REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SIND România spune că fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei Năvodari

SIND România spune că fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei Năvodari

Andreea VREJOIU 14 iulie 2023 | 00:00 3721

Tabăra de la Năvodari, locul unde și-au petrecut vacanțele de vară generații întregi de copii, a ajuns în prezent un adevărat „Cernobîl local”, așa cum îl numesc cu nemulțumire localnicii. În jur de 300 de clădiri care formau în trecut „Tabăra din Năvodari” arată de-a dreptul deplorabil, aducând o pată asupra frumuseții zonei. Într-o comunicare transmisă reporterilor Replica, reprezentanții SIND România afirmă că vinovat de această situație este fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, care ar fi încercat să-și însușească mai multe imobile din Tabăra Năvodari.

SIND Romania spune ca fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei Navodari

Tabăra de la Năvodari a fost ridicată în anii ’70, din banii Uniunii Generale a Sindicatelor din România -UGSR. Complexul avea sute de clădiri, întinse pe 134 de hectare, organizate în cinci tabere: Delfinul, Albatros, Perla, Cutezătorii şi Lebădă. Cu zeci de hectare de teren, aflate chiar pe malul mării, tabăra Năvodari a căzut pradă rechinilor imobiliari. Conform procurorilor DNA, un rol important în decimarea complexului l-a deținut chiar fostul primar al orașului Năvodari, Nicolae Matei, care în anul 2021 a și fost trimis în judecată pentru fapte de corupție. De-a lungul anilor, o parte dintre clădirile copiilor au fost dărâmate, iar terenul parcelat şi vândut.

SIND Romania spune ca fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei NavodariMatei Nicolae

Matei Nicolae a încercat să își însușească imobilele?!

Conform reprezentanților SIND România,  unicul vinovat de starea în care a ajuns tabăra de la Năvodari, este fostul primar Matei Nicolae, care a încercat să își însușească mai multe imobile. În cele ce urmează prezentăm în integralitate poziția Sind România: ,,Situația litigioasă dintre subscrisa, pe de-o parte, și Orașul Năvodari împreună cu Tabăra Năvodari S.A., pe de altă parte, a pornit în anul 2011, ca urmare a demersurilor abuzive ale fostului primar, Matei Nicolae, prin care acesta a încercat să își însușească imobilele proprietatea noastră, respectiv Tabăra de Copii din Năvodari. Astfel, Matei Nicolae a emis o hotărâre de consiliu local a Orașului Năvodari, prin care a naționalizat pur și simplu Tabăra de Copii Năvodari, compusă din 298 de construcții și terenul aferent, de 58 ha, ignorând dreptul nostru de proprietate asupra construcțiilor, respectiv de folosință gratuită asupra terenului aferent acestora, drepturi consfințite prin acte juridice datând încă de dinainte de 1989. Ulterior, după ce Orașul și-a apropiat astfel bunurile noastre, a dispus înființarea unei societăți comerciale, respectiv Tabăra Năvodari S.A., în care Orașul deține chiar și acum o participație  de 49% din capitalul social,  în vreme ce Matei Nicolae,  prin interpuși  (respectiv concubinul surorii sale) deține 51%.

În schimbul participației de 49%, Orașul s-a obligat să aporteze dreptul de proprietate asupra celor 298 de construcții ce alcătuiesc Tabăra și dreptul de folosință asupra terenului de 58 ha. Întrucât 0rașuI nu și-ar fi executat această obligație de aport, Tabăra Năvodari S.A. a acționat în mod fictiv în judecată Orașul, în realitate părțile fiind de conivență, și a obținut o hotărâre judecătorească prin care Orașul a fost obligat la executarea aportului. Această hotărâre a rămas definitivă prin neatacare de către Oraș, este binecunoscută practica autorităților publice de a ataca absolut orice hotărâre potrivnică, astfel încât, din faptul neatacării unei hotărâri judecătorești de o asemenea importanță, rezultă cât se poate de clar conivența dintre Tabăra Năvodari S.A. și Orașul Năvodari.

Tabăra Năvodari S.A. a pus în executare această hotărâre judecătorească, iar în cadrul executării silite, subscrisa, deși era terț față de executarea respectivă, a fost evacuată din imobilele proprietatea noastră, acestea intrând în posesia Taberei Năvodari S.A. în anul 2012.”, au spus aceștia.

SIND Romania spune ca fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei Navodari

Fostul primar a fost trimis în judecată de către DNA Constanța

Fostul primar al oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, fiind acuzat că a urmărit scoaterea abuzivă din patrimoniul public a mai multor imobile aparţinând Taberei de copii din localitate. Alături de el au fost trimişi în judecată fostul secretar al oraşului Năvodari şi un reprezentant al unei societăţi comerciale. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Nicolae Matei, fost primar al oraşului Năvodari, pentru comiterea a trei infracţiuni de abuz în serviciu şi pentru conflict de interese, a lui Ştefan Ciocănel, fost secretar al oraşului Năvodari şi a lui Neculai Dima, la data faptei reprezentant al unei societăţi comerciale, ambii sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. ,,Este important de subliniat că pentru abuzurile săvârșite împotriva noastră, Matei Nicolae a fost trimis în judecată de către DNA Constanța în două dosare. În primul dintre ele instanța de fond a dispus condamnarea sa la o pedeapsă de 9 ani, urmând a se judeca apelul de către Înalta Curte de Casație și Justiție. Cel de-al doilea dosar înregistrat sub nr. 6401/118/2017 se află încă în faza de fond pe rolul Tribunalului Constanța. Executarea silită începută în anul 2012 a fost contestată de Sind, în calitatea sa de terț prejudiciat în mod direct de acest demers nelegal, afirmând și dovedind că bunurile executate îi aparțin. Contestația la executare a fost întemeiată pe dispozițiile art. 401 alin. 2 C.proc.civ., care reglementează situația terțului ce pretinde uri drept propriu asupra bunului executat, având astfel valențele unei acțiuni în revendicare.

Contestația la executare a format obiectul dosarului nr. 2862/113/2013 în cadrul căruia Tribunalul Brăila a dispus în apel, prin Decizia nr. 16/10.03.2014, admiterea contestației la executare și anularea tuturor actelor de executare. Argumentele pentru care s-a dispus această soluție au fost în sensul că Sind România deține drepturile reale invocate asupra bunurilor executate.

Recursurile promovate împotriva acestei decizii au fost respinse de Curtea de Apel Galați prin Decizia civilă nr. 117 din 06.03.2019. Așadar, în momentul de față, există o hotărâre judecătorească irevocabilă prin care s-a stabilit dreptul de proprietate al Sind România asupra bunurilor din Tabăra Năvodari, care au fost aportate la capitalul social al societății noastre, soluția fiind pronunțată în contradictoriu și cu Orașul Năvodari și cu Tabăra Năvodari S.A.”, au mai transmis aceștia.

SIND Romania spune ca fostul primar Nicu Matei este vinovat de dezastrul Taberei Navodari

Sind România: Matei, unicul vinovat!

,,Așadar, realitatea juridică și faptică este că starea de degradare în care se regăsește Tabăra de Copii Năvodari și imposibilitatea noastră, temporară, de a o reabilita, se datorează în exclusivitate Oraşului Năvodari, Taberei Năvodari S.A. și a lui Matei Nicolae.

Însă, așa cum până la momentul de față, am câştigat absolut toate litigiile, suntem convingi de faptul că, în cele din urmă, chiar și în ciuda opoziției manifestate cu obstinație de către Orașul Năvodari, ne vom găsi dreptatea pănă la capăt în fața instanțelor de judecată, iar Tabăra de Copii Năvodari va putea intra într-un amplu proces de modernizare și ulterior în circuitul turistic pentru copii.”, au conchis aceștia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt siderata de neadevărurile SindRomania. Cine este actualul director ? Fiul ex-trezorietului CNSLR. Toate stagiunile construire de UGSR din banii membrilor săi, sunt lăsate în paragină de VOI, noii ciocoi sindicali, nu de Matei. Nu sunt sustinatoril lui, dar hoții sunteți voi. DNA pri numeroase Rezoluții a constat că voi ați jefuit patrimoniul UGSR, dar s-a prescris răspunderea penală, nu că nu sunteți vinovați. Infracțiunile sunt dovedite , numai răspunderea penală este prescrisă. In ce privește imobilul teren al Taberei Năvodari, este al urbei, administrarea a fost dată UGSR, nu vota. Voi fraudulos v-ați substituit administratorului legal UGSR,pt care nu exista niciun act normativ de desființare. Așa că voi nu puteți fi succesori. Când a fost vreodată dezbătută succesiunea unui VIU așa cum este UGSR ? Dar, vă vine randul a să-ți socoteala. Va asigur.
1
0
De ce nu purtați cele 2 comentarii ? Nu va convine ?
1
0
De ce nu spuneți cine este Sind Romania. Aceasta Srl s-a constituit fraudulos, fara a depune capital social. Capitalul social al SC Sind Romania a fost și este patrimoniul UGSR, pe care îl administrează dezastruos din 1990. De ce. DNA și DIICOT nu sesizeaza ? Pt că la un moment dat sindicatele noii ciocoi au fost folosiți dotoriputerii. Matei, acuzat, este un nimeni în raport de jaful făcut de cei care după de și-au însușit ilegal patrimoniul UGSR, îl jefuiesc de 33 de ani. Recomand DNA și DIICOT sa ia la control SindRomania, modul în care au luat de nu le aparține și îl jefuiesc. Sunt un membru cotizant al UGSR, participant prin plata cotizatia la edificarea tuturor spatiilor destinate tratamentului și odihnei sindicaliști lor reali de până în 1990. =noii
2
0
Noi suntem Navodareni si vrem sa ia domnul Matei Nicolae tabara de copii nu Baronii Sindicali , nu il vrem pe arabul Mohamed Murad in Orasul nostru sa il ia securistii la ei acasa daca tot sustin atat de mult pe straini ! Rusine judecatorilor ce se vand lui Mohaned Murad , trebuie sa fie lege si pentru ei ! Primarul Matei Nicolae e facut Navodariul Statiune Balneoclimaterica si pe timpul lui orasul a fost asfaltat tot , era , curat , luminat , civilizat , batranii si copii primeau ajutoare , aveam cel mai mic pret la taxe de gunoi , si la apa calda si cslduta din judet !
2
0
Vă rog,numai publicați minciuni ! Sunteți aserviți baronilor sindicali care au furat și fură de 33 ani!! Ei vă plătesc?? RUȘINE!! PATRIMONIUL UGSR ESTE DISTRUS LA NIVEL NAȚIONAL!! Mergeți la VIDRA,VOINEASA ,HERCULANE,CĂLIMĂNEȘTI ,AMARA,etc! TOT MATEI NICOLAIE A FOST PRIMAR ȘI ACOLO ,EL A DISTRUS ȘI ESTE VINOVAT?? Urmăriți mai bine istoricul UGSR ,baronii sindicali sunt vinovați !! Voi sunteți niște impostori dacă puteți publica asemenea minciuni!! RUȘINE SĂ VĂ FIE!! UNDE ESTE ADEVĂRUL?? Vin la voi la redacție cu tone de documente să vă demonstrez adevărul!!
2
0
In 2012 cand tabara a intrat sub tutela Consiliului local Navodari Tabara de copii era parasita si abandonata ,plina de buruieni si pe acoperisurile cladirilor , din vara lui 2018 Sind Romania srl a intrat in posesia Taberei de copii prin hotarari judecatoresti obtinute cu acte false si multi bani dati judecatorilor de arabul Mohamad Murad pentru al infunda pa Matei Nicolae
1
0
Sind Romania sa nu mai caute alt vinovat prin astfel de articole platite, doar Sind Romania adus intreg complexul de tabara la degradare !
1
0
De unde pana unde este SIND Romania proprietara?au vreun act care sa certifice proprietatea??NU.nu au nimic.securistii vechi...care cred ca tot li se cuvine
1
0
Tabăra Navodari este din 2018 în posesia SIND.Ce a făcut SIND ul în ultimii 5 ani, pentru Tabăra? Și cum a vrut Matei Nicolae sa ia Tabăra Navodari, când el a trecut- o în posesia orașului Navodari, făcând investiții de modernizare.Tabara Navodari trebuie sa aparțină Nvodariului, nu la o mana de escroci, care si- au însușit abuziv, după '89, tot patrimoniul sindical. Aceștia nu su făcut nicio investiție, în 30 de ani, doar a exploatat cât a putut, în interes propriu.
1
0
Matei Nicolae a vrut sa faca de a lungul anilor o tabara de vis pentru copi dar sindicalistii s au opus cu toata forta !Uitati va la toate proprietatil sindicatelor sa vedeti ca sunt in paragina.Daca il lasa sa aduca tabara la oras era o tabara de vis pentru copiii din toata tara.Sa le fie rusine sindicalistilor ca nu a lasat primarul sa dezvolte tabara !!!
1
0
Acești sindicaliști sunt de vina pentru faptul ca aceasta tabara și restul patrimoniului din Ro au ajuns paragina și focare de infecție! Rusine Sind pentru ca ai distrus tot patrimoniul din toată Romania!
1
0
Eu nu inteleg ce treaba au sindicatele cu Tabara de copii si pionieri cand au fost membri de sindicat ? Porcii inbuibati ce conduc sindicatele nu ii mai schimba nimeni de la Revolutie incoace la cat au furat si distrus , cine ii protejaza ?
1
0
Nu vă e rușine SIND Romania? Ați distrus tabăra și dați vina pe Matei!
1
3
Sa fiw mu1t si tufut in dos. Inclusiv latraii lui.
1
1
6 Ha de teren din tabara a luat cu adeverinta falsa semnata de el, teren pe care l-a parcelat a cate 500 mp.dupa care l-a vandut cu ajutorul notarei din Ovidiu la preturi de teren agricol. Numai in acte caci si -a luat pretul corect.
3
1
la noi MORTUL VASILE e vinovat!
1
0
De PRIMARUL CHIȚAC NU SCRIEȚI NIMIC. De PRIMARUL VRABIE CONDAMNAT PENAL CU EXECUTARE ȘI AMÂNAT FĂRĂ TEMEI LEGAL NU SCRIEȚI NIMIC Sunteți cumpărați?
5
2
Dosar aflat pe fond din 2017 la Tribunal!!! Aproape 7 ani. Probabil o noua judecătoare Jianu incearca sa îl scape pe fostul primar
4
2
Acum ar vrea si Sind-ul sa praduiasca ce-a mai ramas, ca de, toti s-au umplut de bani si ei au pierdut timpul prin judecati.
5
0
Un srl intitulat pompos detine,,inainte de 1989,,nici nu existau,și fac bani din munca celor ce mor azi prin azile si spitale!
4
1
Dar restul imobilelor detinute de Sind in toata tara de ce sunt în paragina? Aici este un litigiu dar peste tot este?
6
0
In r*mânia doar prostii fac închisoare Când furi hectare de teren de la stat nu suporți pușcăria Din câți au hectare cu teren și imobiliare ridicate Nimeni nu ia întrebat de unde are banii ANAF face controale la inghetată și gogoși La rechinii imobiliari are interzis Statul nu are bani ia taxe de la fraieri La salarii plătești impozit jumate Mafia și Coruptia model r*mânesc
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272