REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
10.8° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Sorina Pintea, VEȘTI despre SPITALUL REGIONAL de la Constanța

Sorina Pintea, VEȘTI despre SPITALUL REGIONAL de la Constanța

Replica API 24 august 2019 | 00:00 481

Spitalul Regional Constanța, un proiect mult așteptat, pe cale să devină realitate! Spitalul Regional se află pe lista de priorități a ministerului Sănătății, urmând să fie construit la Constanța, printr-un acord între guvernele României și Turciei. La sfârșitul acestei săptămâni, o echipă tehnică din Turcia vine în România pentru a analiza anumite aspecte legate de construcția Spitalului Regional. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru Replica de Constanța. Cu puțin noroc, mai devreme de sfârșitul anului viitor vor începe lucrările la cea mai mare unitatea spitalicească din Dobrogea.

Spitalul Regional Constanța va fi construit în baza unui acord între guvernul român și cel turc, în urma înțelegerii din toamna anului trecut când premierul Viorica Dăncilă a fost primită de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Guvernul României va da bani Guvernului din Turcia pentru a construi unitatea spitalicească. Proiectul este un subiect prioritar pentru Sorina Pintea, care anunță că, la sfârșitul săptămânii, o echipă din Turcia va veni în România pentru a pune la punct unele detalii cu privire la construția spitalului. ”La sfârșitul acestei săptămâni, o echipă tehnică din Turcia vine în România pentru a analiza anumite aspecte legate de construcția Spitalului Regional. Există memorandum aprobat în Guvern, există un acord semnat cu Turcia. În acest moment, acordul este pe parte tehnică, avem grupurile de lucru tehnice care stabilesc toate aceste considerente. Avem și un model de spital pe care l-am ales, astfel încât să nu dureze foarte mult studiul de fezabilitate, proiecte tehnice. Lucrăm la acest proiect”, a declarat, pentru Replica de Constanța, Sorina Pintea. Aceasta nu a dat un prognostic cu privire la începerea lucrărilor. ”Este greu de anticipat când încep lucrările. Aștept ședința grupurile de lucrur tehnice. Atâta vreme cât construcția e aprobată în Guvern, memorandumul cu Turcia e aprobat, lucrurile nu pot dura foarte mult, pentru că se merge pe un acord Guvern cu Guvern, și atunci nu e nevoie de parcurgerea tuturor procedurilor care, în acest moment, întârzie”, a completat oficialul.

Sorina Pintea: Pacienții români se pot trata gratuit în Turcia

Ministrul Sănătății a explicat că, potrivit acordului, pacienții români se pot trata în Turcia pe toată durata construcției Spitalului Regional. ”Ei (n.red. turcii) vin cu proiectul și cu constructorul. Teoretic, prin acest acord, Guvernul României alocă bani Guvernului Turciei ca să construiască spitalul. Dar nu se alocă bani pentru că am ales noi, pur și simplu, Turcia. În acești ani în care se va construi acest spital, un număr de pacienți din România va fi tratat gratuit acolo”, a conchis Pintea.

Spitalul Regional va deservi turiștii, pe timp de vară, militarii de la Baza Mihail Kogălniceanu, constănțenii dar și pe cei din localitățile limitrofe. Valoarea investiției va fi de 270 milioane de euro.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
construiesc turcii pt ca romanii n-au know how, asta este, de geaba va mandriti ca sunteti buricul pamantului, la fapte va deosebiti de altii, numai gura e de voi, laudati-va si tot laudati-va, si iar laudati-va, dar fara rost, ca-n afara de curve pt export, hoti si talhari n-aveti altceva, aveti numai tupeu, nesimtire si multe mizerii
3
1
Cu ce participa turcii ?---praiect puteam si noi sa-l facem iar constructor avem si noi !---Cred ca incepe constructia peste 50 de ani
0
1
Noi dam bani ei construiesc noi furam ei fura. Foarte tare. Uraaaaa. Ti ai draq de secaturi hoti si koorve
3
2
Bingo! E cum ai spus! Banii europeni, care sunt ff multi, pit fi accesati dar nu pot fi furati. De aia nu avem proiecte cu bani europeni ca trebuie data socoteala pentru fiecare euro. Ori aici nu e vorba de a face un spital ci de a face o afacere pentru buzunarele unora.
6
1
DE CE sa accesezi fonduri europene nerambursabile si faci ceva de calitate cand poti sa furi maxim si sa faci ceva turcesc ?
11
1
sna ministru , cu putin noroc sa ne sugeti poola la toti prostii astia care va mai votam sa ne mintiti frumos
4
2
Sa inteleg ca inginerii constructori romani nu stiu construi un spital,daca banii sunt de la guvernul nostru?Tare miroase a spital privat si nu avem nevoie ca private sunt destule!Cati pacienti se vor trata gratuit la spahii? 7?
7
1
Nu am inteles de Onor Dna Ministru isi aroga dreptul de a ne furniza noutati in legatura cu un proiect la care nu are nici o contributie. Un lamentabil exercitiu de imagine care nu anuleaza tragedia de la Sapoca din ograda . Nu sunteti la cenaclu, doamna si nu vrem un bis de la Dumneavoastra , ci retragerea in spatele cortinei....
8
0
De 30 ani nu suntem sa facem un spital!!! Rusine administratiei locale!!!!!
13
0
Colaborare romano-turca pe intelesul tuturor: mancati atata rahat incat ne vine sa ne ducem surghiun dracului. De la Cogealac la Tatlageac, toata Dobrogea e un pasalac, ma noi tiganesc, ce-i drept dar tot pasalac. Acu' sa platim Portii ca ne ridica spital. Sictir si sekim seny la toti!
11
1
De asta psd trebuie si chiar va dispare. Domeniul sanatatii este doar coruptie si furt. Vezi spitalele, farmaciile, laboratoarele de analize, Casa, Colegiile, managerii de la partide, mita -f mare- generalizata in sistem- dar inregistram pe casa de marcat ce lasa clientul ospatarului, etc.
14
0
De ce tot timpul va apucati de la anul?
15
0
Cum vine asta:guvernul romaniei va da bani guvernului turcesc pentru a construi spitalul,in viitor nici acest spital nu va apartine romanilor,sa ne explice de ce nu-l construim noi direct.
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389