REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SUA au eşuat în rolul de 'jandarm mondial', consideră purtătoarea de cuvânt a MAE rus

SUA au eşuat în rolul de 'jandarm mondial', consideră purtătoarea de cuvânt a MAE rus

Replica API 16 ianuarie 2019 | 00:00 415

Maria Zaharova

Statele Unite ale Americii nu au reuşit să facă faţă rolului de 'judecător internaţional' şi au eşuat în ceea ce priveşte asigurarea unei securităţi globale, a declarat luni seara purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-o intervenţie la postul de televiziune al armatei ruse 'Zvezda', potrivit agenţiei de presă oficiale ruse TASS.

Potrivit acesteia, natura atitudinii SUA faţă de Rusia este 'absolut distructivă', la fel şi faptul că acestea 'se pun singure într-o situaţie dificilă într-o serie de probleme internaţionale pe care le va fi greu să le gestioneze'.

'De fapt, prin aceste acţiuni, Washingtonul demonstrează un singur lucru: nu au reuşit să facă faţă rolului de "jandarm, poliţist sau judecător mondial". În toate sensurile, SUA nu au reuşit să facă faţă respectivului rol şi acesta este un lucru rău pentru toţi', a insistat Maria Zaharova în declaraţia sa.

Ţările occidentale şi-ar fi dorit ca Statele Unite să-şi asume rolul de garant al securităţii internaţionale, a afirmat reprezentanta diplomaţiei ruse. 'Ceea ce vedem acum reprezintă un fiasco al acestor planuri', consideră purtătoarea de cuvânt a MAE de la Moscova.

Relaţiile dintre Moscova şi Washington s-au acutizat îndeosebi după ce Rusia a fost acuzată de imixtiune în alegerile prezidenţiale americane din 2016 în favoarea lui Donald Trump. De asemenea, actualul preşedinte american se confruntă la el acasă cu un val de acuzaţii referitoare la 'relaţiile sale deosebite' cu Moscova şi Vladimir Putin.

'Nu am lucrat niciodată pentru Rusia', a dat, din nou, asigurări luni Donald Trump, după dezvăluirile făcute de New York Times privind lansarea, în 2017, a unei anchete a poliţiei federale americane (FBI) ce viza să determine dacă el a lucrat pentru Moscova, conform agenţiilor internaţionale de presă.

Mai mult, publicaţia Washington Post susţine că Trump ar fi ascuns detalii referitoare la întrevederile sale cu preşedintele Vladimir Putin şi ar fi confiscat notiţele luate de interpretul său. Donald Trump a afirmat că şi aceste informaţii sunt false.

La Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că informaţiile despre o eventuală complicitate dintre Donald Trump şi Vladimir Putin sunt de domeniul 'teoriei conspiraţiei', potrivit TASS.

'Este de domeniul teoriei conspiraţiei, nu are nicio legătură cu realitatea. America a ajuns într-o situaţie unicat: există o scindare în societate, în guvern şi la nivelul clasei politice, iar rezultatul sunt condiţiile dificile în care trebuie să acţioneze Donald Trump', a afirmat Peskov într-un interviu acordat luni săptămânalului 'Argumentî i Faktî', citat de TASS.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusia este un dusman al lumi, intoxica popoarele cu prostii.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614