REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
14.8° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

TĂIEREA PENSIILOR SPECIALE ale PARLAMENTARILOR, VOTATĂ

TĂIEREA PENSIILOR SPECIALE ale PARLAMENTARILOR, VOTATĂ

Replica API 18 februarie 2021 | 00:17 2798

Parlamentarii au votat miercuri, 17 februarie. eliminarea pensiilor speciale. Proiectul va merge pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgat, pentru ca aceste modificări la statul parlamentarilor să intre în vigoare și pensiile speciale să fie eliminate.

”Am votat astăzi alături de colegii mei eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Acesta este doar începutul! Poziția Partidului Național Liberal este fermă: susținem eliminarea tuturor pensiilor speciale și revenirea pentru toată lumea la principiul contributivității.

Singurii care merită un statut special sunt militarii români care își riscă viața pe teatrele de operații din întreaga lume și care merită recunoștința noastră pentru eroismul și curajul de care dau dovadă.

Votul de astăzi a fost posibil pentru că în Parlament există o majoritate reformatoare construită în jurul Partidului Național Liberal. Și vă promitem că nu ne vom opri aici!”, a spus Bogdan Huțucă, șefu PNL Constanța

Anul acesta, plata pensiilor speciale ne costă 54 milioane de lei de la bugetul statului.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ma cac in blidele lor! alea de le platesc cu 3 lei la cantina saracilor din parlament. Zdrentele sunt singurele vinovate de dilutia legii si a aplicarii ei in romanistanul veselui de iliescu inghitilar iadu . Muie javrelor !
1
1
Asta cu pensia fut mult platesc bine tarfe si bat joc de bani de pensia nesimtita
0
1
Pentru postacii de mai jos ar trebui sa stiti ca pensiile militarilor sunt pensii ocupationale si nu speciale. Ele au fost aplicate de pe vremea lui Cuza si tot de atunci militarii nu au contribuit la fondul de pensii. Acum vreti sa nu mai fie asa ca vi s-a sculat voua marii revolutionari insa se pare ca o veti lua in gura. In cel mai rau caz o lege reparatorie data de un guvern incompetent nu poate avea efecte decat in viitor in trecut niciodata si oricum va fi contestata la CCR. Militarii va vor da voua in continuare multa muie ca sunteti invatati cu suptul pulii.
5
2
L-i s-a urat cu libertatea!
2
6
putin tare putin,daca ne gandim ca trantorii astia reprezinta abia 1,4 la suta din totalul pensiilor furate si inca bulangii ar trebui sa returneze inapoi banii nemeritati,de exemplu nastase face pe craiul juvenil pe seama a 3 pensii speciale,general locotenent de oaste tiganeasca,sportiv ce a vandut salatiera si cea de defulat si de care sper ca sa lefterit
3
5
La rubrica militieni adaugati si vamesii. Nu este nicio diferenta din punctul de vedere -pensii speciale, sau smecherite. Ultimii mentionati au acumulat averi pentru trei generatii, la ce le mai trebuiesc pensii nemeritate. Cat au contribuit la CAS atat sa primeasca pensie. Fondul de pensii trabuie sa se imparta dupa contributie si calculat cu aceiasi formula.
6
4
Militarii da da cu politistii mai usor.Singurul lor scop in afara de ai apara pe interlopi si corupti este sa arda cetateanul cinstit la buzunar.
14
4
1 cheltuiala cu pensiile parlmentarilor reprezinta nici 10 la suta din pensiile speciale. 2 am curaj sa pun ramasag ca acest proiect va ajunge pe masa CCR, si v a fi declarat neconstitutional pentru ca este neconstitutional,expertii au spus asta inca de ieri iar presedintele este obligat sa il trimita la CCR pentru verificare altfel o sa aiba probleme. 3 ce frumos au punctat la capitolul imagine partidele si inca odata suntem luati de prosti,unii dintre noi care nu se lasa manipulati. PROBLEMA NU ESTE PENSIA SPECIALA A PARLAMENTARILOR ci celelalte pensii care reprezinta o grea povara pt toti
11
4
Pensiile militare sunt infiintate de Cuza, si sunt pensii militare, asa cum au toate tarile din NATO. Zeci de militari si politisti au murit la datorie pt a apara niste evazionisti oridinari, care s au bagat sub pat la primul semn de pandemie si au inceput sa si rontaie banii furati
7
9
CCR trebuie sa respecte CONSTITUTIA: toti cetatenii sunt egali in fata legii. Legea pensiilor nu are face referire la PENSIILE SPECIALE.
13
4
o sa anuleze toate voturile ha ha ha
9
1
Am inteles ca aceasta lege are sanse mari sa fie neconstitutionala pt ca nu se pot aplica niste reguli doar numai la o categorie profesionala, dar cind au fost create aceste drepturi s a actionat constitutional?Poate e mai simplu de desfiintat aceste drepturi asa..De ce se calculeaza pensia functie de ultimile luni de salarii doar la unii?de ce nu se da pensie de serviciu si la cei care au fost in armata 2 aniUnde i Constitutia?
4
3
Frectii la picior de lemn. Pe cind si ale magistratilor?
20
3
apa de ploaie! demagogie ieftina. Am sa zic bravo cand se vor abroga pentru magistrati, absolut toti magistratii si aplicat retroactiv. eu nu platesc, muncind la privat, pensiile unor imbuibati, care daca ma duc in sala de judecata, ma trateaza ca pe un ultim jeg. Si casa lor de sanatate care deconteaza silicoane si tratamente de infrumusetare numita CASA OPSNAJ sa se desfiinteze. Nu stiati de asta nu? Nesimtitii deconteaza de la un algocalmin la 10 lei la tratamente de infrumusetare.
22
4
Daca aproba ccr legea se va aplica cind se va termina actuala legislatura , ha ha ha
6
2
Teatru ieftin. Votul va fi atacat in CCR si va fi respins. Asta o stiu si cei care au votat azi dar le place sa mimeze empatia. Da bine la tv si in presa , este? Din pacate, acest furt, ca este furt pana la urma, a fost bine redactat cand a fost propus si votat.
12
16
Nu le mai haliti ca pelicanii ..pensiile speciale sunt niste DREPTURI castigate si in concordanta cu UE...CCR va declara neconstutional votul de azi iar voi tot mai prosti ve ti fi
11
25
Aveti rabdare. Urmeaza si pentru restul de speciali. Cel putin asa vreau sa cred. Este primul pas.
23
12
Care militari ma 9p la suta sunt niste neica nimeni care au mancat bani statului de pomana, am lucrat in armata 10 ani am intalnit foarte rar un profesionist am intalnit cazuri care de dimineata pana seara nu faceau altceva decat sa stea cu sticla de vodca in fata si la terminarea programului oprirea la carciuma din colt, ptr cei o mie doua de intradevar militaro sa profite toata sleahta nu este normal, da dati untest maine de profesionalism de ce vreti poate 5 procente il trec daca este testul real
25
11
Doar atat? Mai sunt categorii cu specialitati !!!
35
10
De ce nu au taiat pensiile speciale ale magistratilor???
50
10
mai poola vezi ca legea pensiilor speciala a fost initiata si introdusa la vremea ei pentru votare de catalin predoiu marele pnl-ist, e adevrat ca atunci era in USL!
15
31
1.Bulangii de la CCR vor fi impotriva... 2.Credeti ca ,GANGSTERII de procurori din Romania vor suporta sa aiba pensie de muritor din Romania?...Banii si futaiurile din Romania nu se mai intorc niciodata.
43
5
Bravo pentru reusita ...atatia ani bani dati pentru cine si penrtu ce....cand alti nu au ce pune pe masa....
39
9
Pesedistii perfizi, dupa ce s-au luptat ani sa introduca aceste mizerii de pensii speciale , acum initiaza proiect de desfintare.Penibil joc infractorilor...
42
12
Si ce credeti ca daca a-ti taiat pensiile speciale vor ramane asa?Nu,nicidecum.Este provizoriu.Pentru ca la urmatoarele alegeri poporul roman ne va vota cam in procent de 85 % adica vom castiga cu o majoritate covarsitoare inclusiv si presedintele tarii va fi tot unul de-al nostru si vom reintroduce pensiile speciale imediat cu intentia de a le dubla.
8
36
in sfarsit ceva demn de dreapta.
45
13

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468