REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Spania, poziție surprinzătoare în Europa: solicită negocieri cu Putin

Spania, poziție surprinzătoare în Europa: solicită negocieri cu Putin

Victor ROTARU 20 ianuarie 2023 | 00:00 611

Premierul spaniol Pedro Sanchez s-a exprimat miercuri în favoarea unor negocieri cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a se pune capăt războiului din Ucraina, în declaraţii făcute în marja Forumului Economic Mondial de la Davos.

Spania, pozitie surprinzatoare in Europa: solicita negocieri cu Putin

"Susţin cu tărie, de exemplu, ca guvernul francez şi guvernul german... să preia conducerea aici", a declarat premierul Sanchez.

El a apreciat că ar fi fezabil să se revină la discuţiile care implică Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina în Formatul Normandia, creat înaintea izbucnirii războiului. Celelalte state membre UE ar sprijini Parisul şi Berlinul într-o astfel de iniţiativă, a adăugat Pedro Sanchez.

Întrebat dacă preşedintele Vladimir Putin ar putea interpreta disponibilitatea Occidentului de a discuta drept "slăbiciune", premierul Spaniei a răspuns:"Nu, nu cred".

Anterior, ministrul spaniol de externe, Jose Manuel Albares, şi-a exprimat rezervele cu privire la o posibilă livrare a unor tancuri de luptă Leopard Ucrainei.
"Această posibilitate nu se află pe masa discuţiilor în momentul de faţă", a spus ministrul, în marja summitului Forumului Economic Mondial de la Davos, citat de agenţia spaniolă Europa Press.El nu a exclus totuşi o astfel de livrare la o dată ulterioară, menţionând că vineri va avea loc o întâlnire la baza aeriană americană Ramstein din Germania.Spania preferă să ia astfel de decizii "împreună şi uniţi", a subliniat Albares." Atitudinea Spaniei în acest război este să facem ceea ce considerăm că este cel mai bine în fiecare etapă pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere suveranitatea şi integritatea teritorială şi să se instaureze pacea în ţară cât mai curând posibil", a declarat şeful diplomaţiei spaniole, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceiasi rusi subumani ti-au luat nordul Bucovinei. Poate abia ii astepti, eu nu.
1
0
ai dat deja nordul bucovinei ,si Romania sustine integritate Ucrainei in granitele existente,Suna cunoscut, nu?
2
3
Sa ii dam Sudetul, ca asa se potoleste si nu mai continua expansiunea. Suna cunoscut?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212