REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SUPĂRAREA locuitorilor din zona Campus: linia dublă continuă de pe bulevardul Aurel Vlaicu

SUPĂRAREA locuitorilor din zona Campus: linia dublă continuă de pe bulevardul Aurel Vlaicu

Replica API 4 septembrie 2018 | 00:00 555

Schimbări în semnalizarea rutieră de pe B-dul Aurel Vlaicu: de aproximativ o lună, în apropierea intersecției cu B-dul Tomis, a fost trasată o linie dublă continuă, pentru a împiedica efectuarea întoarcerilor în zonă. Mai mult, în curând sensurile de mers vor fi separate prin parapeți, spun reprezentanții autorităților locale. Măsura îi nemulțumește pe locuitorii cartierului Campus, aceștia acuzând că prin noile reglementări rutiere din zonă li se îngreunează accesul la școlile sau magazinele alimentare din zonă.

Zona Campus s-a tot extins în ultimii ani. Au fost ridicate vilă după vilă, iar în ultima perioadă și blocuri. Și se va mai tot extinde. Dar oamenii din zonă sunt nemulțumiți și spun că prin noile măsuri privind semnalizarea rutieră, puse în aplicare pe B-dul Aurel Vlaicu, le este îngreunat accesul la școlile și unitățile alimentare din zonă. „Acum, pentru a ajunge la școala copiilor trebuie să facem cel puțin 2, 5 kilometri. Practic, ne-au mutat în Palazu Mare”, ne-a reclamat un locuitor al zonei Campus.

„Până la începutul lunii iulie a.c., în apropierea intersecției dintre B-dul Aurel Vlaicu cu Tomis, sensurile de mers erau separate prin linie discontinuă, și toată lumea din zonă întorcea în zonă, pentru a intra prin parcarea de la Penny și a ajunge la școlile din Tomis Nord. Acum, ca să duc copiii la grădiniță sau la școală va trebui să parcurg 2,5 kilometri.

Adică, fie mergem în B-dul Tomis, până la Carrefour și întoarcem acolo, fie urcăm până la intersecția cu strada Tulcei, apoi pe la Brotăcei, fie mergem până la sensul giratoriu de la VIVO!. Cam 2,5 kilometri trebuie să parcurgem, mereu, pentru a cumpăra o pâine sau a duce copiii la școală”, a reclamat un constănțean nemulțumit.

Modificarea stârnește nemulțumirea șoferilor din cartierul Campus, dar și pe a pietonilor. Căci în zonă nu există nicio trecere de pietoni care să le permită accesul mai facil către Tomis Nord, unde sunt unitățile alimentare.

Mai mult, după trasarea liniei duble continue, autoritățile locale au anunțat că urmează să parapeți, în zona respectivă, ca măsură suplimentară pentru a se asigura că șoferii nu se mai aventurează să întoarcă autoturismele în zonă.

Trafic în creștere, prea multe accidente rutiere!

Cât privește motivele pentru care a fost luată decizia înlocuirii liniei discontinue cu una dublă continuă, reprezentanții SC Confort Urban SA și polițiștii rutieri invocă valorile în creștere ale traficului rutier, în zonă și numărul ridicat de accidente rutiere, unele soldate cu pierderi de vieți omenești. Iar faptul că în zonă era efectuată manevra virajului la stânga, de pe un sens de mers pe altul era un risc de accidente.

„Conform avizului Poliției Rutiere nr. 109.451 din 13.07.2018 s-a avizat semnalizarea rutieră privind aplicarea unor marcaje, în zona intersecției bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu, din municipiului Constanța, astfel eliminându-se posibilitatea efectuării virajului la stângfa sau a manevrei de întoarcere, prin refacerea marcajelor rutiere și instalarea unor separatoare de sens în zona respectivă, în scopul fluidizării traficului”, au precizat pentru „Replica de Constanța” reprezentanții Confort Urban.

Tot aceștia spun că locuitorii pot folosi, pentru a întoarce, sensurile giratorii de pe B-dul Aurel Vlaicu. „Conform HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, art. 125 prevede următoarele: „Pentru a putea întoarce vehiculul de pe un sens de mers pe celălalt prin manevre înainte și înapoi sau prin viraj, conducătorul acesteia este obligat să semnalizeze și să se asigure că din față, din spate sau din lateral nu circulă în acel moment niciun vehicul”, iar prin art. 126 1Se interzice întoarcerea vehiculului în locurile în care este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor, în intersecțiile în care este interzis virajul la stânga, precum și în cele în care, pentru efectuare, este necesară manevra înainte și înapoi a vehicului, în locurile unde soliditatea drumului nu permite, pe drumurile cu sens unic, pe marcajul pietonal, în locurile în care este instalat indicatorul întoarcerea interzisă”.

În baza celor enumerate, conducătorii auto care doresc întoarcerea de pe un sens de mers pe celălalt pot execua manevra de întoarcere în condițiile art. 125 sau în sensurile giratorii din zonă, amplasate pe B-dul Aurel Vlaicu”, au mai precizat reprezentanții Confort Urban.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt un biet fan al IPS sale, un biet poponar pasiv care asteapta sa fie spart.
0
0
Pai bai bogatiilor, cand v-ati facut vile in zona nu v-ati gandit la asta ? Acum sugeti-o ! Nu o mai da-ti de gard ca mergeti pana la Carrefour, cand poti sa faci stanga la semafor pe Tomis. Dar daca sunteti sandibeli duceti-va .... Asa ca nu va mai kkti pe voi si ciocul mic !
8
3
In zona sunt 3 treceri de pietoni de la campus pana la bld tomis, si dragi soferi, apropo, sa stiti ca in itersectiile semaforizate intoarcerea pe loc este PERMISA, asadar se poate intoarce la intersectia vlaicu cu tomis fara probeleme pe loc la culoarea verde, aberati ca mergeti pana in ovidiu sa intoarceti....
10
2
Sa ne spuneti si noua cine sunt acesti reprezentanti ai Confort Urban si ai Politiei. Care sunt aceste capete luminate? Aceleasi care au facut si modificarile de la Poarta 1? Dirijarea circulatiei nu se mai face prin marcaje, ci prin montarea bordurilor. Avea cineva borduri de vanzare la preturi bune? Incompetenta pe toata linia.
9
6
La noi se lucreaza ziua si se fac ambuteaje ex burada cu caragiale noaptea liniste ziua deranj blocaj
1
5
De fapt, esti cam prost. Poti intoarce linistit in intersectie, atata timp cat ti se permite sa virezi stanga! Dar pt prosti ca tine trebuie infiintat al njpe miilea giratoriu pe Aurel Vlaicu pt ca este greu sa bracheze la maxim stanga, probabil de burta, pt ca nu prea pari un fan al mersului pe jos.
20
3
"Un fan" si "Marcel", aveti perfecta dreptate
11
1
Vai ma ce va mai plangeti pt 2,5 km in plus....va cacati pe voi....romanul e snob rau....
18
2
Vreti sa locuiti la oras, asta este!!! Daca nu va convine puteti sa va mutati la tara!! Acolo puteti intoarce unde va taie capul!
28
2
Grava problema...Mai bine spuneti cum se vor descarca in aceeasi strada inca 10.000 de noi locuinte din zona Palazu,Tomis Plus. Asta inseamna cca 15.000 de autovehicule in plus, in aceeasi intersectie Tomis-Aurel Vlaicu!
14
2
Pentru , Jumbo , Metro, Vivo, intr un km a-ti facut 5 sensuri giratorii intr un km asta cum o explicati . voi in loc sa preveniti prin constructia de noi treceri pietoni sensuri giratorii acolo unde trebuie mai bine blocati asta inseamna sa fii prost bataut in cap si sa nu ai viziune .
6
18
Ce sa faca bai frustratule? Da un exemplu. Asa nemultumiti de serviciu sunt multi.
11
3
Bai tovarasii autoritativ ,confort urban si militieni de circulatie traficul a crescur foarte mult si in sudul orasului si accesul la intrare si iesire catre sud este foarte dificil de ce nu faceti nimic ? Si noi suntem platitori de taxe. Bine ca puneti stalpi peste tot si separatoare de sens dar parcari si sosele nu sunteti in stare pentru ca nu stiti
7
16
Trebuie sa intorci la sensul de la Stefanita Voda, iar asta daca esti prea prost sa intorci in intersectie. Exact pentru capete de guma ca tine se vor pune parapeti...
17
9
Bai, cetateanule nemultumit, dar tu stii ca poti intoarce direct in intersectia dintre bd. Aurel Vlaicu si Tomis? Este la 100 de metri distanta de fost linie discontinua din dreptul Penny. Eu zic ca mai nemultumiti ar trebui sa fim noi, ceilalti participanti la trafic, de faptul ca tu ai permis si nu stii regulile de circulatie. Sau nu stii sa intorci, desi ai inca doua benzi la dispozitie? Ceea ce este la fel de grav pentru noi ceilalti
28
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108