REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Sirian audiat în dosarul lui Omar Hayssam face o INVESTIȚIE MAJORĂ pe Șoseaua Mangalia

Sirian audiat în dosarul lui Omar Hayssam face o INVESTIȚIE MAJORĂ pe Șoseaua Mangalia

Replica API 30 mai 2019 | 00:00 1474

Proces cu Primăria Constanţa câştigat definitiv!

Proces cu Primăria Constanţa câştigat definitiv!

Un om de afaceri constănţean, de origine siriană, audiat ca martor în dosarul lui Omar Hayssam, se chinuie de ani buni să ridice un bloc cu 8 etaje pe Şoseaua Mangaliei. În 2008, Ahmad Bittar a realizat un PUZ, aprobat apoi de Consiliul local, prin intermediul căruia îi permitea realizarea investiţiei, însă doi ani mai târziu, la solicitarea unui alt locuitor din zonă, CL a aprobat un alt PUZ cu reglementarea urbanistică P+2E. De atunci, sirianul s-a zbătut să anuleze HCL care-i încurca afacerea. Ceea ce s-a şi întâmplat, la sfârşitul anului 2018. Instanţa a anulat definitiv actul administrativ, aşa că Ahmad Bittar a demarat procedurile pentru ridicarea imobilui. Miercuri, 29 mai, a obţinut de la Primăria Constanţa certificatul de urbanism.

Sirianul Ahamd Bittar intenţionează să ridice un bloc cu 8 etaje în Km 4-5, pe Şoseaua Mangaliei, colţ cu strada Sălciilor. Intenţia nu este de azi, de ieri, ci de mai bine de 11 ani. În 2008, a întocmit documentația necesară pentru „PUZ - Construire imobil P+4-8E locuințe colective cu spatii comerciale la parter”. PUZ care a fost aprobat în acelaşi an. În ianuarie 2016, urmare a solicitării familiei Bittar, a fost eliberat de către Municipiul Constanta, Certificatul de urbanism nr. 161, în scopul realizării investiţiei. După eliberarea certificatului de urbanism, sirianul a procedat la întocmirea documentației si obținerea avizelor impuse prin acesta, iar în noiembrie 2016 a depus documentația în vederea eliberării autorizației de construire. Primăria Constanţa nu a eliberat autorizația necesară, aducându-i la cunoștință faptul că reglementarea urbanistică a terenului proprietatea sirianului nu mai este cea conform HCL 756/2008, ci a fost modificată prin HCL 38/2011. Acest PUZ viza teritoriul delimitat de străzile Amurgului, Sălciilor, Şoseaua Mangaliei. Reglementarea urbanistică a fost aprobată la P+2E, ceea ce nu-i mai dădea sirianului posibilitatea de a edifica blocul cu 8 etaje.

Astfel, a mers în instanţă, relatând magistraţilor că elaboratorul PUZ - ului din anul 2011 nu ar fi ținut cont de reglementările existente, că autoritatea deliberativă şi comisiile de specialitate aveau obligația de a verifica reglementările existente şi aveau posibilitatea să pună în vedere elaboratorului să îndrepte eventualele neconcordante/erori. Ei bine, dacă instanţa de fond i-a respins acţiunea, Curtea de Apel, la recurs, a admite recursul, a casat în parte hotărârea recurată şi, rejudecând, a dispus, în decembrie 2018, acţiunea. Mai exact, a dispus anularea în parte a HCL Constanţa nr.38/10.02.2011, în ceea ce priveşte reglementarea urbanistică a terenului proprietatea sirianului, aprobată prin HCL 756/17.12.2008, decizia fiind definitivă. Cum nu a mai existat niciun impediment în cale, Ahamd Bittar a demarat, din nou, procedurile pentru realizarea investiţiei. Miercuri, 29 mai, afaceristul de origine siriană a obţinut, de la Primăria Constanţa, certificatul de urbanism pentru Construire imobil P+4-8E locuințe colective cu spatii comerciale la parter.

Imobilul va beneficia, la subsol, de spaţii de parcare auto în număr de 17, la parter-spaţii de parcare auto cu 3 locuri, spaţiu birou, oficiu etc. Etajele I-IV vor avea 5 apartamente pe nivel, cu suprafaţa de 100 mp fiecare, iar etajele I-VIII-4 apartamente, în total fiind un număr de 36 apartamente.

Cine este Bittar Ahamd

Bittar Ahamd a intrat în atenţia publică în 2006, atunci când a fost audiat, în calitate de martor, de către procurori, în dosarul lui Omar Hayssam, sirianul implicat în criza jurnaliștilor români răpiți în Irak în aprilie-mai 2005. În 2014 a fost audiat şi de judecători în timpul procesului lui Mustafa Tartousi, cel care l-a ajutat să fugă din ţară, însă nu a fost niciodată pus sub acuzare, deoarece anchetatorii nu au găsit dovezi că acesta ar fi avut legătură cu fuga lui Omar Hayssam din România.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta si alti arabitoi spala banii teroristilor. Stai sa vezi cand ne-or planta si noua o bomba toate televiziunile vor tipa ca se stia de ei, ca erau urmariti de SRI, etc,etc.
7
2
construiti ca oricum nu le cumpara nimeni apartamentele , exemplu in mamaia zeci de mii de apartamente la vanzare la preturi exorbitante... o sa le vindeti cand o sa iasa mazare din puscarie , adica niciodata.
11
3
hei urbanistilor, la 36 de apartamente si spatii comerciale si birouri doar 20 de locuri de parcare?
13
3
De unde au indivizii acestia bani ? Si daca au bani, de ce nu au ramas in tara lor ? Nu avem nevoie de blocurile construite de ei ! Deja ne sufocam de blocurile construite de specimenele autohtone !
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218