REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Strada Semănătorului FIERBE în SCANDAL și DEBANDADĂ! POLIŢIA A INTRAT ÎN FORŢĂ!

Strada Semănătorului FIERBE în SCANDAL și DEBANDADĂ! POLIŢIA A INTRAT ÎN FORŢĂ!

Replica API 29 septembrie 2017 | 08:17 1349

Locul în care ordinea e restabilită de dube cu sirene

Locul în care ordinea e restabilită de dube cu sirene

Probabil că nu degeaba se numește strada Semănătorului, având în vedere că acolo se seamănă scandal și haos! Vă mai amintiți de acest loc în care ordinea este restabilită numai la sosirea polițiștilor? Da, recent a avut loc și acel scandal provocat în urma unui accident rutier, iar acum oamenii legii au decis să dea o ”tură” pe acolo, preventiv. Și au luat la control orice colțișor. Cum se știe foarte bine că indivizii dețin cabaline, poate și prin case, polițiștii au pornit la drum cu reprezentanți ai DSP, DSV, RAEDPP și cu jandarmi și polițiști locali. Și, chiar dacă nu s-au depistat fapte infracționale, cu siguranță că ”semănătorii” au căscat ochii bine la vederea unei armate de oameni venită în control! Poate că acest sentiment îi va ține pe tușă o vreme.

Strada cu pricina se află în municipiul Constanța, puțin mai încolo de Tomis 3, înspre Inel I. I se mai spune și cartierul Anadalchioi. Și mai mereu e cunoscută ca un fel de… cuib al contrastelor pestrițe și al scandalurilor. La o simplă rătăcire prin zona cu pricina putem observa imagini desprinse din filmele cele mai cele. Haine întinse pe garduri, cai, căruțe alandala și gâlceavă cât cuprinde. Tot nu v-ați format un ”tablou” în minte? Nici o problemă. Nu e dificil. Spre exemplu, constănțenii care locuiesc acolo și care nu se încadrează și pace în peisaj susțin că au ajuns la exasperare. Prin aprilie anul curent relatau că au ajuns să fie bătuți cu pietre în propriile curți de către persoanele de etnie romă sau turcă (pentru că nici ei nu mai știu ce sunt și toți se dezic de acești scandalagii când e vorba să apară ca etalon al faptelor negative) în propriile curți. “Pe strada Semănătorului locuiesc multe familii de țigani care nu au forme legale, nu plătesc nimic, primesc ajutor social, fură curent, apă și exasperează toți vecinii prin comportamentul lor violent. Vandalizează mașini, curți, garduri, fură tot ce găsesc, fac scandaluri și mizerie pe care noi vecinii trebuie să le suportăm. Rezolvați această problemă pe care noi vecini o suportăm de peste 30 ani. Suntem contribuabili și cred că avem dreptul de a habita decent în acest oraș”, spuneau oamenii la acea dată. Și scandaluri au tot fost, la fel și controalele. În plus, mai apăreau și alți indivizi care-și montau corturi. De parcă nu era suficientă debandada deja existentă. Astfel, pe 8 august, oamenii legii verificau, DIN NOU, zona străzii Semănătorului din Constanţa, unde în urmă cu două zile descoperiseră tabere de ţigani. Zona a fost evacuată şi igienizată, însă pe 8, la o verificare, au găsit din nou două persoane la faţa locului! În paralel, împreună cu reprezentanţii Secţiei 5 de Poliţie, poliţiştii locali s-au deplasat şi în zona Poarta 5, acolo unde au descoperit o altă tabără de romi, formată din 10 persoane. Toate cele 12 persoane, atât din Poarta 5, cât şi de pe strada Semănătorului, au fost amendate contravenţional, în cuantum total de 5 mii de lei, şi li s-a pus în vedere să părăsească zona şi să se întoarcă pe raza localităţilor de domiciliul - precum Cumpăna, Castelu. După acţiunea poliţiştilor, zonele au fost din nou igienizate de către Polaris.

Strada Semănătorului continuă să fiarbă debandadă și scandal în suc de... ce or fi autorii faptelor!

Pe 9 august, un alt scandal izbucnea. S-au certat în casă, au ieșit în stradă, au venit și alții și ”haoleourile” s-au transformat în sunete greu de suportat. Când au ajuns polițiștii, scandalagiii au intrat singuri în dube. Dar, așa cum cotidianul Replica relata la data respectivă, numai până data viitoare. Iar aceasta nu a întârziat să apară, mai ales că recalcitranții zonei trăiesc… ”repede” (să aibă timp de drumurile cartier – Poliție). Astfel, cum deja sângele le fierbea de nerăbdare, au izbucnit după producerea unui accident rutier, pe 16 septembrie. Practic, totul a plecat de la faptul că o minoră de etnie romă, de 16 ani, a fost accidentată pe trecerea pentru pietoni, uşor, de un autoturism. Cu ea se afla prietenul său, de 26 de ani. La faţa locului au venit rudele, care s-au arătat scandalizate de faptul că nu ştiau de relaţia lor şi că bărbatul nu a avut grijă de fată. Şi de aici potopul. Tânărul şi-a chemat şi el rudele şi a ieşit o mică revoluţie. Şi şoferiţa vinovată de producerea accidentului a avut nevoie de îngrijri medicale, suferind un atac de panică. Astfel, în timp ce poliţiştii rutieri au declanşat cercetările în cazul accidentului rutier, minora de etnie romă fiind în afara oricărui pericol, poliţiştii Secţiei 2 au întocmit dosar penal în cazul celor ce au împărţit pumni. Şapte indivizi au fost reţinuţi şi propuşi spre arestare. Nici unul nu a fost arestat, instanţa luând decizia de a-i pune sub control judiciar pentru 60 de zile.

Polițiștii constănțeni, în control la ”semănători”

Prin urmare, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța, alături de polițiști locali, jandarmi ai Gruparii de Jandarmi Mobile Tomis, reprezentanți ai D.S.P. Constanța, D.S.V. Constanța și R.A.E.D.P.P., la data de 27 septembrie a.c. au desfășurat o acțiune privind prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe raza municipiului Constanța, cu precădere pe strada Semănătorului. S-a acționat în sistem integrat în 49 de locuri și medii, din care 22 de localuri publice, 9 piețe agroalimentare, 8 parcuri și alte 10 locații. Au fost legitimate un număr de 196 de persoane, din care 96 au fost conduse la sediile de poliție, iar 45 de autovehicule au fost oprite și verificate. Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 33.690 de lei, fiind aplicate 85 de amenzi (41 la Legea 61/1991, 9 la Legea 12/1990, 9 la O.U.G. 97/2005, una la O.G. 55/2002, 12 privind Codul Rutier și alte 13 la alte acte normative). De asemenea au fost constatate două infracțiuni contra patrimoniului. Precizăm că rezultatele acțiunilor, prezentate mai sus, sunt de pe toată raza municipiului Constanța.

Liliana CHIRU

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/zona-constantei-in-care-ordinea-o-fac-mascatii-intra-singuri-in-dube-327012/

https://www.replicaonline.ro/scandalagiii-de-pe-soveja-replici-dure-strazile-sunt-pline-de-romance-care-se-vand-pe-2-lei-sunteti-rusinea-tarii-voastre-de-1-leu-330548/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia sa te vad ma prostule cum iei tu atitudine, si te urmam, ordinar care scrie anonim si sta inchis in casa.
2
1
Sa vina pe dracu! Sa ne organizam si sa luam atitudine, popor de pizde. Visam la invieri din morti ca sa nu mai fim persecutati de o etnie in inferioritate numerica, PIZDELOR!!!!!!
9
2
Sa vina maresalu..
4
1
prietenii lui tovarasu ILIESCU....
1
0
acest articol are un sens si anume de a muta tiganimea in cartierul bonduelle&fagabou dar si aici sunt plobleme pe care politia nu le poate stapani asfel:batai,certuri,scandaluri,mizerie,iti este frica sa iesi din casa cand se intuneca ,de acord ,sa fie mutati sau sa fie facuti sapun chiar daca este mai negru sau o lege sa poata fi luati pe capota cel putin 5 pe zi
14
2
Dar pe Semanatorului colt cu Dionisie cel mic au fost?! Sa vada cum o casa de colorati face cat un cartier si ce poate sa fie in spate pe camp,un loc unde am copilarit ,unde ne jucam ,acum este un focar de infectie ,teritoriu stapanit de ei.
11
0
Epurati cu foc in pula mea....formata o echipa de baieti cu vointa si aruncata benzina pe ei la 2-3 noaptea
16
0
Nicu are mare dreptate ori suntem cu toti egali peste tot si in fata legii si la platit taxe...nu poti face lege cu jumatati de masura...ei traiesc din social facut copii furturi cersit....
11
1
Asa cum cu o singura pastila nu scapi de boala,ba chiar o faci sa fie mai rezistenta,cu doar trei,patru actiuni pe an ale politiei nu rezolvi nimic. Avem nevoie de o recunoastere la nivel oficial ca suntem practic terorizati de infractori,ca sunt ei tigani sau nu si sa se treaca la masuri de actiune concertata permanenta impotriva acestui flagel. Aici e vorba de implicare totala a autoritatilor statului la nivel national,nu doar a politiei si ea fara suficiente puteri si mijloace. Altfel,platim degeaba taxe si impozite,degeaba ne dam mari ca suntem in stat de drept,o tara europeana.
10
1
O strada si o ziarista... Ce tablou!...
2
0
Ce vremuri au fost in Anadalchoi inainte si dupa revolutie ! Viata frumoasa. Legendele cartierului au trecut in nefiinta si totul a luat-o razna ! Acum, debandada. Pacat !
7
0
Anadalchioi este cartierul , nu strada .
5
0
F bine ei intra cu neaimture au tupeu intra in case parasitw sau nationalizate si se fac autostapani. Afara cu ei cereti acte daca nau afara
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367