REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SITUAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE: perseverenţă infracţională în cazul unui tânăr care se DROGHEAZĂ!

SITUAŢIE ÎNGRIJORĂTOARE: perseverenţă infracţională în cazul unui tânăr care se DROGHEAZĂ!

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 297

Judecătorii au constatat perseverență infracțională îngrijorătoare în cazul unui tânăr în vârstă de 20 de ani, care a abandonat școala, a plecat de la domiciliu și practică vagabondajul. Acesta a săvârșit un alt furt, motiv pentru care a mai primit ani de detenție.

C.I.A. este născut în martie 1999 și deja are un cazier stufos. Acesta fusese condamnat pentru furturi, după care a pătruns într-un autoturism, marca Fiat Doblo, și a sustras din interiorul acestuia o stație de amplificare și un microfon.

La termenul de judecată, instanța a avut în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 74 C . pen., respectiv împrejurările și modul de comitere a infracțiunii precum și mijloacele folosite, (inculpatul a sustras pe timp de noapte și prin efracție mai multe bunuri aflate în autoturismul persoanei vătămate) starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, (au fost lezate relațiile sociale care ocrotesc patrimoniul persoanei ) motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, (însușirea bunurilor aparținând altor persoane în vederea obținerii unor surse ilicite) natura și frecvența infracțiunilor care constituie antecedente penale ale inculpatului, potrivit rolii.ro, (inculpatul a fost condamnat anterior pentru comiterea unor infracțiuni concurente, similare celei deduse judecății, dovedind o perseverență infracțională îngrijorătoare ) conduita după săvârșirea infracțiunii și în cursul procesului penal și nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială (inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei reținute în sarcina sa la urmărirea penală, nu are ocupație, loc de muncă și nici domiciliu stabil, consumator de substanțe psihoactive, are vârsta de 20 ani, a abandonat școala).

Astfel, judecătorii i-au prelungit măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție (stabilit ă prin sentința penală nr. 302 /11.03.2016 a Judecătoriei Constanța, definitivă la 24.06.2016 ), de la 4 ani la 5 ani, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, se va judeca apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eutanasiat un pwricol social om nul mai faceti chinuie si pe altii
2
1
A primit detentie cat toti infractori din politica la un loc . Asa judeca domni nostri judecatori .
5
0
constanta an parc la primerie se trage la joint cu zombi copii mari copii mici toti trag la jont si se vede pe ei ca sunt schimbati ,parca nu mai e oameni
3
0
Blamatii pe toti in loc sa veniti cu solutii ...ce va mai place sa aratati cu degetul !!
2
0
Veniti la cernavoda pe str. 9 maI care trag pw nas
3
0
baietii astia nu se vor vindeca in libertate, centrele de recuperare sunt apa de ploaie, cand ies au calificare si o dorinta mai mare, din zece se indreapta usor ! doar unu!
2
0
Nu inteleg cum astia inca sunt in viata dupa ce fumeaza porcariile ale cu otrava de sobolani in ele si spray de muste..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272