REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

SIRIENII aflați la bordul navei abandonate în Portul Constanța RĂMÂN fără PROVIZII și COMBUSTIBIL

SIRIENII aflați la bordul navei abandonate în Portul Constanța RĂMÂN fără PROVIZII și COMBUSTIBIL

Replica API 24 martie 2021 | 23:56 2340

O navă a fost abandonată, la finele anului trecut, în Potul Constanța, cu 12 navigatori sirieni la bord. Inspectorul ITF, Adrian Mihălcioiu, dar și autoritățile portuare, au căutat soluții, însă situația continuă să fie destul de gravă.

Deși pavilionul și armatorul, cât și clubul de asigurare, au fost notificați cu privire la această problemă, nu au luat nicio măsură și nici nu mai pot fi contactați, spune inspectorul ISF, Adrian Mihălcioiu. Acesta trage un semnal de alarmă și spune că sirienii rămân fără provizii și combustibil.

„Dorim să vă reamintim că nava Ali Bey a fost abandonata din 30 noiembrie 2020, cu întregul echipaj la bord neplătit iar unii dintre membrii de echipaj la bord între 1 și 4 ani. Din acel moment, agentul navei a aprovizionat cu hrană nava și autoritatea portuară a conectat nava la electricitate de la țărm, ulterior agentul aducând și combustibilul necesar până astăzi.

Ieri echipajul ni s-a adresat pentru a le furniza alimente, deoarece proviziile sunt aproape terminate. Am contactat agentul navei și i-am cerut să furnizeze alimente la bord, dar agenția ne-a spus că nu vor mai furniza provizii, îngrijiri medicale și combustibil, deoarece au cheltuit deja foarte multi bani cu nava pana acum.

În aceste condiții, am făcut un apel public către autoritățile responsabile pentru ajutorarea acestui echipaj sirian, dar totodată am si solicitat Comitetului de Bunăstare pentru asistența navigatorilor - Seamens Club - să organizeze o întâlnire de urgență, având în vedere situația deosebita a navei Ali Bey, acostata în portul Constanța.

După vizita la nava, am solicitat organizației de mai sus să aducă mâine, de urgenta, provizii de stricta necesitate la bord. Situația navei va deveni si mai gravă peste o săptămână când combustibilul va fi terminat, după cum susține Șeful Mecanic al navei.

Fac așadar un apel public către Clubul de asigurare P&I, The American Club și Administrația statului de pavilion (Panama) cărora le-am si comunicat deja aceasta situație pentru a-și îndeplini responsabilitățile și a avea grijă de echipaj până când aceștia vor primi salariile si pot fi repatriați în conformitate cu prevederile Convenției Maritime a Muncii - MLC 2006 - și certificatele navei (MLC Certificate si actul de naționalitate) valabile la data la care nava a fost declarată abandonată“, a transmis Adrian Mihălcioiu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba boule , nu l-au omaorat pe gadafi ca sunt sirieni, cretinule, gadafi conducea Libia dar tu esti prea prost ca sa stii asta, comunistule.
2
3
Exista fundatia Seaman's Club, la care participa involuntar toate navele care ajung in portul Cta si care bani se duc intr-o firma care nu da socoteala nimanui dar care actioneaza prin temei legal. De aici s-ar asigura marinarilor abandonati cele necesare dar o face???
2
0
Inainte sa scuipi venin , citeste articolul ! Oamenii astia nu si-au primit nici salariile de 1 an de zile...altii chiar de 4 ani, n-au vazut nici-un ban ! Stii de ce ? Pentru ca l-au omorat pe Gadafi asa cum l-am omorat si noi pe Ceausescu , si acum numai putem de bine !
1
1
Asa,si?Puneti mina si cumparati-va haleala,nu mai cersiti tot timpul,ai dracului navigatori.Din 6000 euro pe luna Nu ai bani de o piine?sa le dea bani tiganii turci muslimi,alti atirnatori.
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212