul nu vreau sa dau din impozitele platite pentru tiriac!
13
3
Mars dracului de aici, oaie bezmetica!
12
3
Staul sa dea bani dar si voi care sunteti milionari din tenis puteti cofinanta. Statul sa sprijine faptul ca voi jucati doar pentru voi adica profesionisti?? Chair si slabii din top 100 castiga frumusel. Nu ar fi frumos sa cofinantati sportul pe care-l iubiti. Jucati in privat pentru voi, noi trebuie sa finantam ce??? Cand ne ofticam ca nu castigati, se zice ca jucati pentru voi nu pentru Romania. Dar e mana lui Tiriac care ia nu da.
16
3
Statu nu da de pomana la oi,,,oile trebue date la berbec.
9
4
Nu ti e rusine fa makidoanco. Ati distrus Constanta nenorocitilor
11
5
Acest necunoscut antrenor Vecerdea nu este cel care o antreneaza pe Carmen Iohanis la Sibiu. Crede cineva ca este de capul lui. Cu Tiriac in fruntea tenisului romanesc risca Europa sa mai vina cateva zeci de tenismeni romani sa le ia banii din tenis. Atunci se apeleaza la cozile de topor sa-si tradeze tara, punand piedici dezvoltarii.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212