REPLICA ONLINE CONSTANTA

10° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
10° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Stelian Ion a depus plângere penală şi sesizare disciplinară pe numele judecătorului Bogdan Mateescu

Stelian Ion a depus plângere penală şi sesizare disciplinară pe numele judecătorului Bogdan Mateescu

Victor ROTARU 5 august 2023 | 00:00 977

Deputatul USR Stelian Ion a anunţat, vineri, că a depus o plângere penală şi o sesizare disciplinară la Inspecţia Judiciară în legătură cu conduita judecătorului Bogdan Mateescu, "în contextul în care instituţiile abilitate nu au avut nicio reacţie cu privire la posibila săvârşire de către acesta a infracţiunii de dare de mită".

Stelian Ion a depus plangere penala si sesizare disciplinara pe numele judecatorului Bogdan Mateescu

"A trecut mai bine de o săptămână de când mass-media a prezentat convorbirea în care judecătorul Bogdan Mateescu, preşedinte al Tribunalului Vâlcea şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, îi face o propunere financiară - un post bine remunerat chiar în instituţia pe care el o conduce - unei funcţionare care este denunţătoare în dosarul penal al tatălui său, primar al oraşului Băile Govora", a afirmat Stelian Ion, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestuia, "deşi este evidentă încercarea de influenţare a conduitei funcţionarei venită chiar din partea preşedintelui Tribunalului Vâlcea, niciuna din instituţiile abilitate nu a avut vreo reacţie".

"Am decis să depun plângere penală şi să sesizez Inspecţia Judiciară pentru că este inadmisibil ca un fost preşedinte CSM, în prezent şef al Tribunalului Vâlcea, să fie implicat într-o asemenea afacere dubioasă, iar autorităţile statului să nu procedeze la anchetarea serioasă a cazului. Lipsa de reacţie a instituţiilor abilitate nu poate decât să afecteze şi mai mult încrederea oamenilor în sistemul judiciar. Cred cu tărie că un magistrat trebuie să fie mai presus de jocuri politice, de putere, ar trebui să se abţină a-şi folosi funcţia pentru rezolvarea unor situaţii personale şi ar trebui să respecte cu scrupulozitate legea. Sper ca organele judiciare, Inspecţia Judiciară şi CSM să elucideze acest caz cu imparţialitate, cu acelaşi aplomb cu care au abordat alte speţe infinit mai puţin grave", a transmis deputatul USR.

În opinia fostului ministru al Justiţiei, "ceea ce a făcut judecătorul Bogdan Mateescu reprezintă abatere disciplinară (potrivit Legii 303/2022, art. 271 lit. a şi m şi art. 227) şi poate fi încadrat la săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 din Codul penal".

Stelian Ion a amintit, totodată, că Bogdan Mateescu a fost, în luna iunie, la rotaţia guvernamentală, propunerea iniţială a PNL pentru postul de ministru al Justiţiei, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale sau impozitati partea de necontributivitate cu 75% si dati o lege prin care judecatorii si procurorii trimisi in judecata pentru mita si coruptie sa nu mai beneficieze de partea speciala de pensie niciodata. Halal justitie care scapa toti coruptii de pedepse!
0
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468