REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Șofer cu handicap, AMENDAT cu 600 de lei pentru că nu și-a plătit parcarea prin SMS. Înstanța a ANULAT contravenția

Șofer cu handicap, AMENDAT cu 600 de lei pentru că nu și-a plătit parcarea prin SMS. Înstanța a ANULAT contravenția

Replica API 22 iulie 2019 | 00:00 1689

Modalitatea utilizării parcărilor publice din Constanța cu tarif orar este prevăzută în regulamentul aprobat prin HCLM 235/28.06.2018, astfel că orice persoană are posibilitatea de a alege: aderă la această situatie, caz în care are obligația de a se conforma efectuând plata prin aplicatia de taxare, fie prin SMS la numărul afișat pe panoul de informare sau cu cardul, ori nu aderă, având obligaţia de a nu parca sau staționa în zonele respective. Aceeași lege este și pentru șoferii care suferă de handicap, asta dacă nu dețin un card special pentru parcare. Iar, dacă dețin, ar trebui să știe că nu pot parca oriunde, ci doar pe locurile special amenajate pentru ei. Un constănțean ce suferă de un handicap a fost amendat cu 600 de lei, în urmă cu câteva luni, de Poliția Locală, pentru că nu a achitat parcarea prin SMS. Și nici nu a parcat pe locul dedicat persoanelor cu probleme. A contestat amenda și a câștigat, instanța considerând că, în circumstanțele sale, sancțiunea este mult prea mare.

Pe 15 martie a.c., un autoturismul ce era condus de o persoană care deținea permis de parcare pentru persoanele cu handicap și care a parcat într-o zonă unde taxa se achită prin sms, a intrat în vizorul Poliției Locale, după ce organul de control a verificat sms- urile în sistemul TPARK, iar mașina în cauză nu figura cu tariful achitat. Soția șoferului, care este proprietara mașinii, a depus acțiune în instanță, solicitând anularea pocesul verbal de contravenție, iar cererea i-a fost admisă, în parte. În sensul că a scăpat de amenda de 600 de lei, fiind înlocuită cu un avertisment. Instanța a constatat faptul că, deși proprietarul autoturismului este titularul unui certificat de parcare pentru persoanele cu handicap, acest fapt nu este de natură a înlătura răspunderea contraventională în conditiile în care, pe de o parte, dispozițiile legale sanctioneaza proprietarul autoturismul, iar pe de alta parte, față de aspectul că autoturismul nu era parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

Judecătorii au reținut însă, că amenda contravențională aplicată nu este proporțională cu gradul de pericol social al faptei săvârșite, ținând seama de împrejurările în care a fost săvârșită fapta, de modul și mijloacele de săvârșire a acesteia, precum și de circumstanțele personale ale contravenientului. Prin urmare, Judecătoria a dispus dispus, pe 5 iulie a.c., înlocuirea amenzii contravenționale aplicate în cuantum de 600 lei cu sancțiunea avertismentului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de peste tot din aveasta lume, dar mai ales din deconcentratele din jud.Constanta !!!!!!!!!!!!!!!!
3
0
instanta retine faptul ca sanctiunea a fost prea mare raportata la pericolul social, fapt pentru care inlocuieste amenda cu avertisment. unde dracu vedeti anulare, abuz, si altele?! multi retarzi multa prostie!
0
0
Pai cred ca onorariul avocatului a fost mai mare decat amenda sau egal cu amenda asa ca SOFERUL REVOLTAT nu a facut decat sa se agite pentru nimic .
4
0
Ziaristo daca gasesti tu cuvantul anulare in sentinta instantei...
2
4
Mama ta de handicapat nu platesti tu aicia la fagabou parcare de zici ca el le-a construit! Da-i , arde-l la gioale, apa paie si bataie comunism sadea. Nu degeaba a pus prostul inima rosie cu ct prin oras rosu ca asa-i sufletul rosu ca un comunist feroce!
8
1
Locala de ce nu merge in cartierul luxos din consilieri, sa vada cum se pun bidoane de apa pe strada, sa nu ocupe altii locul, mentionez ca nu in fata garajului, si te trezesti cu stergatoarele ridicate. Dar despre ce vorbim, cartierul ala e plin de mafioti de ai lor, cu cine sa te certi?
13
0
Vrem o tara ca si afara,DAR, nu cu respectarea regulilor ca si afara .
7
7
Felicitari judecatorului!!!
7
6
atata stiu prostii de la locala, pe Compozitorilor i-au luat tiganii la fuga desi erau pe domeniul public. Platiti cu 3.000 lei, se plimba cu masina iar eu cu studii, cu 42 ani vechime iau 1.500 pe luna pensie.Vin alegerile si noul partid de la guvernare ii va desfiinta .
14
3
Mu13 fagadau si prostii lui de la locala!!
14
2
VA FAK! toate masinile parcate incurca circulatia . asa din principiu . va salt masinutza fraierilor
3
5
Hai sa numaram locurile "special amenajate"cum ziceti voi in articol, adica marcate in acest scop as preciza eu, pe urma mai vorbim Ati facut kktul praf cu sistemul asta de parcare
12
0
600 de lei ai castigat de la mine si ai pierdut un vot. si asta de la multi.
15
1
Mu13 la oligofrenii de la locala.Odata cu noul permar scapam si de voi ,ca intelegeti ca sunt alte obligatii la echipa 9!
22
4

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920