REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Spitalul de Urgenţă, asaltat de reclamaţii on-line

Spitalul de Urgenţă, asaltat de reclamaţii on-line

Replica API 6 octombrie 2011 | 00:00 1786

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este nemulţumită că reclamaţiile pe care le primesc din partea bolnavilor sunt făcute mai mult pe site-ul unităţii sanitare şi nu sunt scrise. În mare parte, ei reclamă modul în care sunt trataţi, dar şi faptul că sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele sau să aştepte ore-n şir pe holuri până sunt preluaţi de medici. "Răspundem şi anonimelor de pe Internet, dar nu putem lua măsuri dacă nu ni se oferă informaţii concrete. Celor 20 de sesizări scrise pe care le-am primit, le-am răspuns, însă în astfel de situaţii nu avem ce face", a declarat directorul SCJU, dr. Dan Căpăţână. El a mai spus că pacienţilor nu le convine că în unitate au fost montate camere de supraveghere, că se schimbă lifturile şi că se efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare, în loc ca banii să fie direcţionaţi pentru achiziţionarea medicamentelor şi materialelor sanitare. "Banii alocaţi pentru toate aceste lucruri vin de la Consiliului Judeţean Constanţa, care nu poate finanţa actul medical în sine. Nu este vina nimănui că nu avem bani de medicamente, ci a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a Ministerului Sănătăţii, care nu ne dau bani suficienţi", a precizat Căpăţână. În plus, a completat managerul, pe lângă criza financiară cu care se confruntă, spitalul nici măcar nu primeşte toţi banii de care ar avea nevoie. "La ora actuală, primim 7,1 milioane de lei, iar noi producem servicii de 8,1 milioane de lei" şi-a manifestat el nemulţumirea. În ceea ce priveşte stocurile de medicamente din spital, în prezent, unitatea sanitară nu duce lipsă de medicamente pentru urgenţe, dar au doar doi medici pe gardă, deşi ar fi fost nevoie de patru. "Prin urmare, din lipsă de resurse umane, pacienţii nu pot fi văzuţi decât în funcţie de gradul de urgenţă pe care-l prezintă", a subliniat Căpăţână.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Disgustoso
0
0
Eu sunt sora lui Calarau Ionut el este internat de 2 luni in spitalul judetean constanta lui ii sa indus coma asa ca a avut zile cand nu il mai sedau si era treaz . Intr.o zi cand mama a mers la vizita era foarte nervos si incerca sa ii spuna ceva si mama l.a intrebat "a tipat la tine?"si el a dat din cap ca"nu"te.a lovit"si el atunci a spus ca"DA"si arata cu degetu spre cea care la lovit si l.au mai facut si t***n a doua zi a fost bagat in última lui operatie din care a ajuns o leguma e vai de el. Dumnezeu sa va pedepseasca pe cei care i.ati facut rau la fratioru meu si spet sa se faca dreptate pt raul care il faceti. Aaa si sa mai spun ceva cand mama a mers sa intrebe asistenta daca e adevarat ce spune fratele meu stiti ce au spus"pai daca ma streseaza"Dumnezeu sa fie alaturi de tine femeie draga si sa iti deie dupa sufletul ala n***u care il ai Rusine sa va fie la toti. Fratele meu o sa se faca bine eu stiu asta Dumnezeu e mare
0
0
CALARAU IONUT MARIAN 31 de Ani. 6 OPERAȚII în 23 DE ZILE. Îl omoară cu zile. Malpraxis. Rușine medicilor
0
0
Malpraxis Călărau Ionuț Marian rușine personalului spitalului este inuman sa ii interzici unei mame să își vadă fiul care este intubat datorita vouă ganditi-va că aveți familie acasă și oricând poate fi copilul sotie sau oricine din familia dumneavoastră la Dumnezeu nimic nu rămâne neplătit bine faci bine găsești rău faci rău găsești azi suntem sus mâine putem fi jos dacă credeți că banii va poate salva viața vă înșelați amarnic sa va fie rușine că ați depus un jurământ pe care nu îl mențineți și nu îl luați în calcul datorita oamenilor aveți salariu și vă purtați că un gunoi cu ei dar ce pretenții sa avem când asta aveți în suflet dar lucrurile nu vor rămâne așa sa știți legea este pentru toți!!a văzut o țară întreagă mass media rușine personalului!!
0
0
Malpraxi, calarau ionut Marian
0
0
Malpraxi
0
0
Ar trebui sa ne raspunda la sesizari, altfel de ce au mai facut situl de Sugestii si reclamatii?
0
0
O imagine de nedescris in cuvinte asistenti care nu se comporta cum trebue cu pacienti nu sunt atente cand ii transporta cu targa astepti o zi intreaga pana te ia in consideratie sa vada daca esti sau nu de internat in loc sa vada daca esti de internat isi vad de ocupatiile lor de ce au facut acasa etc.pe data de azi 8 12 2019 tatal meu a fost preluat de salvare in jurul orei 14 lam sunat pana la ora 21 inclusiv 22 si nu la luat nimeni sa vada despre ce e vorba .tatal meu avand unele pr.grave.va multumesc respectuos .va rog sa luati masurile necesare.
0
0
Asa spital nepasatori si murdar si asistentele nesimtite ...cat la adulti ca si la pedoatrie...rusine ...o mizerie de nesscris...rusine ...rusine
2
0
La spitalul judean constanta, o domna medic ginecolog mihaela o femie, blonda trecut a de, 45,ani face sex oral. Colegului lui in cabinetu spitalui. Mie Era rau si mam dus la dansa in cabinet. Domna doctora Era in genuchi face oral colegului. Am fost ingrozita ca in spital se face Asa ceva. Exista hoteluri. Domna mihaela, neglijeza pacenti si face sex oral colegului. Mai bine ma duc la privat condcere dorme. O asemenea domna nu trebuie sa mai profesezie.
0
1
La sectia pediatrie intra cine vrea si cine nu vrea.copii bolnavi nu se oit odihnii din cauza celor care vin in vizita.toata lumea ridica din umeri si toti spun ca nu au ce sa faca.Am ridicat problema galagiei si mi sa sugerat ca daca copilul se simte mai bine pot pleca acasa.
1
0
Asa spital nepasator nu am intalnit in viata mea ore in sir de asteptari pe holuri asistenti cu un vocabular vulgar iar sterilizarea instrumentelor se face intr un mod deosebit de prost ......cei in masura ar trebui sa verifice multele nereguli.
2
0
nu inteleg de ce pentru a intra in parcare la spital trebuie sa dai spaga la paznicul de la bariera in loc sa platim un bilet ca banii sa fie incasati de spital.au ajuns paznicii sa te bage in urgente mai repede sa te lase sa intri in spital sau in parcare.totul pentru ca o firma de paza trebuie sa suga banii in orice fel
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272