REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
25.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Sorin Mihai lămureşte neînţelegerile de la liceul George Călinescu

Sorin Mihai lămureşte neînţelegerile de la liceul George Călinescu

Replica API 14 octombrie 2020 | 00:04 3348

Profesorii de la Liceul Teoretic "George Călinescu" reclamă numirea la conducerea liceului a unui director din afara instituției, care nu cunoaște problemele cu care acesta se confruntă. Înspectorul şcolar general, Sorin Mihai, a răspuns punctual întrebărilor care au fost puse în această problemă:

"1. Când şi în ce condiţii s-a întâmplat plecarea prof. Andreea Loredana Manole, de pe funcţia de director al Liceului “George Călinescu”? (având în vedere că aceasta fusese numită în funcţie foarte recent, în luna august 2020)

Doamna profesoară Manole Andreea-Loredana a fost detașată în interesul învățământului pe funcția de director al Liceului Teoretic George Călinescu Constanța, în urma ședinței consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța din data de 29.06.2020, ca urmare a solicitării domnului profesor Mihăilă Vasile (care a ocupat anterior funcția de director) de încetare a detașării dumnealui. Doamna Manole și-a manifestat verbal intenția de a renunța la funcție în luna septembrie, acuzând dificultăți în colaborarea cu ceilalți colegi din cancelarie. Deși a fost asigurată de tot sprijinul IȘJ și a acceptat la acel moment să continue, ulterior a depus la registratura Inspectoratului Școlar Județean solicitarea de încetare a detașării dumneaei. Din discuțiile avute, a reieșit faptul că situația conflictuală din cadrul liceului a continuat, ceea ce a și determinat revenirea asupra hotărârii dumneaei. Deoarece, în contextul actual, era imperios necesară asigurarea continuității managementului unității de învățământ, consiliul de administrație al IȘJ a avizat numirea unui nou director.

2. Când a fost făcută numirea noului director? Cine este noul director şi în baza căror criterii a fost numit acesta? (Surse din interiorul liceului ne-au declarat că noul director s-a prezentat la unitatea de învăţământ înainte de a sosi decizia de numire oficială.)

Conducerea interimară a Liceului Teoretic George Călinescu Constanța este asigurată, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar, de un cadru didactic titular, numit prin detașare în interesul învățământului în data de 01.10.2020. Criteriile avute în vedere sunt cele stipulate la art. 258, alin. (7) din Legea educației naționale nr. 1 din 5 ianuarie 2011, actualizată și, respectiv, la art. 20, alin. (10) din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin OMEC nr. 5.447 din 31 august 2020.

3. Pentru numirea noului director a fost luată în calcul şi vreo propunere a Consiliului Profesoral sau Consiliului de Administraţie al Liceului “George Călinescu”? (Surse din interiorul liceului ne-au declarat, deşi era stabilită o întâlnire pentru a discuta propunerea lor, nu au mai apucat să se întâlnească deoarece s-a prezentat noul director.)

Nu ni s-a adus la cunoștință stabilirea unei întâlniri în care să se discute o propunere a consiliului profesoral sau a consiliului de administrație. Atât domnul Mihăilă, cât și doamna Manole sunt cadre didactice titulare ale unității de învățământ care au ocupat funcția de director și care au renunțat la aceasta.

4. Vă veţi întâlni sau v-aţi întâlnit cu Consiliul Profesoral al Liceului “George Călinescu”, având în vedere că există nemulţumiri privind numirea noului director, cadrele didactice susţinând că acesta nu întruneşte calităţile şi condiţiile necesare unei astfel de funcţii?

Orice discuție care ar conduce la îmbunătățirea activității oricărei unități de învățământ din județ este oportună. În egală măsură, discuțiile cu reprezentanți ai consiliilor profesorale sunt dezirabile în măsura în care se dovedesc constructive, se bazează pe reglementările legislative în vigoare, sunt însoțite de justificări, dovezi și de argumente obiective.

5. De ce aţi ales varianta de a numi un director din-afara unităţii de învăţământ şi nu un cadru didactic din interiorul liceului?

Considerăm că experiența și competențele doamnei directoare, alături de dorința sa de implicare și atitudinea colegială vor aduce plusvaloare unității de învățământ și vor conduce atât la consolidarea echipei manageriale, cât și la implicarea tuturor cadrelor didactice în vederea eficientizării activităților specifice, cu precădere, contextului actual."

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
6. Care este, punctual, traiectul profesional al noii directoare?
3
2
Alinuta, ti-ai trait traiul, ti-ai mancat malaiul! Incepe ...
4
1
Dar de ce nu spune ca individa adusa este nevasta comandantului bazei miltare de la Kogalniceanu?
5
4
Tipic pentru ISJ - numiri politice. Discutia asta arata cat de idiot este. Nu a raspuns la nicio intrebare. Nici nu a avut de gand sa consulte Consiliul Profesoral
10
5
Probabil ca profii din Calinescu vor realiza la un moment dat ca au fost manipulati in tot acest circ dirijat si cu o singura miza: venirea ca directoare a Alinei CuComportamentCanCodru. Deja pe unii ii trec fiori cu gandul la aceasta posibilitate!
12
4
noi, elevii din Calinescu, vrem sa avem o atmosfera calma, stabila, prietenoasa, cum a fost mereu de cand sunt elev la acest liceu. Nu sunt de acord ca ISJ-ul sa nu dialogheze cu profesorii nostri si sa puna o directoare de la dracu in praznic, care nu cunoaste liceul, profesorii, parintii, elevii - apropo, dansa nici nu are ore in liceul nostru. Luati-o la isj daca o simtiti atat de competenta.
15
9
A adus o machidoanca piloasa!
13
5
probabil, ca persoana numita de acest "general isj" este membru pnl, sau persoana aflata in gratiile mariei sale piticul isj. "Concurs", dar nu mai tirziu de incheierea anului scolar...ba, esti timpit?
12
4
inspector general din istoria isj constanta, de departe.
13
5
Oligofrenul asta de la isj este retardat!
14
7
Parintii copiilor de la Calinescu sunt foarte suparati pe cadrele didactice de la Calinescu deoarece au generat aceasta situatie, directorii agreati de ei isi dau demisia, Manole - DIN CAUZA CANCELARIEI! apoi refuza director extern! UNDE SE CRED ACESTI PROFESORI?! LICEUL CALINESCU E CUMVA INSTITUTIE PRIVATA SI DANSII SUNT ACTIONARI?!?
14
7
Retardatul asta de la isj este un oligofren!
16
8
Eu nu pricep de cand ai dreptul sa comentezi cine e director. Nu iti convine, pleci, piata muncii e libera. Daca esti bun pe ceea ce faci, auguri din ceru' gurii
10
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212