REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
15.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Stelian Ion i-a cerut explicații lui Lucian Bode în scandalul Emilia Șercan

Stelian Ion i-a cerut explicații lui Lucian Bode în scandalul Emilia Șercan

Replica API 20 aprilie 2022 | 00:00 606

Deputatul USR Stelian Ion i-a cerut, marţi, ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, să dea explicaţii cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan, în condiţiile în care aceasta a fost supusă "unei acţiuni de kompromat", iar instituţiile statului "au avut o contribuţie majoră", scrie Agerpres.

Stelian Ion

Lucian Bode a fost participat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului". "În raportul Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii e scris foarte clar despre impunitatea unor poliţişti faţă de nişte fapte foarte grave pe care le-au săvârşit. Este vorba despre abuzuri abominabile, despre bătăi, despre tratamente inumane şi degradante. Domnule ministru, este acesta un subiect pe măsura disponibilităţii dumneavoastră de a veni în fata Parlamentului şi a răspunde? De asemenea, este foarte important să ne daţi răspunsuri astăzi cu privire la cazul jurnalistei Emilia Şercan care a fost supusă unei acţiuni de kompromat în care instituţiile statului, între care şi instituţia pe care o conduceţi, au avut, din păcate, o contribuţie majoră. Nu aţi ieşit până acum public să daţi nişte explicaţii, nu aţi ieşit public să acuzaţi această acţiune de kompromat, nu aţi ieşit să cereţi într-un timp foarte scurt o anchetă care să aibă şi o finalitate", a spus Stelian Ion, citează stiripesurse.ro.

El i-a cerut lui Bode să accepte ca Poliţia judiciară să treacă în subordinea Parchetelor, pentru a nu mai exista cazuri de "scurgere de informaţii" din dosare penale în spaţiul public.

"Această dublă subordonare a poliţiştilor, pe de o parte faţă de cel care conduce ancheta şi o supraveghează, adică faţă de procurori, şi, pe de altă parte, pe linie ierarhic administrativă faţă de şeful din Poliţie şi mai departe de ministrul de Interne, această dublă subordonare nu a adus nimic bun în ultimii zeci de ani. De peste 15 ani Parchetele, procurorii, vă cer să contribuiţi, să acceptaţi un asemenea transfer. Nu total, nu dintr-o dată. Am avut o propunere - mai întâi pentru detaşarea poliţiştilor judiciari şi apoi pentru trecerea în subordinea Parchetelor. Nu aţi fost de acord", a afirmat fostul ministru al Justiţiei. Deputatul USR i-a reproşat ministrului Afacerilor Interne şi că nu a emis normele de aplicare pentru programul referitor la protecţia victimelor cu brăţări electronice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
urmeaza dezvaluiri de la aeroport kogalniceanu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272