REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Suspiciune de PESTĂ la Seimeni: locuitorii îşi taie porcii mai ceva ca de Crăciun!

Suspiciune de PESTĂ la Seimeni: locuitorii îşi taie porcii mai ceva ca de Crăciun!

Replica API 9 august 2018 | 00:00 653

Prelevarea de probe i-a pus pe jar pe locuitorii din Seimeni! În cursul zilei de luni, 6 august a.c., doctorul de zonă din Seimeni a acţionat pentru prelevarea de probe în privinţa depistării infecţiei cu virusul Pestei Porcine în două exploataţii din Seimeni. În condiţiile de panică ce s-a instaurat, mulţi locuitori din Seimeni au început să îşi taie porcii din gospodării! Oamenii nu vor ca autorităţile să le ucidă animalele şi să le dea în schimb, drept despăgubiri, doar câţiva leuţi.

Mai exact, potrivit declaraţiilor primarului localităţii Seimeni, Mitică Şerban, probele au fost prelevate în seara zilei de luni, 6 iulie a.c., la două exploataţii, iar rezultatele sunt aşteptate cu sufletul la gură.

“S-au prelevat probele luni seară la două exploataţii, nu este nimic confirmat sau infirmat deocamdată. Doctorul zonal a prelevat probele de la două exploataţii din Seimeni, una dintre ele situându-se la aproximativ un kilometru distanţă de localitate. Cu toate acestea, viceprimarul localităţii Seimeni s-a deplasat astăzi la Constanţa pentru a aduce materialele şi soluţiile dezinfectante. Marţi seară o adresă care ne solicita ca în termen de 5 zile să avem toate cele pregătite.

În acest caz, astăzi sau mâine, locuitorii vor primi mochete roşii stropite cu soluţie dezinfectantă. În ceea ce priveşte tăierea porcilor de către locuitori, nu le putem interzice să facă asta având în vedere că nu s-a confirmat. Fiecare face ce vrea. Din câte ştim, virusul nu este transmisibil la om”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, primarul localităţii Seimeni din judeţul Constanţa.

Facem precizarea că Pesta porcină africană se extinde în județul Constanța. În total, spun autoritățile, sunt 7 localități în care a fost confirmată prezența PPA, la care se adaugă, mai nou, și orașul Hârșova.La Seimeni momentan se așteaptă rezultatele analizelor de laborator.

Citeşte şi: Pesta porcină se extinde. Caz confirmat și la Hârșova

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru alex, "virusul" asta nu este cu transmitere la om, poate daca citeai putin nu mai vorbeai prostii. Oricum ar fi, "virusul" asta e creat pentru a ne face sa importam din ce in ce mai mult si sa nu ne mai producem noi hrana. De ce sa nu fim bataia de joc a europei?
9
0
Asta cu pesta e ca cu gripa aviara
8
2
Da' pesta canina nu aveti? Poate vine cineva sa stranga maidanezii de pe strazi...fara despagubiri.
9
0
s-au incins gratarele...pute a sorici de la Bucuresti...
7
3
este hotie pe fata ! minciuni! a vazut cineva cum se manifsta pesta africana? a murit cineva pana acum de asa ceva la noi tara? ce dracu chiar ne iau de prosti. vad ca unii comenteaza despre. un caz concret sa vedem cine a murit de asa ceva pana acum??? la fel si cu gainile....s.a.m.d. bietele animale sunt omorate degeaba si oamenii saraci raman fara nimic. asta vor sa murim
11
0
Este o rusine..o distrugere a oamenilor...ei omoara porci romanilor pentru ca au pesta africana dar importa carne de porc din Africa. Vi se pare normal?
12
0
Gheba de la dsv e un curist, cacacios, spagar si inapt mental
7
3
6 iulie, ai si de atunci asteapta rezultatele
3
1
Veniti unul din astia care comenteaza intr un focar de pesta porcina sa vedeti cum arata animalele inaintea decesului si cum se roaga locuitorii sa le fie luati porcii. Ce usor e asa sa ne dam cu parerea din spatele tastaturii.
13
6
altii''guverneaza''sau ma rog-pretind acest lucru.Tipa Dragnev,ca din gura de sharpe''lasati-ne sa guvernam''.deci cine pula mea e responsabil de dezastru?Iohanis din Presedinte a ajuns secretar sau notar semneaza ce viseaza liv-jong-unu noaptea.MuiePsd!
10
5
continuua in Romania...Cine este autorul acestei MANGLE ?.In spatele acestei FRECTII CU GALENICA LA PICIORUL DE PLASTIC poate fi decat directivele de SUCCES DE LA M.U.E prin directa indrumare MERKEL VIA IOHANNIS WERBER MUIANOS.Porcii au pesta exact ca in 2006 cand atunci a fost o mare golanie AVIARA.Prostimea din Romania sa cumpere de la noi adica ...M.U.E...FELICITARI MUE PTR AJUTORUL ACORDAT !.
13
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218